Курячі нагетси в домашніх умовах – 10 рецептів на сковороді в духовці з покроковими фото

Нагетси з курячого філе для дітей в домашніх умовах

Діти ніколи не відмовляться від курячих нагетсів. Навіть маленькі прівереди з задоволенням їдять соковиту курочку в рум’яної хрусткої паніровці. І якщо в закладах фастфуду нагетси не блищать ідеальним складом, то в домашніх умовах можна приготувати повністю здорове блюдо і без побоювання давати його дітям.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 600 гр.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйця – 4 шт.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. Курячу грудку звільняємо від шкіри і кісток, промиваємо й обсушуємо. Отримане філе обсушуємо розрізаємо на поздовжні пластини, а їх потім на довгі смужки.

2. У миску розбиваємо яйця, додаємо до них сіль за смаком, невелику дрібку чорного меленого перцю і прованські трави. Добре збовтуємо виделкою до однорідного стану.

3. В другу миску висипаємо борошно, в третю – панірувальні сухарі. Кожну смужку курячого філе спочатку обвалюємо зі всіх сторін у борошні, потім занурюємо в яєчну суміш, після чого гарненько обсипаємо панірувальними сухарями. Таким чином обробляємо всі шматочки грудки.

4. Форму або на деко змащуємо рослинним маслом без запаху. Підготовлені нагетси викладаємо на деко і ставимо в попередньо розігріту до температури 190 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо протягом двадцяти – двадцяти п’яти хвилин, поки на поверхні не скоринка зарум’яниться.

5. Готові рум’яні нагетси перекладаємо з дека на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. Завжди вдалим доповненням буде салат зі свіжих овочів і домашній кетчуп.

Приємного апетиту!