Квашені огірки на зиму в банках – 6 рецептів з покроковими фото

Квашені огірки в банках під залізну кришку

Хороший рецепт квашених в банку огірків, які добре зберігаються в квартирі. Огірки виходять не сильносолеными, хрусткими і неймовірно смачними.

Час готування: 3 діб.

Час приготування: 35 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Огірки – 1,5 кг
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Кріп – 4 парасольки.
  • Листя вишні – 6 шт.
  • Листя смородини – 3 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Гірчиця суха – 2 ч. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Огірки промиваємо і замочуємо в холодній воді протягом 3 годин.

2. Кладемо в банки зелень, часник і гірчицю, додаємо перець горошком.

3. Огірки накладаємо в банки.

4. Розводимо сіль у воді в співвідношенні 2 столові ложки солі на 1 літр води і заливаємо огірки отриманим розсолом.

5. Банки накриваємо капроновими кришками і залишаємо на 3 дні на підносі в теплому місці. Якщо розсолу витече з банок занадто багато, то на другий день підлийте свіжого розсолу (з розрахунку 2 ст. л солі на 1 літр води).

6. Заграв зливаємо розсіл з банок, очищаємо його від осаду і кип’ятимо.

7. А в цей час заливаємо в банки до половини чисту холодну воду, потім її зливаємо, щоб максимально прибрати осад.

8. Заливаємо огірки прокип’яченим розсолом і закочує їх залізними стерильними кришками. Банки залишаємо під теплою ковдрою приблизно на добу до повного охолодження. Приємного апетиту!