Ароматне куряче філе з овочами, запечене в горщику
Курка з овочами, приготована в горщиках, виходить особливо соковитою і ароматною. Такий спосіб дозволяє зберегти всі корисні та поживні властивості продуктів. Рецепт підійде для сімейного обіду, а також для святкового вечері.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Філе куряче – 400 гр.
- Кабачок – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Цибуля-порей – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Дрібними кубиками нарізаємо баклажани в шкірці.
2. Посипаємо овоч сіллю і заливаємо невеликою кількістю холодної води. Залишаємо продукт на час. Це необхідно для того, щоб прибрати гіркоту овоча.
3. Чистимо моркву і ріжемо її тонкою соломкою.
4. Моркву обсмажуємо в рослинному маслі 2-3 хвилини.
5. Далі чистимо від насіння болгарські перці і подрібнюємо їх.
6. Перці також відправляємо в сковороду.
7. Чистимо кабачок від шкірки і ріжемо його на дрібні кубики.
8. Цибулю подрібнюємо тонкими кільцями.
9. Подрібнені овочі також викладаємо в сковороду. Сюди ж додаємо і вимочений баклажан. Продовжуємо тушкувати.
10. Поділяємо на дрібні шматочки помідорів.
11. Кладемо його в загальну масу разом з часником. Солимо за смаком і знімаємо з плити.
12. Куряче філе промиваємо, сушимо і ріжемо на невеликі кубики.
13. Порційно розкладаємо м’ясо по горщикам. Посипаємо їх сіллю і спеціями.
14. На м’ясо кладемо овочеву піджарку і ставимо горщики в духовку на 30 хвилин. Готуємо на високій температурі 200 градусів.
15. Готову страву можна викласти на тарілки, так і подавати в горщиках. Приємного апетиту!