Курка з овочами в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Ароматне куряче філе з овочами, запечене в горщику

Курка з овочами, приготована в горщиках, виходить особливо соковитою і ароматною. Такий спосіб дозволяє зберегти всі корисні та поживні властивості продуктів. Рецепт підійде для сімейного обіду, а також для святкового вечері.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Дрібними кубиками нарізаємо баклажани в шкірці.

2. Посипаємо овоч сіллю і заливаємо невеликою кількістю холодної води. Залишаємо продукт на час. Це необхідно для того, щоб прибрати гіркоту овоча.

3. Чистимо моркву і ріжемо її тонкою соломкою.

4. Моркву обсмажуємо в рослинному маслі 2-3 хвилини.

5. Далі чистимо від насіння болгарські перці і подрібнюємо їх.

6. Перці також відправляємо в сковороду.

7. Чистимо кабачок від шкірки і ріжемо його на дрібні кубики.

8. Цибулю подрібнюємо тонкими кільцями.

9. Подрібнені овочі також викладаємо в сковороду. Сюди ж додаємо і вимочений баклажан. Продовжуємо тушкувати.

10. Поділяємо на дрібні шматочки помідорів.

11. Кладемо його в загальну масу разом з часником. Солимо за смаком і знімаємо з плити.

12. Куряче філе промиваємо, сушимо і ріжемо на невеликі кубики.

13. Порційно розкладаємо м’ясо по горщикам. Посипаємо їх сіллю і спеціями.

14. На м’ясо кладемо овочеву піджарку і ставимо горщики в духовку на 30 хвилин. Готуємо на високій температурі 200 градусів.

15. Готову страву можна викласти на тарілки, так і подавати в горщиках. Приємного апетиту!