Курячі ніжки – простий і легкий вид м’яса, який можна готувати різними способами, а результат буде незмінно вражаючим. До курячого м’яса добре підходять вершки, сметана, гриби або соєвий соус. Подавати таку страву, незалежно від способу термічної обробки м’яса, краще всього з гарніром з круп, пастою або картоплею.
Курячі ніжки на сковороді з хрусткою скоринкою
Легкий і простий рецепт приготування хрустких курячих ніжок на сковороді. Мед надає глянець м’яса, а сік лайма і соєвий соус покращують смак і надають страві азіатську нотку.
Інгредієнти на
4 порц.
- Курячі ніжки 6 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
- Мед 1 ст. л.
- соєвий Соус 50 мл
- Лайм 3 шт.
- Імбир 1 ч. л.
- Часник 3 зуб.
- Зелень за смаком
Процес приготування:
- Як смачно приготувати курячі ніжки на сковороді? Гомілки промийте, обсушіть, покладіть в підходящу ємність і натріть сіллю і перцем.
- У сковороді нагрійте масло і смажте гомілки зі всіх сторін до насичено-золотистого кольору шкірки на середньому вогні. На це потрібно близько 8 хвилин. Важливо, щоб курка придбала рівномірну золотисту скоринку з усіх боків.
- З лаймів вичавити сік, часник дрібно порубати.
- У сковороду вилити свіжовичавлений лаймовий сік, додати туди соєвий соус, мед і часник, а також імбир. Все перемішати і нагрівати на середньому вогні, поки не закипить. У киплячий маринад викласти курячі ніжки, вмочити їх у соус зі всіх сторін і залишити готуватися 10-15 хвилин, регулярно перевертаючи, поки з курки не почне виділятися прозорий сік.
- Подавати такі соковиті курячі ніжки найкраще гарніром у вигляді картопляного пюре або відварним рисом. Прикрасьте свіжою січеною зеленню за смаком.
Соковиті курячі ніжки в сметанному соусі на сковороді
Приготовані по такому рецепту курячі ніжки виходять дуже ніжними, оскільки просочуються сметанним соусом, приправами і ароматом цибулі і моркви. Такі ніжки добре поєднуються з пастою – вареними ріжками або пір’ям.
Час приготування: 1 година 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 3
Інгредієнти:
- Ніжки курячі – 6 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сметана – 200 мл
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Паприка солодка – 2 ст. л.
- Суміш прованських трав – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Курячі ніжки зачищаємо і натираємо половиною підготовленої частини солодкої паприки з сіллю, залишаємо на 10-15 хвилин.
2. Обсмажуємо гомілки в олії до появи красивою золотистої скоринки.
3. Подрібнюємо цибулю і моркву і обсмажуємо на іншій сковороді, потім трохи тушкуємо, додавши невелику кількість води. Перекладаємо овочі в глибоку сковороду до ніжок.
4. У підходящої мисці змішуємо сметану, решту паприки, суміш прованських трав, трохи солі і чорного перцю, потрібну кількість гірчиці і подрібненого часнику. Наливаємо в соус воду і добре перемішуємо.
5. Заливаємо ніжки з овочами сметанною масою і готуємо під кришкою близько півгодини.
6. Борошно розвести в невеликій кількості води і вливаємо в соус, щоб він загус. Готуємо ще 10 хвилин, поки зайва рідина не випарується. Подаємо ніжки з вареними ріжками або пір’ям, полив соусом.
Дуже смачні курячі ніжки на сковороді в соєвому соусі
Соєвий соус надає курячому м’ясу пікантну нотку, а в поєднанні з невеликою кількістю гірчиці ця частина птиці стає особливо смачною і ароматною, а готуються гомілки дуже просто.
Час готування: 1 година 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Ніжки курячі – 5-6 шт.
- Соус соєвий – 0,5 склянки
- Часник – 2-3 зубчики.
- Гірчиця їдальня – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Курячі гомілки обмийте і обсушіть. Можна використовувати для цього паперовий рушник.
2. Часник подрібнити і з’єднати його з гірчицею в окремому посуді. Туди ж додати соєвий соус, приправити сіллю і перцем, виходячи з власних уподобань. Потрібно пам’ятати, що соєвий соус містить досить багато солі, тому додавати її потрібно з обережністю.
3. Натерти ніжки маринадом і залишити на 15 хвилин.
4. У глибокій сковороді або сотейнику змішати вершкове і рослинне масла, потім покласти туди ніжки із залишками маринаду і невеликою кількістю води.
5. Готувати ніжки не менше 45 хвилин на невеликому вогні, подавати з гарніром з рису або картоплі і салатом зі свіжих овочів.
Як приготувати курячі ніжки в вершковому соусі з грибами?
До курячих ніжок у вершковому соусі добре подавати відварну гречану кашу або кус-кус, які підкреслюють грибний смак підливи і ніжний вершковий смак насиченого під час готування в соусі курячого м’яса.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Ніжки курячі – 6 шт.
- Печериці – 250 гр.
- Часник – 4 зубчики.
- Вершки – 350 гр.
- Борошно пшеничне – 0,5 склянки
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Чебрець сухий – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячі ніжки промити і обсушити, натерти олією з сіллю, перцем, гірчицею і чебрецем, а потім залишити для маринування на 10 хвилин.
2. Печериці очистити від забруднень і нарізати на скибочки, часник розчавити.
3. У розігріте на глибокій сковороді олію покласти замариновані курячі стегенця та обсмажити, поки вони не покриються красивою скоринкою. Прибрати гомілки в інший посуд.
4. В маслі, на якому готувалися ніжки, обсмажити часник і гриби. На це потрібно не більше 1-2 хвилин, потім присипати їх борошном і перемішати, ввести вершки і довести соус до кипіння.
5. Після цього перекласти в сковороду з соусом обсмажені ніжки і готувати на повільному вогні ще близько півгодини. Подавати з вареною гречкою або кус-кусом. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування курячих ніжок з часником на сковороді
Дуже простий рецепт приготування смачних курячих ніжок. Такий спосіб смаження курячих гомілок з часником підходить навіть для недосвідчених кулінарів, а результат порадує близьких і друзів.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Ніжки курячі – 4 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправи для курки – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Курячі гомілки промити і викласти на паперовий рушник, щоб вони обсохнули.
2. Часник очистити і подрібнити.
3. Натерти ніжки сіллю, перцем, приправою і часником, залишити на кілька хвилин.
4. Викласти ніжки на сковороду з розігрітим маслом і смажити під кришкою, регулярно перевертаючи гомілки, близько 20 хвилин. Готові гомілки повинні бути покриті красивою рум’яною скоринкою, а при натисканні на них повинен виділятися прозорий сік.
5. Подавати ніжки краще з відварним рисом або картопляним пюре. Насолоджуйтесь!
Тушковані курячі ніжки на сковороді з підливою
Цей рецепт приготування курячих ніжок підходить для тих, хто хоче насолодитися смачним курячим м’ясом, але не може дозволити собі смаженого. Гомілки тушкуються в ароматному томатному соусі, стають дуже м’якими і ніжними, а підлива відмінно відтіняє смак курки.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Курячі ніжки – 4 шт.
- Часник – 5 зуб.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Вода – 250 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Цибулю нарізати півкільцями, часник подрібнити на тертці або в чеснокодавилке.
2. Курячі ніжки помити і просушити за допомогою паперових рушників, натерти їх сіллю з перцем.
3. У глибокій сковороді обсмажити цибулю і часник, потім покласти туди замариновані гомілки, влити соєвий соус, додати томатну пасту і воду.
4. Гасити курячі ніжки в підливці близько 40 хвилин на невеликому вогні. Борошно розвести в невеликій кількості води і додати до підливці, добре перемішати і готувати ще 5 хвилин до загустіння підливи.
5. Подавати тушковані курячі гомілки з пастою або рисом на гарнір.
Хрусткі курячі ніжки в панірувальних сухарях на сковороді
Соковиті курячі гомілки в хрусткій паніровці сподобаються як дітям, так і дорослим. Приготувати таку страву можна для сімейної вечері або дружніх посиденьок, а подавати зі свіжими овочами та різними соусами.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Ніжки курячі – 8 шт.
- Сухарі панірувальні – 8 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Майонез – 4 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Гірчиця – за смаком.
- Сіль — за смаком.
- Спеції — за смаком.
Процес приготування:
1. Курячі гомілки промити і обсушити, зняти з них шкіру.
2. В окремій ємності змішати вичавлений часник, гірчицю, майонез, сіль і спеції, натерти маринадом ніжки і залишити маринуватися на 20 хвилин.
3. Яйце збити, вмочити в нього ніжки.
4. Сухарі висипати в підходящу посуд і після яйця панірувати в них гомілки.
5. Смажити курячі ніжки в розпеченому маслі до золотистої скоринки. Подавати готові гомілки в хрусткій паніровці зі свіжими овочами і гострим соусом.
Ніжні і м’які курячі ніжки на сковороді в майонезі
Майонез швидко і легко розм’якшує куряче м’ясо і робить його більш соковитим і ніжним. Утворився після приготування таким способом соус добре поєднується як з куркою, так і з гарніром до неї.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Ніжки курячі – 1 кг
- Майонез – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 70 мл
- Вода – 300 мл
- Спеції для курки – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Гірчиця – за смаком.
Процес приготування:
1. Ніжки промити і обсушити, використовуючи паперові рушники.
2. Обсмажити гомілки в розігрітій олії до золотистої скоринки, не використовуючи сіль або перець.
3. Коли ніжки підрум’яняться, зняти їх зі сковороди і обмазати кожну майонезом, приправити сіллю і перцем, а також приправами за смаком. Майонез зазвичай солоний, тому додавати сіль додатково потрібно з обережністю.
4. Помістити обмазані ніжки в глибоку сковороду, залити водою і тушкувати під кришкою близько 10 хвилин на одній стороні. Потім перевернути їх на другий бік, знову змастити майонезом і продовжити гасіння ще 5-7 хвилин.
5. Курку вийняти з сковороди, в отриманий соус додати гірчицю і спеції, перемішати і подавати ніжки з гарніром, полив їх зверху приготованим соусом.
Простий рецепт приготування курячих ніжок, смажені в клярі
Простий рецепт популярного страви – курячих ніжок у клярі. Щоб надати кляру пікантності можна додати каррі, копчену паприку або суміш прованських трав, і тоді смак буде більш насиченим і оригінальним.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Ніжки курячі – 4-6 шт.
- Борошно пшеничне – 2-3 ст. л.
- Молоко – 150 мл
- Яйце – 4 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Спеції і пряні трави – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячі гомілки залити холодною водою в каструлі, довести до кипіння, злегка посолити і варити, поки ніжки будуть готові.
2. Витягти з води гомілки і обсушити їх.
3. В окремій ємності змішати тепле молоко, борошно, яйця і сіль. Можна додати спеції або пряні трави за смаком, добре збити. Залишити тісто на 15-20 хвилин, перевірити його густоту і додати яйце, якщо він вийшов дуже густим.
4. Ніжки добре опускаємо в кляр і тут же смажимо в розігрітій олії, поки гомілки не зарум’яняться.
5. Подаємо готові курячі ніжки в хрусткому клярі з соусами і картоплею фрі.
Смачні і соковиті курячі ніжки з цибулею на сковороді
Простий рецепт приготування соковитих курячих ніжок з цибулею. Для цієї страви потрібно мінімум інгредієнтів і трохи часу, так що вона підходить навіть для початківців господарок.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Ніжки курячі – 8-10 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- соєвий Соус – 100 мл
- Сік лимона – 3-4 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець мелений – за смаком.
- Часник – 3-4 зуб.
Процес приготування:
1. Курячі гомілки промити і обсушити.
2. У підходящої мисці змішайте соєвий соус з лимонним соком, сіллю, перцем і подрібненим часником.
3. Цибулю нарізати півкільцями і додати до маринаду.
4. Гомілки залити отриманою сумішшю, перемішати і залишити на кілька годин просочуватися.
5. Обсмажити ніжки на олії до красивої скоринки, потім додати до них цибулю разом з маринадом і тушкувати близько 20 хвилин. Подавати з картопляним пюре або картопляними часточками.