Курячі нагетси в домашніх умовах – 10 рецептів на сковороді в духовці з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування курячих нагетсів в чіпсах

Курячі нагетси люблять, напевно, всі. Соковите куряче філе ідеально поєднується з хрусткою паніровкою і мало кого залишає байдужим. Додаючи до панировочным сухарів різні компоненти, можна грати зі смаком і кожен раз експериментувати. У даному рецепті пропонуємо використовувати чіпси. Попередньо потрібно подрібнити їх до отримання крихти. Готові нагетси будуть мати виражений картопляний присмак і особливо хрустку рельєфну скоринку.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Сухарі панірувальні – 100 гр.
  • Чіпси картопляні – 20 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Готуємо куряче філе: обсушуємо його паперовим рушником, вирізаємо прожилки і плівки, якщо вони є. Для нагетсів ідеально підходить куряча грудка, але можна приготувати цю закуску і з інших частин птиці. Філе розрізаємо на невеликі довгасті шматочки.

2. Чіпси подрібнюємо в крихту середнього розміру. Можна для цього використовувати блендер, а можна просто пройтися по пакету з чіпсами качалкою.

3. У мисці з’єднуємо крихту з чіпсів і панірувальні сухарі.

4. В іншу миску висипаємо борошно і обвалюємо в ній кожен шматочок курячого філе.

5. У третю миску розбиваємо яйце, додаємо дрібку солі і чорний мелений перець, добре збовтуємо виделкою. Після обвалювання в борошні занурюємо курячі заготовки в яєчну масу.

6. Після цього викладаємо мокрі від яйця нагетси в суміш сухарів і чіпсів, обсипаємо сухий крихтою з усіх боків.

7. Таким чином обробляємо всі шматочки курки.

8. У сковороді розігріваємо таку кількість рослинної олії без запаху, щоб воно покрило дно шаром в один-півтора сантиметри. Укладаємо в гаряче масло курячі заготовки в чіпсах. Обсмажуємо нагетси до утворення рум’яної скоринки за дві-три хвилини з кожного боку. Важливо не перетримати ніжне філе на плиті, щоб не пересушити. Як тільки утворюється рум’яна кірочка, нагетси готові.

9. Готові нагетси перекладаємо з сковороди на паперовий рушник і даємо зайвої вбратися в нього.

10. Укладаємо закуску на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Додатково подаємо кетчуп або будь-який інший улюблений соус.

Приємного апетиту!