Курячі стегенця з картоплею в духовці – 8 смачних рецептів з покроковими фото

Картопля з ніжками в майонезі і часником в духовці

Курячі ніжки і картоплю в духовці мають різне час приготування, і важливо для кожної господині, щоб ніжки не пересохли, а картопля вийшов м’яким. Цьому допомагає майонез. Він при запіканні береться тонкою скоринкою і робить м’ясо соковитим, картопля – ніжним, так і своїми смаковими якостями в поєднанні з часником може замінити ряд приправ. Красива подача цього ситного страви гідна і святкового столу.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 40 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Курячі ніжки – 1.5 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Часник – 6 зуб.
  • Майонез – 100 гр.
  • Гірчиця – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції для курки – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожені або охолоджені курячі ніжки очистіть від залишків пера і добре промийте в холодній воді.

Крок 2. З ніжок видаліть шкіру, адже не всі її їдять, вважаючи занадто жирної, але це на любителя. Ніжки покладіть в глибоку посуд. Змішайте майонез з гірчицею і подрібненим на часничниці часником. Підготовлені ніжки посипте на свій розсуд сіллю зі спеціями, налийте до них майонезний соус і рукою добре перемішайте, втираючи в маринад м’ясо.

Крок 3. Картоплю почистіть від шкірки, промийте і наріжте невеликими шматочками довільної форми. Картопляну нарізку посоліть, поперчіть, перемішайте і на цьому етапі можете доповнити її іншими овочами, наприклад цибулею.

Крок 4. Потім заправлений картопля перекладіть в посуд до курячих ніжок і все перемішайте ще раз.

Крок 5. Цю масу рівним шаром і компактно укладіть на деко або у форму для запікання. Духовку розігрійте до 200°С і запечіть ніжки з картоплею протягом 40 хвилин. Час запікання залежить від духовки, визначте, перевіривши картоплю на ступінь готовності. Запечене блюдо подавайте до столу прямо на деку, декорувавши його зеленню, або розкладіть по порційних тарілках. Приємного апетиту!