Квас з квасного сусла – 7 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Квас – це чудовий напій, який особливо хороший влітку. Його легко і просто можна приготувати вдома з квасного сусла. Пропонуємо вам рецепт квасу з концентрату квасного сусла, без дріжджів, з сухими дріжджами, з родзинками, з сухарями та з закваскою.

Квасу з концентрату квасного сусла на 3 літри

Для приготування напою знадобиться нам концентрат квасного сусла, цукор, сухі дріжджі, родзинки і вода. Всі інгредієнти змішуються в трилітровій банці і бродять протягом доби. Потім квас проціджують і стоїть при кімнатній температурі 2-3 години, після чого охолоджується.

Інгредієнти на
3 л.

  • Концентрат квасного сусла 10 ст. л.
  • Цукор-пісок 250 гр.
  • Сухі дріжджі 6 гр.
  • Родзинки 1 жменя
  • Вода питна 3 л

Процес приготування:

  1. Як приготувати квас з квасного сусла в домашніх умовах? Для початку розігріваємо воду, її температура повинна бути приблизно 30 градусів. При високій температурі дріжджі не почнуть діяти. Далі добре промиваємо родзинки і даємо йому висохнути на паперовому рушнику.
  2. Переливаємо теплу воду в трилітрову скляну банку, відправляємо туди цукровий пісок, квасне сусло, дріжджі, родзинки і все ретельно перемішуємо поки цукор і дріжджі повністю не розчиняться. Закриваємо банку пластмасовою кришкою і залишаємо на столі для бродіння на добу.
  3. Вже через півтори години квас почне бродити, родзинки спливе наверх, а у підстави з’являться невеликі бульбашки. Це говорить про правильність бродіння.
  4. Через 24 години квас проціджують через кілька шарів марлі. При бажанні, додаємо цукор. Розливаємо напій в окремі ємності і даємо постояти ще 2-3 години при кімнатній температурі.
  5. Тепер прибираємо готові квас в холодильник і даємо повністю охолонути. Розливаємо по склянках і подаємо до столу в жарку пору року.

Приємного апетиту!

Квас з квасного сусла без дріжджів в домашніх умовах

Для приготування цього освіжаючого напою нам знадобиться квасне сусло, цукровий пісок, житня закваска і вода. Для початку закваска заливається водою, потім до неї додається сусло і все накривається марлею. Потім додається цукор, квас проціджують і дозріває ще 12 годин.

Час готування: 1 день.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • квасне Сусло – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • житня Закваска – 10 гр.
  • Вода кип’ячена – 3 л

Процес приготування:

1. Відправляємо житню закваску в невелику ємність.

2. Додаємо до неї невелику кількість кип’яченої води кімнатної температури і добре все перемішуємо.

3. У глибоку каструлю наливаємо воду, що залишилася і відправляємо туди житню закваску.

4. Тепер додаємо 100 грам квасного сусла і ретельно все перемішуємо. Даємо готового концентрату якийсь час постояти при кімнатній температурі. Накриваємо каструлю декількома шарами марлі або рушником, щоб туди нічого не потрапило.

5. Через якийсь час на поверхні повинні з’явитися пухирці. Додаємо 3 столові ложки цукрового піску і ретельно перемішуємо до повного розчинення цукру. Знову накриваємо марлею і залишаємо на 12 годин при кімнатній температурі.

6. Після цього квас проціджують через марлю в окрему ємність і залишаємо його для дозрівання при кімнатній температурі ще на 12 годин. Квас готовий. Даємо йому повністю охолонути в холодильнику, розливаємо по склянках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати квас з квасного сусла і сухих дріжджів?

Для приготування напою нам знадобиться вода, цукор, квасне сусло, сухі дріжджі і родзинки. Всі інгредієнти бродять разом в скляній банці в теплому і темному місці протягом 12 годин, а потім квас охолоджується в холодильнику близько 10 годин.

Час приготування: 20 год.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • квасне Сусло – 5 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Родзинки – 1 ч. л.
  • Вода питна – 3 л

Процес приготування:

1. Наливаємо в сотейник 250 мл питної води, ставимо на вогонь і гріємо до температури 40оС. Далі додаємо квасне сусло, сухі дріжджі і цукор. Все ретельно перемішуємо до повного розчинення цукру з дріжджами.

2. Перелити рідину в трилітрову скляну банку.

3. Додаємо родзинки, перемішуємо і заливаємо все, що залишилася водою кімнатної температури.

4. Щільно закриваємо банку кришкою, щоб газ мав можливість виходити назовні, інакше банку може вибухнути. Відправляємо напій бродити протягом 10-12 годин в тепле темне місце.

5. Тепер можемо розлити квас по пляшках, або процідити через сито і перелити назад у банку. Залишаємо напій в холодильнику на 8-10 годин. За цей час він добре охолоне і весь осад опиниться на дні.

6. Квас готовий. Можемо розливати його по склянках і подавати до столу. Особливо добре він підходить для вживання в жарку пору року. Приємного апетиту!

Смачний хлібний квас з квасного сусла на 5 літрів

Для приготування цього квасу нам знадобиться квасне сусло, цукор, сухі дріжджі, родзинки і вода. Всі інгредієнти змішуються в п’ятилітровій каструлі. Напій бродить протягом доби, а потім охолоджується протягом 5 годин.

Час готування: 1 день.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 20.

Інгредієнти:

  • Концентрат квасного сусла – 8-10 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Дріжджі сухі – 1 ст. л.
  • Родзинки – 1 жменя.
  • Вода питна – 5 л.

Процес приготування:

1. У глибоку каструлю, заливаємо 5 літрів питної води кімнатної температури.

2. Далі додаємо 8-10 столових ложок квасного сусла і все добре перемішуємо.

3. Не припиняючи помішування, додаємо півтори склянки цукрового піску. Заважаємо, поки він повністю не розчиниться.

4. Потім насипаємо одну столову ложку сухих дріжджів і ретельно перемішуємо до повного розчинення.

5. Закриваємо каструлю кришкою і ставимо в тепле темне місце на одну добу для бродіння.

6. За цей час на поверхні повинні з’явиться бактерії, що утворюються в процесі бродіння.

7. Готовий квас розливаємо в окремі ємності і додаємо в кожну по кілька штук родзинок.

8. Закриваємо ємності кришками і залишаємо в холодильнику на 4-5 годин. Там напій охолоне і придбає фортеця. Розливаємо по склянках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування квасу з квасного сусла з родзинками

Для приготування напою знадобиться вода, свіжі дріжджі, квасне сусло, цукровий пісок і родзинки, завдяки якому квас придбає пікантність. На бродіння піде приблизно 20 годин.

Час приготування: 20 годин.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • квасне Сусло – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Дріжджі свіжі – 10 гр.
  • Вода питна – 3 л
  • Родзинки – 1 жменя.

Процес приготування:

1. Питну воду кип’ятимо і даємо їй охолонути до теплого стану. Переливаємо його в трилітрову скляну банку.

2. Тепер додаємо 3 столові ложки цукрового піску і ложку квасного сусла. Все ретельно перемішуємо до повного розчинення цукру. Найкраще це робити за допомогою дерев’яної ложки.

3. Ножем дрібно ріжемо свіжі дріжджі і відправляємо їх у банку з водою. Акуратно все перемішуємо, поки вони повністю не розчиняться. Також можна використовувати сухі дріжджі.

4. Додаємо родзинки, злегка перемішуємо. Закриваємо банку капроновою кришкою і відправляємо її в тепле місце на 12-20 годин. Головне не ставити її на сонце. Через цей час на поверхні напою повинна з’явиться піна. Це означає, що квас готовий.

5. Ставимо готовий напій в холодильник для повного охолодження на кілька годин. При бажанні можна приготувати квас з закваски, яка залишиться на дні. Розливаємо по склянках і подаємо до столу в жарку пору року. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт квас із сусла і сухарів

У цьому рецепті використовується квасне сусло, цукор, сухі дріжджі, вода і сухарі з чорного житнього хліба. Він виходить в міру солодким, що прекрасно підходить в жарку пору року.

Час готування: 1 день.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • квасне Сусло – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Сухарі з чорного житнього хліба – 1 жменя.
  • Вода питна – 3 л

Процес приготування:

1. Беремо трилітрову скляну банку і заливаємо в неї трохи менше, ніж 3 літри теплої води. Додаємо цукровий пісок і добре перемішуємо, поки він повністю не розчиниться.

2. Тепер додаємо квасне сусло і все збовтуємо з допомогою дерев’яної ложки.

3. Потім висипаємо жменя сухарів з чорного житнього хліба і сухі дріжджі. Перемішувати не треба. Накриваємо банку тонким бавовняним рушником або декількома шарами марлі, закріплюємо і залишаємо на столі на добу. На банку не повинні потрапляти сонячне проміння.

4. Через день квас проціджують через марлю і розливаємо по пляшках з допомогою воронки. Ставимо напій в холодильник на кілька годин для повного охолодження.

5. Наш квас готовий. Розливаємо по склянках і подаємо до столу. Найкраще цей напій вживати в жарку пору року. Приємного апетиту!

Домашній квас із сусла і житньої закваски

це рецепті нам знадобиться квасне сусло, житня закваска, цукор і вода. Закваску можна приготувати самостійно або придбати в магазині. Всі інгредієнти змішуються і бродять протягом двох діб. Напій подається охолодженим.

Час готування: 2 дні.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 12.

Інгредієнти:

  • квасне Сусло – 0.5 склянки
  • житня Закваска – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода питна – 3 л

Процес приготування:

1. Перед початком приготування квасу варто зробити житню закваску. Її можна приготувати самостійно або придбати в магазині. Вона повинна бути зрілою і з пухирцями.

2. Беремо скляну трилітрову банку і наливаємо в неї склянку житньої закваски.

3. Далі додаємо половину склянки квасного сусла.

4. Слідом засипаємо все цукром. При бажанні можна додати більше цукрового піску, але так квас вийде дуже солодким.

5. Не перемішуючи вміст банки, заливаємо інгредієнти теплою кип’яченою водою. Важливо, щоб вона не була гарячою.

6. Накриваємо ємність зверху декількома шарами марлі або тонким бавовняним рушником і ставимо в тепле місце, де почнеться процес бродіння. Якщо на вулиці сонячно, то відправляємо банку на підвіконня.

7. Залишаємо квас на 2 дні. Зверху повинна вийде густа піна. Потім проціджуємо його через марлю і розливаємо по пляшках. Даємо повністю охолонути в холодильнику протягом кількох годин.

8. Наш напій готовий. Розливаємо по склянках і подаємо до столу. Приємного апетиту!