Як зробити смачний квас з березового соку з родзинками і лимоном в домашніх умовах?
Квас з березового соку з родзинками і лимоном – смачний домашній напій, який сприяє зміцненню імунітету і очищенню організму. Зберігати і готувати квас краще всього в пластиковій або скляній тарі. У прохолодному місці, він може зберігатись до 3 місяців.
Час готування: 3 дні.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Сік березовий – 1,8 л.
- Мед – 40 гр.
- Ізюм – 6 шт.
- Лимон – 1/3 шт.
Процес приготування:
1. Сік процідіть через марлю, перелийте в зручну ємність.
2. Лимон ретельно помийте і наріжте.
3. Ізюм промийте і просушіть.
4. У ємність з соком, додайте мед, лимон і родзинки. Сік залиште в теплому місці на 3 дні.
5. Потім квас процідити і зберігати в холодильнику.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування березового квасу з родзинками і медом
Березовий квас – напій з довгою історією. Існує дуже багато рецептів його приготування. Щоб отримати гідний напій, слід дотримуватися деякі прості правила, а для підсилення смаку можна додати в нього мед і родзинки.
Час готування: 2-3 дні.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 20.
Склад:
- Сік березовий – 10 л
- Дріжджі пресовані – 50 гр.
- Мед – 200 мл
- Родзинки – 200 гр.
- Лимон – 3 шт.
Процес приготування:
1. Дріжджі залийте теплою водою, перемішайте до повного розчинення.
2. В дріжджову масу додайте мед і перемішайте.
3. Лимони обшпарте окропом, помийте і вичавіть з них сік.
4. Ізюм промийте і просушіть. Березовий сік процідіть, щоб позбутися сміття. Перелийте сік в зручні ємності, додайте лимонний сік, дріжджову масу і родзинки. Ємності закрийте кришками і залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні.
5. Після закінчення покладеного часу квас процідити, налити в глечик, охолодіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!