Лагман з бараниною на багатті
Лагман з бараниною на багатті – чудове частування, повз якого не пройде жоден поважаючий себе м’ясоїд. Інгредієнти підібрані просто геніально. Ситне і смачне блюдо найбільше оцінить чоловіча половина. А те, що блюдо приготовлено на відкритому вогні, робить його ще апетитніше і ароматні.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4
Склад:
- Баранина на кісточці – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 400 гр.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Морква – 400 гр.
- Баклажани – 1 шт.
- Часник – 1 головка.
- Локшина для лагмана – 600 гр.
- Масло рослинне – 200 гр.
- Зіра – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- томатна Паста – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь розведіть вогонь, щоб не витрачати дарма час. Встановіть казан і налийте рафінована олія. Цибулини звільніть від лушпиння, сполосніть і довільно наріжте. Відправте в казан і підсмажте до прозорості.
Крок 2. Півкілограма свіжої баранини на кісточці, промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Розділіть на частини зручного для вас розміру і закиньте до цибулі. Готуйте все разом хвилин 15. Потім посоліть і поперчіть, додайте зіру.
Крок 3. Коли м’ясо красиво підрум’яниться, здобріть вміст казана томатною пастою і гарненько перемішайте.
Крок 4. Морквину сполосніть і почистіть від шкірки овочечисткою. Наріжте соломкою або брусочками і закиньте в казан до м’яса.
Крок 5. Кольоровий болгарський перець промийте, звільніть від плодоніжки і серцевини, наріжте соломкою і додайте в казан.
Крок 6. Баклажани вимийте, почистіть від шкірки овочечисткою і наріжте брусочками, відправте до м’яса з овочами. Перемішайте і обсмажте всі разом.
Крок 10. Перемішайте і обсмажте хвилин 5.
Крок 11. Після чого додайте болгарський перець і помідори.
Крок 12. Добре розмішайте і варіть 5-7 хвилин.
Крок 13. Прийшла черга картоплі. Закиньте його і добре посоліть.
Крок 14. Залийте водою так, щоб вміст було повністю покрите.
Крок 15. Після закипання накрийте кришкою і готуйте півгодини.
Крок 16. Перевірте на сіль, при необхідності підсолити. Відправте в казан локшину для лагмана. У мене вже локшина готова. Але можна приготувати її самостійно. Тоді буде ще смачніше, але довше за часом. І на природі не дуже зручно займатися тестом.
Крок 17. Перемішайте.
Крок 18. Розлийте По тарілках лагман. Улюблену зелень сполосніть і нарубаєте ножем. Апетитне святкова страва задекоріруйте зеленню і пригощайте друзів. Приємного апетиту!