Квасоля з фаршем в томатному соусі
Цей рецепт гарний тим, що для нього відмінно підходять як свіжі інгредієнти, так і консервовані. Замість сушеної квасолі можна взяти консервовану, а томатний соус можна замінити помідорами у власному соку.
Час приготування: 120
Час приготування: 40 хв
Порцій – 1
Інгредієнти:
- Квасоля сушена – 1 склянка
- М’ясо – 300 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Паста томатна – за смаком.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Вино сухе біле – 2-3 ст. л.
- Коріандр – за смаком.
- Вода – 0,5 склянки
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Квасолю попередньо замочіть в холодній воді на кілька годин, потім відваріть до готовності.
Крок 2. М’ясо прокрутити через м’ясорубку. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці, часник натріть на дрібній тертці або пропустити через прес.
Крок 3. Фарш посоліть, поперчіть і додайте коріандр. Обсмажте м’ясо на оливковій олії протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 4. Далі додайте цибулю, часник і моркву, влийте 2-3 столові ложки вина і півсклянки води.
Крок 5. Інгредієнти перемішайте і тушкуйте на повільному вогні під кришкою 30 хвилин.
Крок 6. Через півгодини додайте квасолю і томатну пасту, розведену водою. За смаком досоліть і приправте. Тушкуйте страву 10 хвилин.
Крок 7. Тушковану квасолю з фаршем можна подавати як окрему страву або разом з кашами або картоплею.