Лечо з перцю, помідорів, моркви та цибулі на зиму – 7 смачних рецептів з покроковими фото

Лечо з баклажанами, морквою і цибулею на зиму

Лечо з баклажанами, морквою і цибулею на зиму порадує вас апетитним виглядом, насиченим смаком і ароматом. Його можна подавати як самостійну закуску або разом з гарячими гарнірами. Для приготування в банках використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 1,5 л.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 2 кг
  • Перець болгарський – 500 гр.
  • Морква – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт.
  • Помідори – 1 кг
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – 0,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Починаємо заготівлю лечо з баклажанами, морквою і цибулею на зиму. Ріжемо півкільцями цибулю і натираємо на крупній тертці моркву. Тушкуємо овочі в склянці олії близько 5 хвилин.

Крок 2. Баклажани ріжемо невеликими брусочками, подрібнюємо болгарські перці.

Крок 3. Промиваємо помідори і подрібнюємо їх у блендері.

Крок 4. До цибулі з морквою викладаємо баклажани, перці і масу з помідорів. Доповнюємо овочі сіллю, цукром. Перемішуємо, доводимо до кипіння й тушкуємо на невеликому вогні під кришкою близько 30 хвилин.

Крок 5. Доповнюємо масу подрібненим часником, оцтом і готуємо ще 10 хвилин.

Крок 6. Готовий продукт розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Лечо з баклажанами, морквою і цибулею на зиму готово. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.