Покроковий рецепт приготування березового квасу з родзинками і цукром
Березовий сік містить величезну кількість вітамінів і мінеральних речовин. Збирати його потрібно ранньою весною, коли сік особливо корисний. Щоб зберегти корисні властивості березового соку на більш тривалий час, з нього можна зробити смачний квас.
Час готування: 3 дні.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Ізюм – 15 гр.
- Цукор – 170 гр.
- Сік березовий – 3 л
Процес приготування:
1. Свіжий сік процідіть через марлю, щоб позбутися сміття.
2. У сік додати цукор і розмішайте до повного розчинення.
3. Перелийте сік в банку. Ізюм промийте, просушіть і додайте до соку.
4. Банку накрийте марлею, складеною в два рази, і залиште при кімнатній температурі на 3 дні.
5. Через 3 дні сік змінить колір, а родзинки підніметься наверх.
6. Квас процідіть. Розлийте по пляшках і зберігати в холодильнику.
Приємного апетиту!