Курячі ніжки на сковороді – 10 рецептів приготування з фото покроково

Ніжні і м’які курячі ніжки на сковороді в майонезі

Майонез швидко і легко розм’якшує куряче м’ясо і робить його більш соковитим і ніжним. Утворився після приготування таким способом соус добре поєднується як з куркою, так і з гарніром до неї.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Ніжки курячі – 1 кг
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Вода – 300 мл
  • Спеції для курки – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Гірчиця – за смаком.

Процес приготування:

1. Ніжки промити і обсушити, використовуючи паперові рушники.

2. Обсмажити гомілки в розігрітій олії до золотистої скоринки, не використовуючи сіль або перець.

3. Коли ніжки підрум’яняться, зняти їх зі сковороди і обмазати кожну майонезом, приправити сіллю і перцем, а також приправами за смаком. Майонез зазвичай солоний, тому додавати сіль додатково потрібно з обережністю.

4. Помістити обмазані ніжки в глибоку сковороду, залити водою і тушкувати під кришкою близько 10 хвилин на одній стороні. Потім перевернути їх на другий бік, знову змастити майонезом і продовжити гасіння ще 5-7 хвилин.

5. Курку вийняти з сковороди, в отриманий соус додати гірчицю і спеції, перемішати і подавати ніжки з гарніром, полив їх зверху приготованим соусом.