Пісний квасолевий суп без м’яса
Квасоля – повноцінний продукт для тих, хто відмовився від м’яса або з якихось причин не може його їсти. Квасолевий білок містить необхідні елементи для підтримки здоров’я і дозволяє швидко насититися. Якщо в блюдо додати свіжі або сушені пряні трави, воно стане ще більш ароматним і апетитним.
Час готування: 1 година 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Квасоля – 150 гр.
- Морква – 1 шт.
- Селера (корінь) – 100 гр.
- Петрушка (листя) – ½ пучка.
- Помідор – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- М’ята сушена – 1 щіпка.
- Чабер сушений – 1 щіпка.
- Паприка солодка мелена – за смаком.
- Перець чилі мелений – за смаком.
- Борошно пшеничне – за бажанням.
Процес приготування:
1. Квасоля потрібно потримати в прохолодній воді не менше 8 годин, а потім залийте боби свіжою водою і варіть приблизно годину, щоб квасоля стала м’якою, але не розварилася.
2. Селера і моркву очистіть і наріжте брусочками або кубиками.
3. З подрібненого цибулі і моркви приготуйте засмажку: потримаєте їх у сковороді з рослинним маслом, а потім додайте очищені від шкірки і мелкорубленые томати. Додайте туди ж моркву із селерою і готуйте все разом близько 6 хвилин.
4. Приправити соус сіллю і перцем, додайте паприку і гострий перець, якщо є таке бажання, потім прикрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин.
5. У майже приготовану квасоля перекладіть овочеву заправу, додайте сіль і пряні трави, готуйте ще 10 хвилин, а потім при бажанні, трохи загустіть суп з допомогою борошна. Подавайте готову страву з зеленню і житнім хлібом.