Куряче філе в клярі на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Ніжні і м’які курячі відбивні в картопляному клярі

Якщо ви любите таке білоруське національне блюдо, як чаклуни, то обов’язково спробуйте приготувати куряче філе в клярі з картоплі. Воно виходить таким же ситним, при цьому ніжним і менш калорійним.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Куряче філе – 700-800 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сир – 100 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Промийте філе куряче прохолодною водою, промокніть паперовими рушниками, видаливши зайву вологу. Зріжте жир і зніміть плівку, якщо вони є. Кожне філе розрізати на 4 частини. Шматочки філе відбийте спеціальним молотком, накривши при цьому харчовою плівкою або пергаментом (так ви залишите робочу поверхню чистою).

2. Помийте картоплю, очистіть і натріть на дрібній тертці (можна використовувати кухонний комбайн або м’ясорубку з овочевою насадкою). Для приготування картопляного кляру краще не використовувати молоду картоплю, так як він ще недостатньо крахмалистый і не буде забезпечувати необхідною зчіпки. Якщо картопля пустив при натиранні багато соку, то злийте його.

3. Потім дрібно натріть твердий або напівтвердий сир. Відправте його до тертому картоплі і перемішайте. До масі картоплі і сиру, додайте яйце, борошно. Перемішайте. Наступні на черзі спеції і сіль і тільки в самому кінці додайте майонез. Якщо кляр вийшов рідким, то регулюйте в’язкість борошном.

4. Візьміть шматок відбитого філе і рівним шаром розподілите по ньому картопляний кляр. Це необхідно зробити тільки з одного боку.

5. На добре розігріту сковороду з рослинним маслом, викладіть курячу отбивную вниз кляром. Потім закрийте відбивну зверху щільним шаром кляру.

6. Коли нижня сторона підрум’яниться, переверніть куряче філе в клярі на іншу сторону і обсмажуйте до готовності.

7. Наше ніжне і ситне, не вимагає гарніру блюдо готове.

Приємного апетиту!