Курник класичний – 10 рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Курник із листкового тіста

Курник із листкового тіста – це простий та швидкий варіант приготування знаменитого курника в домашніх умовах. Такий пиріг порадує вас своїм яскравим смаком, соковитою начинкою та поживними властивостями. Подавайте до сімейного обіду або у рамках святкового столу.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 400 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Приготуємо начинку. Змішуємо подрібнені куряче філе, картоплю, цибулю, висипаємо сіль та спеції за смаком.

Крок 2. Листкове тісто ділимо на дві частини (велику і меншу). Розкочуємо їх у кола. Небагато тіста залишаємо для прикраси.

Крок 3. Викладаємо начинку на велике коло листкового тіста.

Крок 4. Закриваємо начинку маленьким колом та з’єднуємо по краях.

Крок 5. По центру робимо отвір для виходу пари. Прикрашаємо пиріг залишками тіста.

Крок 6. Обмазуємо заготовку збитим яйцем і випікаємо 40 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

Крок 7. Курник із листкового тіста готовий. Подавайте до столу!