Лаваш – це настільки універсальний продукт, що його використовують у величезній кількості блюд, але сьогодні ми зупинимося на ароматних рулетах, конвертиках і ачме з лаваша, які подають до столу зі смачними начинками, приготованими на основі сиру, часнику, сиру і великої кількості свіжої зелені. Таке блюдо припаде до смаку багатьом, завдяки своєму насиченому і оригінальним смаком, а також швидкості і простоті готування.
Рулет з лаваша з сиром в духовці
Коли гості на порозі, а подати до чаю нічого – вихід є! Готуємо швидке ласощі з лаваша з ароматною і неймовірно смачною начинкою з сиру і сухофруктів. Таке ласощі запросто скрасить будь чаювання і здивує домочадців.
Інгредієнти на
5 порц.
- Лаваш 1 пласт
- Сир 500 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сметана-5 ст. л.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Ванілін за смаком
- Родзинки за смаком
- Курага за смаком
Процес приготування:
- Рулет з лаваша з сиром готується дуже просто. У великій і глибокій тарілці перетираємо сир з яйцями і після додаємо цукровий пісок, ванілін і подрібнені сухофрукти.
- Гарненько розмішуємо компоненти.
- На пласт лаваша викладаємо сирну масу і розподіляємо нетовстим шаром.
- Звертаємо корж в щільний рулет і розрізаємо на дві рівні частини.
- Укладаємо заготовки в форму для запікання і щедро промазуємо сметаною.
- Випікаємо ласощі при 200 градусах протягом 30 хвилин. Після термічної обробки прикриваємо лаваш рушником і даємо постояти ще близько 10 хвилин, таким чином, частування стане більш м’яким.
- У теплому вигляді нарізаємо порційними шматочками і перекладаємо на сервірувальне блюдо.
- Заварюємо чай або каву і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Як запекти лаваш з сиром і сиром в духовці?
Приготуємо неймовірно смачну закуску з лаваша з вишуканою злегка солонуватою начинкою з сиру і все звернемо в рулет. А при недовгому прогріві в духовій шафі, сирно-сирна маса стане податливою і буде ефектно тягнутися при укусі або розрізі.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Лаваш – 1 пласт.
- Сир – 100 гр.
- Сир – 180 гр.
- Цибуля – ¼ шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- курячі Жовтки – 2 шт.
- Молоко – 2 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Петрушка – ½ пучка.
- Сіль – за смаком.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Шматочок твердого сиру натираємо на тертці з малими отворами.
Крок 2. До сиру додаємо сир, подрібнену зелень, пропущений через прес очищений часник і тертий на тертці з великими отворами цибулю, підсолюємо по своєму смаку.
Крок 3. Додаємо сметану і гарненько перемішуємо компоненти.
Крок 4. Пласт лаваш розрізаємо за допомогою ножиць на прямокутники, розміром близько 10 сантиметрів.
Крок 5. На кожен шматок основи кладемо 1-2 столові ложки сирно-сирної маси таким чином, щоб з боків залишався 1-2 сантиметра вільного місця.
Крок 6. Звертаємо нещільні трубочки і укладаємо на деко, попередньо застелений листом пергаментного паперу для запікання.
Крок 7. В піалі збиваємо жовток з додаванням молока і змащуємо наші заготовки, зверху трохи присипаємо кунжутом.
Крок 8. Випікаємо протягом 10-15 хвилин при температурі 180 градусів, до утворення рум’яної і апетитною скоринки. Приємного апетиту!
Швидкий рецепт лаваша з сиром і сиром на сковороді
Приготуємо неймовірно смачне і в той же час корисний і поживний сніданок або перекус, який чудово тримає свою форму завдяки чому, його дуже зручно брати з собою – конвертики з тонкого вірменського лаваша з ароматною сирно-сирною начинкою, які можна подавати до столу як відразу, так і трохи підрум’янити на сковороді.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Сир – 150 гр.
- Сир – 80 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Кріп – 15 гр.
- Часник гранульований – 1 ч. л.
- Лаваш – 1 пласт.
- Сіль – за смаком.
- Трави сушені – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Якісний сир пастоподібної консистенції викладаємо в глибоку тарілку. У разі, якщо ви використовуєте зернистий продукт, то його необхідно ретельно перетерти через сито з дрібними отворами.
Крок 2. Прямо до сиру натираємо сир.
Крок 3. Заправляємо молочні продукти сметаною будь-якої жирності.
Крок 4. Приправляємо компоненти сіллю, перцем, ароматними травами і гранульованим часником, також додаємо дрібно нарізаний кріп.
Крок 5. Начинку перемішуємо і викладаємо рівним шаром на шар лаваша.
Крок 6. Звертаємо лаваш в рулет або конверт таким чином, щоб сирно-сирна маса залишалася всередині.
Крок 7. Розрізаємо конвертик на дві частини і за бажанням, можемо подавати до столу.
Крок 8. Але для того, щоб начинка розтеклася, а спеції розкрилися – підігріваємо лаваш на сухій сковороді з двох сторін до утворення апетитною скоринки.
Крок 9. Викладаємо страву на блюдо і декоруємо листочками свіжої зелені. Приємного апетиту!
Ачма з лаваша з сиром і сиром
Ачма – традиційне блюдо грузинської кухні з соковитою начинкою з сиру, сиру та часнику. Завдяки такому беспроигрышному поєднанню продуктів, це страва досить швидко набирає популярність і в наших широтах, тому сьогодні приготуємо його в домашніх умовах і порадуємо близьких.
Час готування – 1ч. 5 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Лаваш – 500 гр.
- Сир – 300 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Сир – 150 гр.
- Кефір – 400 мл
- Масло вершкове – 20 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з заливки для грузинського «пирога: в кефір вбиваємо яйця і підсолюємо по своєму смаку.
Крок 2. За допомогою віночка або виделки перемішуємо компоненти до утворення однорідної консистенції.
Крок 3. В окремому посуді змішуємо пастоподібний сир, натертий сир і сметану – розмішуємо.
Крок 4. Форму для запікання з високими бортами промазуємо вершковим маслом і викладаємо листи лаваша таким чином, щоб вони повністю покривали форму і краї звисали назовні (5-6 сантиметрів необхідно залишити в запасі). На дно ачмы підливаємо пару столових ложок заливки.
Крок 5. Зверху викладаємо частину сирно-сирної маси і присмачую кефірної сумішшю.
Крок 6. Начинку прикриваємо пластом лаваша і знову підливаємо заливку для м’якості.
Крок 7. Повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Останній шар начинки вкриваємо звисаючими краями нижнього лаваша.
Крок 8. Верхівку промазуємо залишками кефіру.
Крок 9. Випікаємо ачму при 180 градусах протягом 45-50 хвилин.
Крок 10. До столу подаємо в гарячому або охолодженому вигляді і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Конвертики з лаваша з сиром і зеленню на сковороді
Сир і зелень – це ідеальне поєднання смаків і ароматів, яка чудово доповнює тонкий лист лаваша. Сформувавши конвертики з сирною начинкою, і підрум’янивши їх на сковороді, ми отримаємо смачну і швидку закуску або повноцінний сніданок для усіх членів сім’ї.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Лаваш – 2 шт.
- Сир – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Петрушка (подрібнена) – 3 ст. л.
- Майонез – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Два пласта лаваша нарізаємо великими квадратиками, розміром приблизно 20 на 20 сантиметрів.
Крок 2. У великій ємності змішуємо сир, сире яйце, сіль і пару щіпок чорного молого перцю – ретельно перемішуємо.Крок 3. Після, в сирну масу додаємо пропущений через прес часник, петрушку, столову ложку майонезу (можна замінити сметаною) – перетираємо до однорідної консистенції і рівномірного розподілу компонентів.
Крок 4. На куточок квадрата з лаваша викладаємо приблизно 1,5-2 столових ложки начинки.
Крок 5. Кутом закриваємо начинку, підтягуючи його до центру квадрата.
Крок 6. Потім, до центру укладаємо і бічні сторони.
Крок 7. А вільним краєм закриваємо отриманий конвертик.
Крок 8. Подібним чином «фаршируємо» весь лаваш.
Крок 9. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо заготовки.
Крок 10. Обсмажуємо лаваш з двох боків до утворення золотистої скоринки.Крок 11. Рум’яні конвертики подаємо до столу, щедро присипавши зеленню. Приємного апетиту!
Як приготувати лаваш з сиром і яблуками в духовці?
З таких простих і доступних компонентів, які можна з легкістю знайти на полицях будь-якого продуктового магазину, як сир, лаваш і яблука, готуємо приголомшливо смачний рулет, рецептом якого вас проситимуть поділитися всі, хто тільки спробує це ласощі!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Лаваш тонкий – 2 шт.
- Сир – 700 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Цедра лимонна – 2 ст. л.
Для яблучної заливки:
- Яблука – 4 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Кориця мелена – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Яблука добре промиваємо під водою і знімаємо шкірку, видаляємо насіннєву коробочку і нарізаємо кубиком.
Крок 2. У сковорідці розігріваємо шматочок вершкового масла.
Крок 3. Всипаємо цукор.
Крок 4. Розмішуємо до однорідної консистенції і даємо покипіти протягом декількох хвилин.
Крок 5. В цукрову суміш викладаємо яблука і прогріваємо близько 2 хвилин.
Крок 6. Посипаємо фрукти корицею, перемішуємо і готуємо ще 1 хвилину.
Крок 7. Вимикаємо вогонь і повністю охолодити яблучні кубики при кімнатній температурі.
Крок 8. В окремому посуді змішуємо сир, цукровий пісок і курячі яйця.
Крок 9. За допомогою вилки розтираємо компоненти практично до однорідності.
Крок 10. Підсипаємо лимонну цедру.
Крок 11. І знову ретельно розмішуємо.
Крок 12. На один пласт лаваша викладаємо ½ частину сирної маси і розподіляємо рівним шаром.
Крок 13. Звертаємо корж в рулет.
Крок 14. Аналогічним способом чинимо і з другим листом лаваша.
Крок 15. Розрізаємо згортки на невеликі сегменти, приблизно по 5 сантиметрів.
Крок 16. У форму для запікання з високими бортами хаотично викладаємо нарізані заготовки.
Крок 17. Поверх лаваша викладаємо карамелізовані яблука.
Крок 18. Випікаємо ласощі протягом півгодини при температурі 180 градусів.
Крок 19. Злегка остиглий пиріг нарізаємо порційними шматочками, заварюємо чай і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!
Солодкий лаваш з сиром в духовці
Маючи всього лише півгодини вільного часу, можна з легкістю приготувати неймовірно смачне і ароматне ласощі до чаю – солодкий рулетик з лаваша з начинкою, що складається з сиру і ягід свіжої малини.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Лаваш тонкий – 65 гр.
- Сир – 100 гр.
- Мед – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Малина свіжа – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. 100 грам пастоподібного сиру укладаємо в піалу.Крок 2. В ту ж посуд відправляємо мед і білок від курячого яйця (жовток знадобиться нам трохи пізніше).
Крок 3. Компоненти розтираємо до однорідності або перебиваємо за допомогою заглибного блендера.
Крок 4. Шар лаваша промазуємо сирною масою таким чином, щоб краї залишалися порожніми десь на два сантиметри.
Крок 5. Поверх начинки хаотично розсипаємо ягоди.
Крок 6. Згортаємо рулет, змащуємо його збитим жовтком і укладаємо на деко, попередньо вистелену пергаментним папером.
Крок 7. Запікаємо частування при температурі 190 градусів протягом 20-30 хвилин (до утворення рум’яної скоринки).
Крок 8. Золотистий лаваш перекладаємо на блюдо і подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді.
Крок 9. Приємного апетиту!
Ледачий хачапурі з сиром і сиром з лаваша
Скуштувати смачний і соковитий хачапурі можливо не тільки в Грузії! Досить придбати продукти за списком і чітко слідувати докладного рецептом з покроковими фото і ось, апетитний і ароматний хачапурі з сиром і сиром вже на вашому столі!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Лаваш тонкий – 4 пласта.
- Сир – 250 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Кефір – 200 мл
- Масло вершкове – 20 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Кінза – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з приготування начинки: в тарілці з високими бортами змішуємо сир і свіжу або сушену зелень – розтираємо виделкою.
Крок 2. Будь-який твердий сир, який вам подобається, нарізаємо дрібними шматочками або натираємо на тертці і перекладаємо до сиру.
Крок 3. Гарненько перемішуємо.
Крок 4. Додаємо дрібно нарубану кинзу і знову розмішуємо.
Крок 5. Форму для запікання промазуємо невеликою кількістю вершкового масла.
Крок 6. Займемося заливкою: в окремому посуді збиваємо яйця з додаванням кефіру і солі.
Крок 7. Приступимо до складання: у форму кладемо один шар лаваша і зверху укладаємо приблизно 1/3 частину сирно-сирної маси.
Крок 8. Другий лист лавашу рвемо або нарізаємо довільними шматочками, опускаємо їх у кефірної суміші і кладемо поверх начинки. Шари чергуємо, поки не закінчаться інгредієнти.
Крок 9. Останній шар щедро поливаємо заливкою.
Крок 10. Запікаємо традиційне грузинське блюдо протягом 25-30 хвилин при 180 градусах.
Крок 11. Після, злегка остуджуємо і ріжемо хачапурі на порційні шматочки.
Крок 12. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування лаваша з сиром і бананом
Вважаєте, що з лаваша можна приготувати лише шаурму або закусочні рулети? Сьогодні ми розвіємо міфи про цьому універсальному продукті і приготуємо неймовірно смачне частування до чаю з солодкою і ароматною начинкою – сиром і стиглим бананом.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Лаваш – 1 шт.
- Сир – 350-400 гр.
- Банани – 3 шт.
- Яйце – 1 шт.
Для заливки:
- Молоко – 100 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для швидкості дій і власного зручності, викладаємо всі вищеперелічені продукти на робочу поверхню.
Крок 2. Для приготування начинки в чашу блендера перекладаємо сир і додаємо одне яйце.
Крок 3. Перебиваємо до консистенції пюре.
Крок 4. Очищені банани нарізаємо дрібними шматочками і за допомогою силіконової лопатки вмішуємо в сирну масу.
Крок 5. Отриману начинку розподіляємо по тонкому шарі лаваша, відступаючи приблизно по 5 сантиметрів від країв. Згортаємо рулет, підвернувши бічні частини всередину.
Крок 6. Розрізаємо заготовку на дві частини і кладемо в жароміцну форму. Змащуємо заливкою, яку готуємо, просто змішавши яйце, молоко і цукровий пісок.
Крок 7. Запікаємо протягом півгодини при 180 градусів і після, нарізаємо порційними шматочками прямо в формочці.
Крок 8. Заварюємо несолодкий чай і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!
Трубочки з лаваша з сиром і часником
Немає нічого простіше і смачніше, ніж ароматна і дуже легка у приготуванні закуска з тонких листів лаваша з сиром і часником. Таке блюдо чудово різноманітить ваш святковий стіл або стане відмінним перекусу протягом дня.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Сир – 200 гр.
- Бринза – 150 гр.
- Лаваш – 1 пласт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – 1 гілочка.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Продукти, зазначені в списку інгредієнтів, викладаємо на стіл.
Крок 2. Готуємо невелику форму для запікання.
Крок 3. І ставимо в неї цілісний болгарський перець яскравого кольору, відправляємо в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.Крок 4. Запечений перець очищаємо від насіння і перегородок – подрібнюємо, зелень дрібно рубаємо, а зубки часнику пропускаємо через прес.
Крок 5. В окремій піалі розтираємо сир з бринзою і після підсипаємо овочі, приправляємо чорним меленим перцем у відповідності зі своїми перевагами і гарненько перемішуємо.
Крок 6. На пласт тонкого лаваша кладемо сирно-сирну масу і розтягуємо її по всьому периметру, намагаючись робити це максимально рівномірно.
Крок 7. Загортаємо корж в досить щільний рулет і розрізаємо на менші сегменти (довжиною близько 4-5 сантиметрів).Крок 8. Ароматні трубочки можна згорнути й інакше: розрізаємо лаваш на квадрати і згортати кожну заготовку відокремлено – справа смаку. До столу закуску подаємо відразу ж або даємо настоятися протягом півгодини для додаткової м’якості. Приємного апетиту!