Домашній рулет із курячого філе в беконі
Для формування рулету найчастіше використовують філе курки як саме зручне м’ясо тушки, але в готовій страві філе нерідко стає сухим, незважаючи на різні добавки. Безпрограшним варіантом приготування соковитого рулету буде запікання його в беконі. Для начинки візьмемо свіжі гриби з твердим сиром.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Куряче філе – 800 гр.
- Бекон – 200 гр. (16 смужок).
- Гриби свіжі – 300 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Для маринаду:
- Часник – 2 зубки.
- Паприка мелена – 3 ст. л.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Часник сухий – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Жовток – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуйте начинку для рулету. Свіжі гриби і цибулю почистіть, промийте і дрібно наріжте. До рум’яності обсмажте на рослинному маслі цибульну нарізку, потім до неї перекладіть гриби і посмажте, щоб максимально випарувався грибний сік.
Крок 2. Потім приготуйте маринад для філе. В окремій піалі змішайте у вказаній в рецепті кількості інгредієнти для маринаду.
Крок 3. Промите і обсушенное куряче філе розріжте на половинки і через плівку трохи відбийте молотком всі шматочки.
Крок 4. Розстеліть на робочій поверхні харчову плівку. Відбите філе добре умочіть з обох сторін в маринад і укладіть на плівку, сформувавши один прямокутник.
Крок 5. Шматок твердого сиру подрібніть на крупній тертці. Половиною сиру рівномірно посипте філе. Потім рівним шаром викладіть обсмажені з цибулею гриби. Їх засипте іншим тертим сиром.
Крок 6. За допомогою плівки щільно загорніть філе з начинкою, сформувавши рулет, щоб інгредієнти спрессовались і рулет добре тримав форму.
Крок 7. Потім розстеліть другий шматок плівки і на неї викладіть бекон у два ряди по вісім смужок в кожному і щоб краї заходили один на інший. В середину шару бекону акуратно і швом вгору перекладіть сформований рулет.
Крок 8. Потім разом із плівкою рулет обгорніть смужками бекону, перекладіть у форму для випічки і акуратно видаліть плівку. Поверхню рулету намажте курячим жовтком. Запікайте рулет в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин.
Крок 9. Запечений курячий рулет в беконі цілком перекладіть на велике блюдо і можете подавати до столу. Приємного апетиту!