Курячі котлети в духовці – дуже смачне м’ясне блюдо, яке хоч раз готувала кожна господиня. Котлети з легкого курячого м’яса виходять ніжними і соковитими. Як приготувати курячі котлети в духовці, ми розповімо в 10 наших рецептах.
Соковиті котлети з курячого фаршу в духовці
дуже Смачні котлети без смаження і зайвого жиру. З курячого фаршу котлети виходять ніжними і поживними. Найкраще подавати з овочами або кашами.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Інгредієнти на
10 порц.
- Курячий фарш 1.2 кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1 зуб.
- Яйце куряче 1 шт.
- Манна крупа ½ склянки
- Сіль ½ ч. л.
- Спеції і Приправи за смаком
- Масло рослинне 50 мл
Процес приготування:
- Як приготувати курячі котлети в духовці? У миску викладіть курячий фарш, всипте манку і розбийте яйце.
- Добре перемішайте масу і залиште на 10-15 хвилин, щоб манка набухла.
- Цибуля і часник очистіть, дуже дрібно наріжте або прокрутіть через м’ясорубку, додайте овочі в фарш, посоліть і приправте за смаком, ще раз добре перемішайте.
- Якщо фарш вийшов занадто сухим, то можна додати в нього трохи води.
- Форму для запікання змастіть рослинною олією. Змочіть руки водою або змастіть рослинною олією, сформуйте котлети і викладіть їх у форму.
- Запікайте котлети в духовці при 200 градусах 25-30 хвилин. Коли вони підрум’яняться, дістаньте їх з духовки, остудіть і подавайте з гарніром на свій смак.
Приємного апетиту!
Як приготувати класичні рубані котлети з курячої грудки?
Рубані котлети ще називають ледачими відбивними, начебто ті ж шматочки м’яса, але готуються вони простіше. Рубаний котлети з курячої грудки виручать в той момент, коли котлети з фаршу і смажена курка зовсім набридли.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Грудка куряча – 1 шт.
- Крупа манна – 50 гр.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
Процес приготування:
1. Курячу грудку помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте кубиками.
2. Додайте до м’яса куряче яйце і манну крупу.
3. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте. Додайте в миску цибулю і сметану, посоліть і приправте за смаком.
4. Перемішайте всі інгредієнти і залиште на 20 хвилин, щоб манка набухла.
5. Форму для запікання застелити фольгою, змастіть її рослинним маслом. Столовою ложкою викладіть фарш на деко і відправте котлети в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25 хвилин.
6. Смачні і швидкі котлети готові, подавайте їх з гарніром за своїм вибором.
Приємного апетиту!
ПП дієтичне курячі котлети, запечені в духовці
Прекрасний рецепт котлет для людей, які сидять на дієті і прагнуть харчуватися правильно. Ні для кого не секрет, що куряче м’ясо вважається дієтичним і більш легким. Щоб їжа була легкою і правильне, потрібно забути про обжарке котлет на сковороді.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Капуста білокачанна – 150 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Крупа манна – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування форми.
- Філе куряче – 450 гр.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю і куряче м’ясо наріжте великими шматками.
2. Прокрутіть курку і цибулю через м’ясорубку.
3. Капусту подрібніть за допомогою блендера. Болгарський перець наріжте дрібними кубиками.
4. Змішайте в мисці фарш, капусту, болгарський перець, яйце, манну крупу, сіль і чорний перець.
5. Форму для запікання змастіть рослинною олією. З фаршу сформуйте котлети однакової форми і викладіть їх у форму.
6. Запікайте котлети в духовці при 200 градусах 25-30 хвилин. Корисні ПП дієтичні котлети готові, подавайте зі свіжими овочами або кашами.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування курячих котлет з сиром в духовці
Курячі котлети з сиром готуються просто і швидко. Їх можна подати на обід в будній день або в якості гарячого на святковий стіл. На гарнір для таких котлет ідеально підійде картопляне пюре або варені каші.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3-4.
Склад:
- Філе куряче – 400-450 гр.
- Сир – 80 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 70 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування форми.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
Процес приготування:
1. Куряче м’ясо помийте, очистіть від прожилок і наріжте кубиками.
2. Цибулю очистіть від лушпиння, розріжте на четвертинки і разом з м’ясом прокрутіть через м’ясорубку.
3. У фарш додати яйце, сіль і спеції, перемішайте.
4. Сир наріжте невеликими шматочками. З фаршу сформуйте коржі, на кожну покладіть сир і заліпіть навколо нього краю фаршу.
5. Котлети обваляйте в панірувальних сухарях і викладіть у форму для запікання.
6. Запікайте котлети в духовці, розігрітій до 180 градусів 20-25 хвилин. Подавайте котлети на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Соковиті і м’які курячі котлети з підливою в духовці
М’які курячі котлети, запечені з підливою в духовці, люблять усі. Будь гарнір можна полити смачною підливою і ваша їжа стане набагато соковитіше і апетитніше.
Час готування: 95 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Для фаршу:
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Хліб білий – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Борошно – 3 ст. л.
- Для підливи:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Соус томатний – 4 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Вода – 250 мл
- Цукор – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Білий хліб розламайте на шматочки, замочити його в холодній воді і залиште на 10 хвилин. Потім відіжміть хліб і перекладіть в чашу блендера. Туди ж відправте нарізану ріпчасту цибулю. Подрібніть все до стану однорідної маси.
2. У мисці змішати курячий фарш, яйце, подрібнені хліб і цибулю, посоліть і приправте за смаком. Все добре перемішайте.
3. З фаршу сформуйте котлети і обваляйте їх у борошні. Форму для запікання змастіть маслом і викладіть в неї котлети.
4. Запікайте котлети в духовці при 180 градусах 20 хвилин. Котлети повинні схопитися, щоб при додаванні підливи вони не розвалилися.
5. Поки котлети запікаються, дрібно наріжте цибулю і обсмажте на рослинному маслі.
6. Моркву натріть на дрібній тертці і додайте на сковороду до цибулі, смажте до м’якості.
7. Потім додайте на сковороду томатний соус, воду і сметану, перемішайте. Підливку посоліть, приправте і додайте цукор, доведіть до кипіння і зніміть сковороду з вогню. Залийте котлети підливою.
8. Поверніть форму в духовку і готуйте страву ще 15-20 хвилин. Котлети з підливою подавайте в гарячому вигляді з гарніром на свій смак.
Приємного апетиту!
Ніжні котлети з курячого філе з кабачком в духовці
Багато хто вважає куряче м’ясо сухим, тому додають в котлетний фарш кабачок. З простого і доступного набору продуктів у вас вийде смачне і корисне блюдо для всієї родини.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Зелень – за смаком.
- Кабачок – 1 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Куряче філе перекрутіть через м’ясорубку.
2. Зелень вимити, порубаєте ножем і змішайте її з сіллю.
3. Кабачок помийте і натріть на крупній тертці.
4. У мисці змішайте фарш, зелень, кабачок і яйце.
5. Деко застелити фольгою, змастіть її оливковою олією. З отриманого фаршу сформуйте котлети і розкладіть їх на деку.
6. Запікайте курячі котлети в духовці при 180 градусах 30 хвилин. Котлети з кабачком виходять ніжними і соковитими.
Приємного апетиту!
Як смачно запекти курячі котлети в сметанному соусі?
Легке блюдо з курячого м’яса для сімейного обіду або вечері. Невеликі котлетки тушкуються в сметанному соусі, подати з картопляним пюре або смаженими грибами.
Час готування: 75 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Філе куряче – 700 гр.
- Сметана – 300 мл
- Вода – 100 мл
- Часник – 3 зуб.
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для змазування форми.
Процес приготування:
1. Куряче філе прокрутіть через м’ясорубку. Додайте до фаршу яйце, сіль, перець і подрібнений часник.
2. Фарш ретельно перемішайте. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Сформуйте котлети і викладіть їх у форму. Помістіть форму в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
3. Для соусу змішайте воду і сметану, посоліть його за смаком.
4. Сметанним соусом полити котлети. Посипте блюдо тертим сиром і поверніть його в духовку ще на 20 хвилин.
5. Просте і дуже апетитне блюдо готове.
Приємного апетиту!
Дуже смачні курячі котлети з капустою в духовці
Пропонуємо вашій увазі оригінальний рецепт курних котлет. Додати курячий фарш капусти нітрохи не зіпсує смак страви, а навіть навпаки додасть м’ясу соковитості, такі котлети можна подавати на стіл без гарніру.
Час готування: 95 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фарш курячий – 500 гр.
- Капуста – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Молоко – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
1. Капусту дрібно наріжте і злегка пам’ятаєте її руками. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.
2. Курячий фарш посоліть і приправте за смаком, перемішайте.
3. На рослинному маслі обсмажте цибулю і капусту. Потім додайте трохи води і молока, тушкуйте до м’якості капусти.
4. Коли капуста охолоне змішайте її з фаршем. Також додайте яйце і манну крупу, посоліть і приправте за смаком, добре перемішайте.
5. З фаршу сформуйте котлети приблизно одного розміру. Щоб фарш не лип до рук, змочіть їх холодною водою.
6. Деко застеліть фальной, змастіть рослинною олією і викладіть на нього котлети. Запікайте котлети в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин.
7. Готові котлети подавайте в гарячому вигляді з гарніром або без нього.
Приємного апетиту!
Класичні курячі котлети по-київськи в домашніх умовах
Котлети по-київськи не найпростіше блюдо, але всім відомо про його чудових смакових властивостях. Для приготування курячих котлет по-київськи вам буде потрібно чимало часу, але результат вас точно порадує.
Час готування: 150 хв.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Для котлет:
- Грудка куряча – 4 шт.
- Сир пармезан – 0,5 склянки
- Сухарі панірувальні – 1 ст.
- Зелень – 5 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно – 1 склянка
- Масло рослинне – для смаження.
- Для начинки:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Часник – 3-4 зуб.
- Зелень – 40 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. У чашу блендера перекладіть масло, зелень, часник, сіль і чорний мелений перець.
2. Подрібніть інгредієнти, сформуйте з них ковбаску, оберніть її в харчову плівку і приберіть в холодильник.
3. Підготуйте куряче м’ясо. Філе помийте, зробіть надріз по середині, але не дорізайте до кінця. М’ясо розгорніть, злегка відбийте молотком, змастіть сіллю і перцем, викладіть на м’ясо трохи начинки.
4. Загорніть Начинку на м’ясо. Заготовки котлет по-київськи приберіть в холодильник на 1 годину.
5. Для панірування підготуйте три зручні ємності. В одній змішайте борошно, сіль і перець, в другій збийте яйця, в третю покладіть тертий пармезан, зелень і панірувальні сухарі.
6. Кожну котлету обваляйте в борошні, потім опустіть в збиту яєчну масу і панірувальну суміш.
7. Обсмажте котлети на олії по 1 хвилині з кожної сторони, перекладіть їх на паперові рушники, щоб жир стік. Потім котлети помістіть у форму для запікання і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин. Готові котлети по-київськи мають хрустку скоринку і соковиту начинку.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування котлет з курки в паніровці
Це найпростіший спосіб приготувати смачні курячі котлети в духовці. Немає необхідності стояти біля плити і обсмажувати кожну котлету, що економить ваші сили і час. В результаті у вас буде поживна страва з мінімальним використанням жиру.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – за смаком.
- Сухарі панірувальні – 1,5 склянки
Процес приготування:
1. Цибулю і моркву очистіть, наріжте великими шматками і подрібніть в блендері.
2. Потім обсмажте овочі на рослинному маслі до золотистого кольору.
3. Змішати курячий фарш, яйце, овочеву зажарку, сіль і чорний перець.
4. З фаршу сформуйте котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях і викладіть на змащене маслом деко.
5. Запікайте котлети в духовці при 180 градусах 45 хвилин. Коли котлети покриються красивою рум’яною скоринкою, дістаньте їх з духовки, остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!