Лечо з баклажанами, морквою і цибулею на зиму
Лечо з баклажанами, морквою і цибулею на зиму порадує вас апетитним виглядом, насиченим смаком і ароматом. Його можна подавати як самостійну закуску або разом з гарячими гарнірами. Для приготування в банках використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування – 25 хвилин
Порції – 1,5 л.
Інгредієнти:
- Баклажани – 2 кг
- Перець болгарський – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 5 шт.
- Помідори – 1 кг
- Часник – 5 зубчиків.
- Оцет 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 1 ст.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – 0,5 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо заготівлю лечо з баклажанами, морквою і цибулею на зиму. Ріжемо півкільцями цибулю і натираємо на крупній тертці моркву. Тушкуємо овочі в склянці олії близько 5 хвилин.
Крок 2. Баклажани ріжемо невеликими брусочками, подрібнюємо болгарські перці.
Крок 3. Промиваємо помідори і подрібнюємо їх у блендері.
Крок 4. До цибулі з морквою викладаємо баклажани, перці і масу з помідорів. Доповнюємо овочі сіллю, цукром. Перемішуємо, доводимо до кипіння й тушкуємо на невеликому вогні під кришкою близько 30 хвилин.
Крок 5. Доповнюємо масу подрібненим часником, оцтом і готуємо ще 10 хвилин.
Крок 6. Готовий продукт розливаємо по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном, закутуємо і даємо повністю охолонути.
Крок 7. Лечо з баклажанами, морквою і цибулею на зиму готово. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.