Лагман на багатті в казані – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Лагман з бараниною на багатті

Лагман з бараниною на багатті – чудове частування, повз якого не пройде жоден поважаючий себе м’ясоїд. Інгредієнти підібрані просто геніально. Ситне і смачне блюдо найбільше оцінить чоловіча половина. А те, що блюдо приготовлено на відкритому вогні, робить його ще апетитніше і ароматні.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Баранина на кісточці – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 400 гр.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Морква – 400 гр.
  • Баклажани – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Локшина для лагмана – 600 гр.
  • Масло рослинне – 200 гр.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • томатна Паста – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розведіть вогонь, щоб не витрачати дарма час. Встановіть казан і налийте рафінована олія. Цибулини звільніть від лушпиння, сполосніть і довільно наріжте. Відправте в казан і підсмажте до прозорості.

Крок 2. Півкілограма свіжої баранини на кісточці, промийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Розділіть на частини зручного для вас розміру і закиньте до цибулі. Готуйте все разом хвилин 15. Потім посоліть і поперчіть, додайте зіру.

Крок 3. Коли м’ясо красиво підрум’яниться, здобріть вміст казана томатною пастою і гарненько перемішайте.

Крок 4. Морквину сполосніть і почистіть від шкірки овочечисткою. Наріжте соломкою або брусочками і закиньте в казан до м’яса.

Крок 5. Кольоровий болгарський перець промийте, звільніть від плодоніжки і серцевини, наріжте соломкою і додайте в казан.

Крок 6. Баклажани вимийте, почистіть від шкірки овочечисткою і наріжте брусочками, відправте до м’яса з овочами. Перемішайте і обсмажте всі разом.

Крок 10. Перемішайте і обсмажте хвилин 5.

Крок 11. Після чого додайте болгарський перець і помідори.

Крок 12. Добре розмішайте і варіть 5-7 хвилин.

Крок 13. Прийшла черга картоплі. Закиньте його і добре посоліть.

Крок 14. Залийте водою так, щоб вміст було повністю покрите.

Крок 15. Після закипання накрийте кришкою і готуйте півгодини.

Крок 16. Перевірте на сіль, при необхідності підсолити. Відправте в казан локшину для лагмана. У мене вже локшина готова. Але можна приготувати її самостійно. Тоді буде ще смачніше, але довше за часом. І на природі не дуже зручно займатися тестом.

Крок 17. Перемішайте.

Крок 18. Розлийте По тарілках лагман. Улюблену зелень сполосніть і нарубаєте ножем. Апетитне святкова страва задекоріруйте зеленню і пригощайте друзів. Приємного апетиту!