Лангет – це апетитне м’ясне частування, яке радує не тільки своїм смаком і поживністю, але і нескладним кулінарним процесом. Є багато варіацій приготування апетитного і простої страви. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашій перевіреної добірці з шести рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Лангет з яловичини на сковороді
Лангет з яловичини на сковороді виходить дуже смачним, соковитим і поживним. Подавайте його до обіду або вечері, доповнивши апетитними гарнірами за смаком. Для приготування м’ясного частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Інгредієнти на
1 порц.
- Яловичина 250 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Яловичину добре промиваємо і очищаємо від зайвого жиру.
- Після підготовлене м’ясо ділимо на два рівних по товщині скибочки.
- Гарненько відбиваємо м’ясні шматочки кухонним молоточком. Солимо і перчимо за смаком з обох сторін.
- Розігріваємо сковороду з вершковим маслом. Даємо маслу розтанути і гарненько прогрітися.
- У добре розігріте вершкове масло викладаємо підготовлені шматочки яловичини. Смажимо продукт близько 4-5 хвилин на сильному вогні.
- Перевертаємо м’ясні шматочки і смажимо їх з другої сторони. Необхідно отримати рум’яну скоринку.
- Лангет з яловичини на сковороді готовий. Подавайте до столу разом з гарніром. Також м’ясо в тарілці не забудьте полити у сковороді з вершковим маслом.
Лангет з яловичини в духовці
Лангет з яловичини в духовці – це апетитне кулінарне рішення для всієї родини. Готовий м’ясний продукт вийде дивно смачним і соковитим. Подавайте поживне частування разом з вашими улюбленими гарнірами. Урізноманітніть звичне обіднє меню!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яловичина – 300 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- лавровий Лист – за смаком.
- Вино сухе – 80 мл
Для соусу бешамель:
- Молоко – 350 мл
- Масло вершкове – 25 гр.
- Борошно – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Яловичину ріжемо тонкими скибочками однакової товщини.
Крок 2. Заливаємо м’ясо сухим вином. Залишаємо на час.
Крок 3. Промиваємо м’ясо і відкидаємо на друшляк. Після обсушуємо його, відбиваємо молоточком, солимо і перчимо.
Крок 4. Викладаємо м’ясо на розпечену сковороду. Швидко обсмажуємо з обох боків до зміни кольору.
Крок 5. Викладаємо м’ясний продукт у форму для запікання. Доповнюємо лавровими листками і горошинами чорного перцю.
Крок 6. Готуємо соус бешамель. Обсмажуємо борошно в розтопленому вершковому маслі до золотистого відтінку. Поступово вливаємо молоко і додаємо сіль. Варимо, постійно помішуючи, до загустіння. Готовим соусом заливаємо м’ясо.
Крок 7. Закриваємо кришкою або фольгою. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
Крок 8. Після кришку прибираємо і запікаємо ще стільки ж.
Крок 9. Лангет з яловичини в духовці готовий. Подавайте апетитне частування до столу!
Лангет з свинини
Лангет з свинини виходить неймовірно смачним, соковитим, ніжним і поживним. Подавайте його до обіду або вечері, доповнивши гарнірами за смаком. Для приготування м’ясного лангета використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями із нашої кулінарної збірки.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Свинина – 0,5 кг
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сало – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
Крок 2. Промиваємо і обсушуємо свинину, після ріжемо її скибочками однакової товщини.
Крок 3. Кожен скибочку відбиваємо кухонним молоточком з обох сторін.
Крок 4. Шматочки сала розтоплюємо на розпеченій сковороді.
Крок 5. Викладаємо сюди шматки свинини. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з обох сторін. Готуємо на сильному вогні.
Крок 6. Доповнюємо м’ясо шматочком вершкового масла. Солимо за смаком і посипаємо чорним меленим перцем.
Крок 7. Лангет з свинини готовий. Подавайте соковите м’ясо до столу і пригощайтеся!
Лангет з яловичини в мультиварці
Лангет з яловичини в мультиварці – це дуже смачне і соковите блюдо для сімейного обіду або вечері. Приготувати його з використанням кухонної техніки не складе особливої праці. Використовуйте для цього перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,5 кг
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 200 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Масло рослинне – для смаження.
- Масло – для змазування.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо яловичину, обсушуємо паперовим рушником.
Крок 2. Підготовлене м’ясо ріжемо скибочками однакової товщини.
Крок 3. Далі м’ясні шматочки відбиваємо кухонним молотком.
Крок 4. У глибокій мисці з’єднуємо яйце, сметану, сіль і чорний мелений перець. Збиваємо продукти віночком до однорідності.
Крок 5. Занурюємо відбите м’ясо в суміш з яєць і сметани. Добре просочуємо його.
Крок 6. Після яловичину обвалюють у панірувальних сухарях з усіх боків.
Крок 7. Включаємо мультиварку в режимі «смаження». Розігріваємо тут рослинне масло і викладаємо м’ясо в паніровці. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків. Загальний час приготування – 15 хвилин.
Крок 8. Лангет з яловичини в мультиварці готовий. Змащуємо його вершковим маслом, викладаємо на тарілки і подаємо до столу!
Соковитий лангет з яловичої вирізки
Соковитий лангет з яловичої вирізки виходить дуже смачним, ніжним і ситним. Подавайте його до обіду або вечері, доповнивши картопляним пюре та іншими гарнірами за смаком. Для приготування м’ясного частування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Яловичина – 0,5 кг
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сухарі панірувальні – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Невеликий шматок яловичої м’якоті промиваємо та нарізаємо на пласти поперек волокон.
Крок 2. М’ясні шматочки відбиваємо кухонним молоточком, після посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Крок 3. У глибокій тарілці збиваємо куряче яйце, сметану і майонез. Також можна трохи посолити і поперчити.
Крок 4. В яєчну заготівлю опускаємо м’ясні скибочки.
Крок 5. Далі їх обвалюють у панірувальних сухарях.
Крок 6. Добре розжарюємо рослинне масло в сковороді. Занурюємо сюди підготовлені шматки яловичини.
Крок 7. Обсмажуємо на сильному вогні з обох боків до золотистої скоринки.
Крок 8. Соковитий лангет з яловичої вирізки готовий. Подавайте до столу з вашими улюбленими гарнірами!
Лангет з яловичої печінки
Лангет з яловичої печінки – це дуже смачне і ситне блюдо для вашого домашнього столу. Таке апетитне частування різноманітить ваше звичне меню. Його можна подавати до обіду або вечері з будь-якими гарнірами за смаком. Обов’язково спробуйте приготувати своїми руками!
Час готування – 2 години 20 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 300 гр.
- Борошно – 250 гр.
- Масло оливкове – для смаження.
Для маринаду:
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Вода – 100 мл
- Кмин мелений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Кінза подрібнена – 2 ст. л.
- Оцет – 1 ст. л.
- Паприка мелена – 2 ч. л.
- Перець кайенский – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні спеції за списком. Зелень і часник подрібнюємо.
Крок 2. Добре яловичу печінку промиваємо, очищаємо від плівок.
Крок 3. Далі субпродукт нарізаємо скибочками рівної товщини.
Крок 4. Викладаємо шматочки печінки в глибоку миску. Маринуємо її в оливковій олії з оцтом і спеціями зі списку, додаємо трохи води. Закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на дві години.
Крок 5. Підготовлені шматочки печінки обвалюємо в борошні.
Крок 6. Після відправляємо в розігріту з рослинною олією сковороду. Смажимо до яскравого рум’янцю з обох сторін.
Крок 7. Лангет з яловичої печінки готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!