Квас з чорного хліба у домашніх умовах – 7 рецептів приготування з фото покроково

Покроковий рецепт приготування квасу з сухарів чорного хліба

Простий спосіб приготувати квас в домашніх умовах – на чорних сухарях і сухих дріжджах. Яскравий і газований напій буде готовий через 24 години. Його можна додавати в окрошку або подавати в гуртках.

Час готування: 1 добу

Час приготування: 1 добу

Порцій – 8

Склад:

  • Хліб житній – 3 скибочки.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Вода – 2 л
  • чайна Заварка – 200 мл

Процес приготування:

1. Два літри води кип’ятимо з цукром. Розмішуємо продукт і даємо йому охолонути до кімнатної температури.

2. Відрізаємо три скибочки чорного хліба середньої товщини.

3. Далі скибочки нарізаємо кубиками і підсушуємо в духовці, розігрітій до 180 градусів, близько 10 хвилин.

4. Чорний листовий чай заварюємо крутим окропом і даємо йому настоятися.

5. У охолоджену солодку воду занурюємо сухарі і вливаємо проціджену заварку.

6. Даємо загальній масі охолонути і розмішуємо до неї сухі дріжджі. Якщо продукт занурити в гарячу воду, то не відбудеться бродіння.

7. Наполягаємо заготівлю 24 години в теплому місці.

8. Через деякий час проціджуємо масу через марлю.

9. Готовий напій охолоджуємо в холодильнику, а після розливаємо по склянках і пробуємо на смак.