Ніжні і м’які курячі відбивні в картопляному клярі
Якщо ви любите таке білоруське національне блюдо, як чаклуни, то обов’язково спробуйте приготувати куряче філе в клярі з картоплі. Воно виходить таким же ситним, при цьому ніжним і менш калорійним.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Куряче філе – 700-800 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сир – 100 гр.
- Борошно – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Промийте філе куряче прохолодною водою, промокніть паперовими рушниками, видаливши зайву вологу. Зріжте жир і зніміть плівку, якщо вони є. Кожне філе розрізати на 4 частини. Шматочки філе відбийте спеціальним молотком, накривши при цьому харчовою плівкою або пергаментом (так ви залишите робочу поверхню чистою).
2. Помийте картоплю, очистіть і натріть на дрібній тертці (можна використовувати кухонний комбайн або м’ясорубку з овочевою насадкою). Для приготування картопляного кляру краще не використовувати молоду картоплю, так як він ще недостатньо крахмалистый і не буде забезпечувати необхідною зчіпки. Якщо картопля пустив при натиранні багато соку, то злийте його.
3. Потім дрібно натріть твердий або напівтвердий сир. Відправте його до тертому картоплі і перемішайте. До масі картоплі і сиру, додайте яйце, борошно. Перемішайте. Наступні на черзі спеції і сіль і тільки в самому кінці додайте майонез. Якщо кляр вийшов рідким, то регулюйте в’язкість борошном.
4. Візьміть шматок відбитого філе і рівним шаром розподілите по ньому картопляний кляр. Це необхідно зробити тільки з одного боку.
5. На добре розігріту сковороду з рослинним маслом, викладіть курячу отбивную вниз кляром. Потім закрийте відбивну зверху щільним шаром кляру.
6. Коли нижня сторона підрум’яниться, переверніть куряче філе в клярі на іншу сторону і обсмажуйте до готовності.
7. Наше ніжне і ситне, не вимагає гарніру блюдо готове.
Приємного апетиту!