Курячі сердечка – це справжнє задоволення для будь-якого любителя ситного обіду. Субпродукти порівняно недорого коштують, проте несуть в собі просто криниця вітамінів для людського організму. Нижче ви можете знайти 10 рецептів приготування курячих сердечок покроково з фото і вибрати з них, бути може, навіть не один ідеальний рецепт.
Дуже смачні курячі сердечка в сметанному соусі
Курячі сердечка в сметанному соусі – дуже соковите, ароматне, відмінно поєднується з різними гарнірами блюдо. Курячі сердечка досить-таки легко приготувати. Основне – це добре протушкувати курячі сердечка, тоді соковитість м’яса і соусу будуть ідеальними.
Інгредієнти на
4 порц.
- Куряче серце 650 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сметана 15% 5 ст. л.
- Масло рослинне для смаження
- Масло вершкове для смаження
- Борошно пшеничне 2 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Для початку підготуємо курячі сердечка до подальшої готуванні. Добре промиваємо під проточною водою і викладаємо в глибоку миску.
- Далі, обрізаємо на обробній дошці залишки судин і жирову тканину. Всю обрізь спокійно викидаємо, сердечка викладаємо в миску.
- Чистимо цибулю, промиваємо проточною водою. Беремо одну цибулину і дуже дрібно шаткуємо її дрібними кубиками.
- Великими шматками, розміром приблизно з самі сердечка, нарізаємо другу цибулину і складаємо в окрему тарілку.
- У сковороду, бажано глибоку, кладемо шматок масла вершкового і наливаємо трохи олії. Ставимо сковорідку на вогонь середньої потужності і чекаємо, поки масло розтане і розігріється. Далі засипаємо туди дрібно порізану цибулю і ретельно перемішуємо лопаткою або ложкою. Засмажуємо цибулька, поки не стане золотистим і не почне ароматно пахнути. Потім закидаємо до цибулі курячі сердечка, знову все грунтовно заважаємо, поки все не стане однорідним. Після цього робимо вогонь на максимум. Потрібно це щоб вода, яка є в сердечках, швидко випарувалася, а самі серця трохи обжарились перед гасінням.
- Далі ми беремо крупно нарізану цибулю, додаємо його в сковороду і ретельно перемішати все разом. Великий лук потрібен не для аромату і смаку, а для того, щоб блюдо не було сухим і мало потрібну густоту.
- щойно закинули цибулю і все перемішали, потрібно налити в сковороду води, щоб вона на один палець заливала сердечка і цибулю. Потім ми знову зменшуємо вогонь і залишаємо все гаситися під кришкою мінімум на одну годину. Вся суть в тому, що чим більше часу все буде тушкуватися, тим ніжніше будуть серденька. Після того як протушили сердечка з цибулею, додаємо сіль і перець за смаком і засипаємо борошно поступово, постійно перемішуючи страву, щоб не було грудочок.
- Потім додамо сметану, перемішати і накриємо кришкою. Коли все закипить, потрібно дати потушиться страви ще 4-5 хвилин. Довго гасити не варто – сметана з-за тривалого гасіння може розшаруватися.
- В кінці гасіння, вимикаємо вогонь і даємо настоятися страви ще хвилин 5-7. Коли сердечка настоялися, викладаємо їх на тарілку і подаємо до столу. Сердечка будуть чудовими і соковитими.

Приємного апетиту!