Лакедра – 10 рецептів приготування риби з покроковими фото

Смажена лакедра на сковороді

Смажена лакедра на сковороді виходить дуже соковитою, яскравою і апетитною. Така риба відрізняється дуже приємним смаком і привабливим зовнішнім виглядом. Для простого приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 година 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Лакедра – 0,7 кг
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Імбир мелений – 1 ч. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Огірок маринований – 2 шт.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Добре очищаємо і промиваємо лакедру.

Крок 2. Далі рибу обробляємо на філе, після ріжемо на порційні шматочки.

Крок 3. Для маринаду з’єднуємо соєвий соус, мед і спеції.

Крок 4. Можна використовувати два види соєвого соусу: більш гострий і солодкий.

Крок 5. Додаємо сюди гірчицю і подрібнений часник. Добре перемішуємо.

Крок 6. Рибні шматочки занурюємо в маринад і залишаємо на 1 годину.

Крок 7. Обсмажуємо рибу до рум’янцю на рослинному маслі. Потім у цій же сковорідці підсмажуємо колечка солоних огірків для подачі.

Крок 8. Смажена лакедра на сковороді готова. Розкладайте по тарілках і подавайте до столу!