Соковиті рулетики з курячої грудки в вершках
Курячі рулети виходять дуже смачними і поживними з ароматною сирною начинкою. В якості гарніру до них підійде смажена або запечена картопля.
Час готування – 1 ч. 25 хв.
Час приготування – 55 хв.
Кількість порцій: 4-8.
Склад:
- Філе куряче – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Вершки 10% – 150 мл
- Кріп – 1 пучок.
- Сир пармезан – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 4-5 ст. л.
Процес приготування:
1. Розглядаємо куряче філе. Якщо є плівки, жилки, вирізаємо їх за допомогою ножа. Промиваємо курячі грудки під струменем води і обсушуємо з допомогою серветок або паперових рушників. Молотком для м’яса відбиваємо курячі грудки. Їх товщина повинна становити 0,5 див.
2. 4 відбитих шматочка розрізаємо на дві половинки. Солимо і перчимо кожен шматок з обох сторін.
3. Очищаємо цибулю від лушпиння, нарізаємо на дрібні кубики. Вливаємо олію у сковорідку. Ставимо її на конфорку і включаємо плиту. Розігріваємо ємність з маслом одну хвилину. Потім висипаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого відтінку.
4. Моркву очищаємо, змиваємо бруд губкою і нарізаємо на невеликі кубики. Додаємо моркву до цибулі, обсмажуємо до готовності.
5. Дістаємо з духовки деко. Беремо аркуш фольги і розстилаємо на ньому. На кожен шматочок курячого філе викладаємо столову ложку овочів і згортаємо, щоб вийшли рулетики. Викладаємо їх на фольгу.
6. Вимиваємо пучок кропу, висушуємо його паперовим рушником. Дрібно нарізаємо. Поливаємо рулети вершками, посипаємо сіллю і кропом.
7. Включаємо духовку і виставляємо потрібну температуру (180 градусів). Прикриваємо рулетики ще одним листом фольги і ставимо деко в духовку. Випікаємо 20 хвилин. Натираємо сир на крупній тертці. Через 20 хвилин дістаємо деко, відкидаємо фольгу і посипаємо рулети сиром. Знову накриваємо і відправляємо назад на 10 хвилин.
8. Готові м’ясні рулети з соусом подаємо на стіл з гарніром.
Приємного апетиту!