Ніжні і м’які курячі ніжки на сковороді в майонезі
Майонез швидко і легко розм’якшує куряче м’ясо і робить його більш соковитим і ніжним. Утворився після приготування таким способом соус добре поєднується як з куркою, так і з гарніром до неї.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Ніжки курячі – 1 кг
- Майонез – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 70 мл
- Вода – 300 мл
- Спеції для курки – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Гірчиця – за смаком.
Процес приготування:
1. Ніжки промити і обсушити, використовуючи паперові рушники.
2. Обсмажити гомілки в розігрітій олії до золотистої скоринки, не використовуючи сіль або перець.
3. Коли ніжки підрум’яняться, зняти їх зі сковороди і обмазати кожну майонезом, приправити сіллю і перцем, а також приправами за смаком. Майонез зазвичай солоний, тому додавати сіль додатково потрібно з обережністю.
4. Помістити обмазані ніжки в глибоку сковороду, залити водою і тушкувати під кришкою близько 10 хвилин на одній стороні. Потім перевернути їх на другий бік, знову змастити майонезом і продовжити гасіння ще 5-7 хвилин.
5. Курку вийняти з сковороди, в отриманий соус додати гірчицю і спеції, перемішати і подавати ніжки з гарніром, полив їх зверху приготованим соусом.