Куриня грудка – 10 простих і смачних рецептів приготування страв з покроковими фото

Курячі грудки з сиром і грибами в духовці

Куряча грудка з сиром та грибами в духовці виходить неймовірно ніжною та соковитою. Така страва урізноманітнить ваше звичне меню. Його можна подавати до обіду чи вечері разом із улюбленими гарнірами. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Купка куряча – 1 шт.
  • Гриби печериці – 150 гр.
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сухарі панірувальні – 40 гр.
  • Яйце велике – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Майонез – 1 ст.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.

Крок 2. У невеликій тарілці з’єднуємо майонез із подрібненим часником. Добре перемішуємо.

Крок 3. Промиті печериці обробляємо на невеликі кубики і викладаємо в сковороду з олією.

Крок 4. Обсмажуємо на помірному вогні близько 8-10 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 5. В окремій глибокі мисці з’єднуємо обсмажені гриби, подрібнену зелень і тертий на тертці сир. Додаємо сюди сіль та перець. Перемішуємо.

Крок 6. Курячі грудки акуратно зрізаємо з кістки і очищаємо від шкіри. Посипаємо сіллю та перцем з усіх боків.

Крок 7. Обережно в грудці робимо глибокий надріз.

Крок 8. В отриману кишеню виливаємо майонез із часником. Добре обмазуємо все всередині.

Крок 9. Далі наповнюємо кишеню грибною та сирною начинкою. Закриваємо розріз зубочистками.

Крок 10. У глибокій ємності збиваємо куряче яйце із сіллю. Занурюємо сюди підготовлену грудку. Вмочуємо з усіх боків.

Крок 11. Потім частування обвалюємо в панірувальних сухарях.

Крок 12. Перекладаємо курку на сковороду з олією і швидко підрум’янюємо з обох боків.

Крок 13. Далі курку з начинкою перекладаємо у форму для запікання.

Крок 14. Готуємо у духовці 20 хвилин за температури 180°.

Крок 15. Куряча грудка з сиром та грибами в духовці готова. Подавайте до столу!