Квашені огірки в банках під залізну кришку
Хороший рецепт квашених в банку огірків, які добре зберігаються в квартирі. Огірки виходять не сильносолеными, хрусткими і неймовірно смачними.
Час готування: 3 діб.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Огірки – 1,5 кг
- Листя хрону – 2 шт.
- Кріп – 4 парасольки.
- Листя вишні – 6 шт.
- Листя смородини – 3 шт.
- Часник – 1 головка.
- Перець чорний горошком – 6 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Гірчиця суха – 2 ч. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Огірки промиваємо і замочуємо в холодній воді протягом 3 годин.
2. Кладемо в банки зелень, часник і гірчицю, додаємо перець горошком.
3. Огірки накладаємо в банки.
4. Розводимо сіль у воді в співвідношенні 2 столові ложки солі на 1 літр води і заливаємо огірки отриманим розсолом.
5. Банки накриваємо капроновими кришками і залишаємо на 3 дні на підносі в теплому місці. Якщо розсолу витече з банок занадто багато, то на другий день підлийте свіжого розсолу (з розрахунку 2 ст. л солі на 1 літр води).
6. Заграв зливаємо розсіл з банок, очищаємо його від осаду і кип’ятимо.
7. А в цей час заливаємо в банки до половини чисту холодну воду, потім її зливаємо, щоб максимально прибрати осад.
8. Заливаємо огірки прокип’яченим розсолом і закочує їх залізними стерильними кришками. Банки залишаємо під теплою ковдрою приблизно на добу до повного охолодження. Приємного апетиту!