Курячий суп з яєчною локшиною
Курячий суп з яєчною локшиною – це смачна і ситна страва для вашого сімейного обіду. Таке апетитне гаряче частування точно нікого не залишить байдужим і урізноманітнить звичне меню. Спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Окіст курячий – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 0,75 ст.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Зелень – до смаку.
- Вода – 2,5 л.
Для яєчної локшини:
- Борошно – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Курку кладемо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім воду зливаємо курку, промиваємо і заливаємо холодною водою. Варимо приблизно 30 хвилин.
Крок 2. Тепер займемося приготуванням локшини. На робочу поверхню висипаємо борошно, в неї ж розбиваємо яйце, додаємо сіль та олію.
Крок 3. Вимішуємо щільне та однорідне тісто близько 5-10 хвилин. Залишаємо його відпочивати.
Крок 4. У цей час очищаємо та промиваємо овочі. Також обов’язково промиваємо зелень.
Крок 5. Підготовлене тісто починаємо розкачувати.
Крок 6. Розкочуємо тісто якомога тонше, до прозорого стану.
Крок 7. Залишаємо тісто на робочій поверхні. Воно має підсохнути близько 10 хвилин.
Крок 8. У готовий курячий бульйон викладаємо подрібнені картопля, морква та цибуля. Додаємо сіль і продовжуємо варити далі.
Крок 9. Підсушене тісто скочуємо в рулет.
Крок 10. Цей рулет нарізаємо тонкою соломкою.
Крок 11. Далі заготовки розгортаємо руками та отримуємо акуратну локшину.
Крок 12. Потім локшину акуратно перекладаємо у наш суп.
Крок 13. Також у суп відправляємо подрібнену зелень та лавровий лист. Варимо близько 3 хвилин.
Крок 14. Курячий суп з яєчною локшиною готовий. Подавайте до столу!