Як приготувати смачні сердечка в медовому маринаді на мангалі?
Медовий маринад створений для гурманів. Сердечка в такому маринаді – це поєднання різних смаків і ароматів. Особливо, якщо додати трохи гірчиці і соєвого соусу. Мед ви можете використовувати будь-який.
Час готування: 2.5 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Сердечка курячі – 1 кг
- Мед – 4 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Гірчиця – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Почніть з підготовки всіх інгредієнтів. Для шашлику зручно використовувати сердечка більш великого розміру. Якщо мед у вас зацукрувався, то його попередньо треба розтопити на водяній бані, щоб використовувати в маринаді.
2. Курячі сердечка необхідно промити і видалити зайвий жир за допомогою ножа.
3. Далі змішуйте всі компоненти. Маринад ви можете зробити в окремому посуді, якщо вам так зручніше. А можете змішувати все в одній мисці відразу з сердечками. Додайте туди спеції, сіль, рідкий мед, гірчицю і залийте все соєвим соусом.
4. Потім добре розмішайте і залишіть під кришкою або плівкою, щоб сердечка просочилися маринадом. Пориста структура субпродукту швидко вбирає маринад, тому 1-2 години почекайте і можна приступати до готування на вогні.
5. Далі потрібно нанизати сердечка на шпажки або шампури. Якщо хочете, щоб на одну шпажку помістилося більше продукту, то розміщуйте їх поперек, а не вздовж.
6. Мангал заздалегідь розпаліть. Потім розкладіть на ньому шампури з сердечками. Якщо ви використовуєте шпажки, то зручно буде покласти на мангал спочатку грати, а вже на неї розкладати заготовки. Не забувайте перевертати сердечка. Залишається почекати 15 хвилин і шашлик можна подавати до столу. Він буде добре поєднуватися з рисом, картоплею, свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!