Курячі котлети в духовці – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Курячі котлети в духовці – дуже смачне м’ясне блюдо, яке хоч раз готувала кожна господиня. Котлети з легкого курячого м’яса виходять ніжними і соковитими. Як приготувати курячі котлети в духовці, ми розповімо в 10 наших рецептах.

Соковиті котлети з курячого фаршу в духовці

дуже Смачні котлети без смаження і зайвого жиру. З курячого фаршу котлети виходять ніжними і поживними. Найкраще подавати з овочами або кашами.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Курячий фарш 1.2 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Манна крупа ½ склянки
  • Сіль ½ ч. л.
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Масло рослинне 50 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати курячі котлети в духовці? У миску викладіть курячий фарш, всипте манку і розбийте яйце.
  2. Добре перемішайте масу і залиште на 10-15 хвилин, щоб манка набухла.
  3. Цибуля і часник очистіть, дуже дрібно наріжте або прокрутіть через м’ясорубку, додайте овочі в фарш, посоліть і приправте за смаком, ще раз добре перемішайте.
  4. Якщо фарш вийшов занадто сухим, то можна додати в нього трохи води.
  5. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Змочіть руки водою або змастіть рослинною олією, сформуйте котлети і викладіть їх у форму.
  6. Запікайте котлети в духовці при 200 градусах 25-30 хвилин. Коли вони підрум’яняться, дістаньте їх з духовки, остудіть і подавайте з гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!

Як приготувати класичні рубані котлети з курячої грудки?

Рубані котлети ще називають ледачими відбивними, начебто ті ж шматочки м’яса, але готуються вони простіше. Рубаний котлети з курячої грудки виручать в той момент, коли котлети з фаршу і смажена курка зовсім набридли.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Крупа манна – 50 гр.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

1. Курячу грудку помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте кубиками.

2. Додайте до м’яса куряче яйце і манну крупу.

3. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте. Додайте в миску цибулю і сметану, посоліть і приправте за смаком.

4. Перемішайте всі інгредієнти і залиште на 20 хвилин, щоб манка набухла.

5. Форму для запікання застелити фольгою, змастіть її рослинним маслом. Столовою ложкою викладіть фарш на деко і відправте котлети в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.

6. Смачні і швидкі котлети готові, подавайте їх з гарніром за своїм вибором.

Приємного апетиту!

ПП дієтичне курячі котлети, запечені в духовці

Прекрасний рецепт котлет для людей, які сидять на дієті і прагнуть харчуватися правильно. Ні для кого не секрет, що куряче м’ясо вважається дієтичним і більш легким. Щоб їжа була легкою і правильне, потрібно забути про обжарке котлет на сковороді.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Крупа манна – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.
  • Філе куряче – 450 гр.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю і куряче м’ясо наріжте великими шматками.

2. Прокрутіть курку і цибулю через м’ясорубку.

3. Капусту подрібніть за допомогою блендера. Болгарський перець наріжте дрібними кубиками.

4. Змішайте в мисці фарш, капусту, болгарський перець, яйце, манну крупу, сіль і чорний перець.

5. Форму для запікання змастіть рослинною олією. З фаршу сформуйте котлети однакової форми і викладіть їх у форму.

6. Запікайте котлети в духовці при 200 градусах 25-30 хвилин. Корисні ПП дієтичні котлети готові, подавайте зі свіжими овочами або кашами.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування курячих котлет з сиром в духовці

Курячі котлети з сиром готуються просто і швидко. Їх можна подати на обід в будній день або в якості гарячого на святковий стіл. На гарнір для таких котлет ідеально підійде картопляне пюре або варені каші.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3-4.

Склад:

  • Філе куряче – 400-450 гр.
  • Сир – 80 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо помийте, очистіть від прожилок і наріжте кубиками.

2. Цибулю очистіть від лушпиння, розріжте на четвертинки і разом з м’ясом прокрутіть через м’ясорубку.

3. У фарш додати яйце, сіль і спеції, перемішайте.

4. Сир наріжте невеликими шматочками. З фаршу сформуйте коржі, на кожну покладіть сир і заліпіть навколо нього краю фаршу.

5. Котлети обваляйте в панірувальних сухарях і викладіть у форму для запікання.

6. Запікайте котлети в духовці, розігрітій до 180 градусів 20-25 хвилин. Подавайте котлети на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Соковиті і м’які курячі котлети з підливою в духовці

М’які курячі котлети, запечені з підливою в духовці, люблять усі. Будь гарнір можна полити смачною підливою і ваша їжа стане набагато соковитіше і апетитніше.

Час готування: 95 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Для фаршу:
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хліб білий – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Для підливи:
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Соус томатний – 4 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 250 мл
  • Цукор – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Білий хліб розламайте на шматочки, замочити його в холодній воді і залиште на 10 хвилин. Потім відіжміть хліб і перекладіть в чашу блендера. Туди ж відправте нарізану ріпчасту цибулю. Подрібніть все до стану однорідної маси.

2. У мисці змішати курячий фарш, яйце, подрібнені хліб і цибулю, посоліть і приправте за смаком. Все добре перемішайте.

3. З фаршу сформуйте котлети і обваляйте їх у борошні. Форму для запікання змастіть маслом і викладіть в неї котлети.

4. Запікайте котлети в духовці при 180 градусах 20 хвилин. Котлети повинні схопитися, щоб при додаванні підливи вони не розвалилися.

5. Поки котлети запікаються, дрібно наріжте цибулю і обсмажте на рослинному маслі.

6. Моркву натріть на дрібній тертці і додайте на сковороду до цибулі, смажте до м’якості.

7. Потім додайте на сковороду томатний соус, воду і сметану, перемішайте. Підливку посоліть, приправте і додайте цукор, доведіть до кипіння і зніміть сковороду з вогню. Залийте котлети підливою.

8. Поверніть форму в духовку і готуйте страву ще 15-20 хвилин. Котлети з підливою подавайте в гарячому вигляді з гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!

Ніжні котлети з курячого філе з кабачком в духовці

Багато хто вважає куряче м’ясо сухим, тому додають в котлетний фарш кабачок. З простого і доступного набору продуктів у вас вийде смачне і корисне блюдо для всієї родини.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Куряче філе перекрутіть через м’ясорубку.

2. Зелень вимити, порубаєте ножем і змішайте її з сіллю.

3. Кабачок помийте і натріть на крупній тертці.

4. У мисці змішайте фарш, зелень, кабачок і яйце.

5. Деко застелити фольгою, змастіть її оливковою олією. З отриманого фаршу сформуйте котлети і розкладіть їх на деку.

6. Запікайте курячі котлети в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Котлети з кабачком виходять ніжними і соковитими.

Приємного апетиту!

Як смачно запекти курячі котлети в сметанному соусі?

Легке блюдо з курячого м’яса для сімейного обіду або вечері. Невеликі котлетки тушкуються в сметанному соусі, подати з картопляним пюре або смаженими грибами.

Час готування: 75 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Філе куряче – 700 гр.
  • Сметана – 300 мл
  • Вода – 100 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування форми.

Процес приготування:

1. Куряче філе прокрутіть через м’ясорубку. Додайте до фаршу яйце, сіль, перець і подрібнений часник.

2. Фарш ретельно перемішайте. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Сформуйте котлети і викладіть їх у форму. Помістіть форму в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.

3. Для соусу змішайте воду і сметану, посоліть його за смаком.

4. Сметанним соусом полити котлети. Посипте блюдо тертим сиром і поверніть його в духовку ще на 20 хвилин.

5. Просте і дуже апетитне блюдо готове.

Приємного апетиту!

Дуже смачні курячі котлети з капустою в духовці

Пропонуємо вашій увазі оригінальний рецепт курних котлет. Додати курячий фарш капусти нітрохи не зіпсує смак страви, а навіть навпаки додасть м’ясу соковитості, такі котлети можна подавати на стіл без гарніру.

Час готування: 95 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Капуста – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Крупа манна – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. Капусту дрібно наріжте і злегка пам’ятаєте її руками. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

2. Курячий фарш посоліть і приправте за смаком, перемішайте.

3. На рослинному маслі обсмажте цибулю і капусту. Потім додайте трохи води і молока, тушкуйте до м’якості капусти.

4. Коли капуста охолоне змішайте її з фаршем. Також додайте яйце і манну крупу, посоліть і приправте за смаком, добре перемішайте.

5. З фаршу сформуйте котлети приблизно одного розміру. Щоб фарш не лип до рук, змочіть їх холодною водою.

6. Деко застеліть фальной, змастіть рослинною олією і викладіть на нього котлети. Запікайте котлети в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин.

7. Готові котлети подавайте в гарячому вигляді з гарніром або без нього.

Приємного апетиту!

Класичні курячі котлети по-київськи в домашніх умовах

Котлети по-київськи не найпростіше блюдо, але всім відомо про його чудових смакових властивостях. Для приготування курячих котлет по-київськи вам буде потрібно чимало часу, але результат вас точно порадує.

Час готування: 150 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Для котлет:
  • Грудка куряча – 4 шт.
  • Сир пармезан – 0,5 склянки
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.
  • Зелень – 5 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Борошно – 1 склянка
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Для начинки:
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Зелень – 40 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. У чашу блендера перекладіть масло, зелень, часник, сіль і чорний мелений перець.

2. Подрібніть інгредієнти, сформуйте з них ковбаску, оберніть її в харчову плівку і приберіть в холодильник.

3. Підготуйте куряче м’ясо. Філе помийте, зробіть надріз по середині, але не дорізайте до кінця. М’ясо розгорніть, злегка відбийте молотком, змастіть сіллю і перцем, викладіть на м’ясо трохи начинки.

4. Загорніть Начинку на м’ясо. Заготовки котлет по-київськи приберіть в холодильник на 1 годину.

5. Для панірування підготуйте три зручні ємності. В одній змішайте борошно, сіль і перець, в другій збийте яйця, в третю покладіть тертий пармезан, зелень і панірувальні сухарі.

6. Кожну котлету обваляйте в борошні, потім опустіть в збиту яєчну масу і панірувальну суміш.

7. Обсмажте котлети на олії по 1 хвилині з кожної сторони, перекладіть їх на паперові рушники, щоб жир стік. Потім котлети помістіть у форму для запікання і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин. Готові котлети по-київськи мають хрустку скоринку і соковиту начинку.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування котлет з курки в паніровці

Це найпростіший спосіб приготувати смачні курячі котлети в духовці. Немає необхідності стояти біля плити і обсмажувати кожну котлету, що економить ваші сили і час. В результаті у вас буде поживна страва з мінімальним використанням жиру.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – за смаком.
  • Сухарі панірувальні – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. Цибулю і моркву очистіть, наріжте великими шматками і подрібніть в блендері.

2. Потім обсмажте овочі на рослинному маслі до золотистого кольору.

3. Змішати курячий фарш, яйце, овочеву зажарку, сіль і чорний перець.

4. З фаршу сформуйте котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях і викладіть на змащене маслом деко.

5. Запікайте котлети в духовці при 180 градусах 45 хвилин. Коли котлети покриються красивою рум’яною скоринкою, дістаньте їх з духовки, остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!