Квас з березового соку з родзинками – 5 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як зробити смачний квас з березового соку з родзинками і лимоном в домашніх умовах?

Квас з березового соку з родзинками і лимоном – смачний домашній напій, який сприяє зміцненню імунітету і очищенню організму. Зберігати і готувати квас краще всього в пластиковій або скляній тарі. У прохолодному місці, він може зберігатись до 3 місяців.

Час готування: 3 дні.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Сік березовий – 1,8 л.
  • Мед – 40 гр.
  • Ізюм – 6 шт.
  • Лимон – 1/3 шт.

Процес приготування:

1. Сік процідіть через марлю, перелийте в зручну ємність.

2. Лимон ретельно помийте і наріжте.

3. Ізюм промийте і просушіть.

4. У ємність з соком, додайте мед, лимон і родзинки. Сік залиште в теплому місці на 3 дні.

5. Потім квас процідити і зберігати в холодильнику.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування березового квасу з родзинками і медом

Березовий квас – напій з довгою історією. Існує дуже багато рецептів його приготування. Щоб отримати гідний напій, слід дотримуватися деякі прості правила, а для підсилення смаку можна додати в нього мед і родзинки.

Час готування: 2-3 дні.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 20.

Склад:

  • Сік березовий – 10 л
  • Дріжджі пресовані – 50 гр.
  • Мед – 200 мл
  • Родзинки – 200 гр.
  • Лимон – 3 шт.

Процес приготування:

1. Дріжджі залийте теплою водою, перемішайте до повного розчинення.

2. В дріжджову масу додайте мед і перемішайте.

3. Лимони обшпарте окропом, помийте і вичавіть з них сік.

4. Ізюм промийте і просушіть. Березовий сік процідіть, щоб позбутися сміття. Перелийте сік в зручні ємності, додайте лимонний сік, дріжджову масу і родзинки. Ємності закрийте кришками і залиште при кімнатній температурі на 2-3 дні.

5. Після закінчення покладеного часу квас процідити, налити в глечик, охолодіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!