Квас з березового соку з родзинками – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування березового квасу з родзинками і цукром

Березовий сік містить величезну кількість вітамінів і мінеральних речовин. Збирати його потрібно ранньою весною, коли сік особливо корисний. Щоб зберегти корисні властивості березового соку на більш тривалий час, з нього можна зробити смачний квас.

Час готування: 3 дні.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Ізюм – 15 гр.
  • Цукор – 170 гр.
  • Сік березовий – 3 л

Процес приготування:

1. Свіжий сік процідіть через марлю, щоб позбутися сміття.

2. У сік додати цукор і розмішайте до повного розчинення.

3. Перелийте сік в банку. Ізюм промийте, просушіть і додайте до соку.

4. Банку накрийте марлею, складеною в два рази, і залиште при кімнатній температурі на 3 дні.

5. Через 3 дні сік змінить колір, а родзинки підніметься наверх.

6. Квас процідіть. Розлийте по пляшках і зберігати в холодильнику.

Приємного апетиту!