Лаваш – це настільки універсальний продукт, що його використовують у величезній кількості блюд, але сьогодні ми зупинимося на ароматних рулетах, конвертиках і ачме з лаваша, які подають до столу зі смачними начинками, приготованими на основі сиру, часнику, сиру і великої кількості свіжої зелені. Таке блюдо припаде до смаку багатьом, завдяки своєму насиченому і оригінальним смаком, а також швидкості і простоті готування.
Рулет з лаваша з сиром в духовці
Коли гості на порозі, а подати до чаю нічого – вихід є! Готуємо швидке ласощі з лаваша з ароматною і неймовірно смачною начинкою з сиру і сухофруктів. Таке ласощі запросто скрасить будь чаювання і здивує домочадців.
Інгредієнти на
5 порц.
- Лаваш 1 пласт
- Сир 500 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сметана-5 ст. л.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Ванілін за смаком
- Родзинки за смаком
- Курага за смаком
Процес приготування:
- Рулет з лаваша з сиром готується дуже просто. У великій і глибокій тарілці перетираємо сир з яйцями і після додаємо цукровий пісок, ванілін і подрібнені сухофрукти.
- Гарненько розмішуємо компоненти.
- На пласт лаваша викладаємо сирну масу і розподіляємо нетовстим шаром.
- Звертаємо корж в щільний рулет і розрізаємо на дві рівні частини.
- Укладаємо заготовки в форму для запікання і щедро промазуємо сметаною.
- Випікаємо ласощі при 200 градусах протягом 30 хвилин. Після термічної обробки прикриваємо лаваш рушником і даємо постояти ще близько 10 хвилин, таким чином, частування стане більш м’яким.
- У теплому вигляді нарізаємо порційними шматочками і перекладаємо на сервірувальне блюдо.
- Заварюємо чай або каву і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
