Курячі нагетси в домашніх умовах – 10 рецептів на сковороді в духовці з покроковими фото

Простий і дуже смачний рецепт нагетсів з курячого фаршу

Нагетси можна готувати не тільки з цільних шматочків курячого філе, але і з фаршу. Такий варіант сподобається тим, що любить більш м’яку і ніжну текстуру м’яса. Волокон тут вже не відчувається, і м’якоть закуски виходить більш ніжною. Крім того, з фаршем легко змішати інші інгредієнти і додати наггетсам бажаний смак. В даному випадку пропонуємо зупинитися на сирі – це безпрограшний варіант.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Фарш курячий – 600 гр.
  • Сухарі панірувальні – 1 ст.
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйця – 3 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

1. Курячий фарш можна як готовий купити, так і приготувати в домашніх умовах. В останньому випадку можна бути повністю впевненим у якості фаршу і без побоювання давати його дітям.

2. Кладемо фарш в миску розбиваємо в нього одне яйце, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре змішуємо всі інгредієнти і трохи відбиваємо масу руками, щоб вона стала трохи більш в’язкою.

3. Твердий сир тремо на крупній тертці.

4. В одну миску розбиваємо два яйця і ретельно збовтуємо їх виделкою з дрібкою солі до однорідності. В другу миску висипаємо борошно. У третю поміщаємо панірувальні сухарі.

5. З курячого фаршу формуємо нагетси бажаної форми. Добре обробляємо їх у долонях, щоб згладити поверхню. Обкачуємо заготовки в сирній стружці.

6. Після цього кожен наггетс обвалюємо в борошні, потім занурюємо в яєчну масу. В останню чергу обкачуємо нагетси в панірувальних сухарях. Таким чином обробляємо всі нагетси.

7. У сковороді розігріваємо таку кількість рослинної олії без запаху, щоб воно покрило дно шаром у два-три сантиметри. Нагетси повинні вільно плавати у фритюрі. Укладаємо у вже гаряче масло курячі заготовки в паніровці. Обсмажуємо до утворення рум’яної скоринки по півтори-дві хвилини з кожного боку.

8. Важливо не перепечеться ніжні вироби, щоб не пересушити. Як тільки утвориться золотава скоринка, нагетси готові.

9. Готові нагетси витягуємо з фритюру і перекладаємо на паперовий рушник – зайвий жир вбереться в папір, і готова закуска буде менш калорійною.

10. Укладаємо нагетси на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді разом і кетчупом або іншим улюбленим соусом.

Приємного апетиту!