Лагман на багатті в казані – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Лагман з яловичини по-узбецьки на багатті в казані

Лагман з яловичини по-узбецьки на багатті в казані виходить шалено ароматним з насиченим і яскравим смаком. Жоден гурман не пройде повз цього неймовірного страви. Для економії часу використовуйте, як і я, готову локшину. Але якщо є бажання, звичайно ж, ніхто не заборонить приготувати її самостійно.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Яловичина – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
  • Локшина для лагмана – 300 гр.
  • Масло рослинне – 200 мл
  • Зіра – 0,5 ст. л.
  • Паприка солодка сушена – 2 ст. л.
  • Перець червоний мелений – на кінчику ножа.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • сушені Помідори – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Бадьян – 5 зірочок.

Процес приготування:

Крок 1. Зберіть продукти для божественного страви. Цибулини звільніть від лушпиння. Помідори сполосніть, зробіть хрестоподібний надріз і залийте окропом на пару хвилин, після чого помістіть в холодну воду і зніміть шкірку.

Крок 2. 700 грамів яловичини промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Наріжте шматочками.

Крок 3. Почищену цибулину наріжте півкільцями.

Крок 4. Очищені від шкірки помідори подрібніть зручним для себе способом.

Крок 5. Заздалегідь розведіть вогнище, щоб не витрачати дарма час. Встановіть казан і налийте рафінована олія. Закиньте яловичі шматочки і підрум’яньте з усіх боків до карамельного кольору.

Крок 6. Слідом до румяному м’яса закиньте цибульні півкільця і теж обсмажте до прозорості.

Крок 7. З’єднайте спеції – сушені помідори і паприку. Перемішайте.

Крок 8. Закиньте в казан.

Крок 9. Готуйте всі разом і дайте розкритися ароматам.

Крок 10. До ароматного м’яса додайте нарізані помідори.

Крок 11. Далі приправте чорним і червоним меленим перцем. Додайте хмелі-сунелі і зіру.

Крок 12. Перемішайте і тушкуйте м’ясо в ароматній підливі.

Крок 13. Тепер залийте водою. В цей раз не було можливості окремо закип’ятити, тому використовувала холодну джерельну водичку.

Крок 14. Слідом всипте зірочки бадьяна.

Крок 15. Закип’ятіть, томіть страва не менше 40 хвилин. Щоб бульйон вийшов наваристим і насиченим, готуйте близько 1,5 годин. Добре посоліть.

Крок 16. Важливо, щоб казанок не занадто сильно кипів.

Крок 17. Морквину вимийте і почистіть від шкірки овочечисткою, наріжте кубиками.

Крок 18. Картопля промийте під водою і почистіть від шкірки овочечисткою. Наріжте, як вам подобається.

Крок 19. Тепер морквину занурте в бульйон. Після закипання бульйону додайте картоплю.

Крок 20. Варіть 20-25 хвилин до готовності картоплі. Спробуйте на сіль, при необхідності досоліть.

Крок 21. Улюблену зелень сполосніть, струсіть від крапель рідини і наріжте ножем.

Крок 22. Окремо зваріть лагманную локшину. У мене вже локшина зварена. Але можна приготувати її самостійно. Тоді буде ще смачніше, але затратно по часу. Розкладіть По тарілках готову локшину і залийте бульйоном з овочами і м’ясом. Задекоріруйте зеленню. Пригощайте улюблених людей і насолоджуйтеся з задоволенням!