Квасолевий суп – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пісний квасолевий суп без м’яса

Квасоля – повноцінний продукт для тих, хто відмовився від м’яса або з якихось причин не може його їсти. Квасолевий білок містить необхідні елементи для підтримки здоров’я і дозволяє швидко насититися. Якщо в блюдо додати свіжі або сушені пряні трави, воно стане ще більш ароматним і апетитним.

Час готування: 1 година 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Квасоля – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера (корінь) – 100 гр.
  • Петрушка (листя) – ½ пучка.
  • Помідор – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • М’ята сушена – 1 щіпка.
  • Чабер сушений – 1 щіпка.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.
  • Перець чилі мелений – за смаком.
  • Борошно пшеничне – за бажанням.

Процес приготування:

1. Квасоля потрібно потримати в прохолодній воді не менше 8 годин, а потім залийте боби свіжою водою і варіть приблизно годину, щоб квасоля стала м’якою, але не розварилася.

2. Селера і моркву очистіть і наріжте брусочками або кубиками.

3. З подрібненого цибулі і моркви приготуйте засмажку: потримаєте їх у сковороді з рослинним маслом, а потім додайте очищені від шкірки і мелкорубленые томати. Додайте туди ж моркву із селерою і готуйте все разом близько 6 хвилин.

4. Приправити соус сіллю і перцем, додайте паприку і гострий перець, якщо є таке бажання, потім прикрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин.

5. У майже приготовану квасоля перекладіть овочеву заправу, додайте сіль і пряні трави, готуйте ще 10 хвилин, а потім при бажанні, трохи загустіть суп з допомогою борошна. Подавайте готову страву з зеленню і житнім хлібом.