Маючи під рукою мінімальний набір продуктів, наприклад, курячу грудку, сир і помідори, можна приготувати легкий, ароматний і до безумства смачну вечерю. До того ж, курці не потрібна тривала термічна обробка, завдяки чому готування значно скорочується за часом.
М’ясо по-французьки з курячого філе з помідорами і сиром в духовці
Ніжне куряче м’ясо, запечене в духовій шафі, має дуже приємну текстуру і просто тане в роті, а приготувати таку страву, та ще і доповненням з сиру і соковитих помідорів дуже просто і швидко.
Інгредієнти на
2 порц.
- Куряче філе 500 гр.
- Печериці свіжі 4 шт.
- Помідор 1 шт.
- Цибуля зелена ¼ пучка
- Сир 150 гр.
- Спеції для курки 2 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Масло рослинне 1 ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати куряче філе з помідорами і сиром в духовці? Готуємо продукти: м’ясо і овочі гарненько промиваємо під струменем води і даємо час обсохнути.
- Філе розрізаємо вздовж на дві частини і несильно відбиваємо молоточком.
- Приправляємо м’ясо сіллю і спеціями – втираємо з обох сторін.
- Складаємо відбивні один на одного і залишаємо на 15-25 хвилин просочуватися.
- Будь-який твердий сир натираємо на крупній тертці.
- Помідор ріжемо тонкими півкільцями.
- Свіжі печериці нарізаємо пластинами.
- Подрібнюємо кілька стебел зеленого лука.
- Деко застеляємо фольгою або пергаментним папером для випічки і змащуємо невеликою кількістю масла.
- Розкладаємо ароматне м’ясо.
- Наверх кожного шматочка викладаємо півкільця помідорів, гриби і злегка присаливаем.
- На печериці щедро сиплемо натертий сир.
- Для прикраси посипаємо курку подрібненою зеленою цибулею і відправляємо в духовку на півгодини при температурі 180 градусів.
- Через 30 хвилин обережно виймаємо деко і подаємо до столу з картоплею або гречкою. Приємного апетиту!
