Покроковий рецепт приготування квасу з сухарів чорного хліба
Простий спосіб приготувати квас в домашніх умовах – на чорних сухарях і сухих дріжджах. Яскравий і газований напій буде готовий через 24 години. Його можна додавати в окрошку або подавати в гуртках.
Час готування: 1 добу
Час приготування: 1 добу
Порцій – 8
Склад:
- Хліб житній – 3 скибочки.
- Цукор – 3 ст. л.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Вода – 2 л
- чайна Заварка – 200 мл
Процес приготування:
1. Два літри води кип’ятимо з цукром. Розмішуємо продукт і даємо йому охолонути до кімнатної температури.
2. Відрізаємо три скибочки чорного хліба середньої товщини.
3. Далі скибочки нарізаємо кубиками і підсушуємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, близько 10 хвилин.
4. Чорний листовий чай заварюємо крутим окропом і даємо йому настоятися.
5. У охолоджену солодку воду занурюємо сухарі і вливаємо проціджену заварку.
6. Даємо загальній масі охолонути і розмішуємо до неї сухі дріжджі. Якщо продукт занурити в гарячу воду, то не відбудеться бродіння.
7. Наполягаємо заготівлю 24 години в теплому місці.
8. Через деякий час проціджуємо масу через марлю.
9. Готовий напій охолоджуємо в холодильнику, а після розливаємо по склянках і пробуємо на смак.