Ліниві пельмені – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Як запекти ліниві пельмені в духовці?

Тільки глянувши на назву можна вже уявити, що чекає вас в цьому рецепті. Звичайно пельмені, але приготовані дуже швидким способом. Блюдо виходить таким же смачним, соковитим і апетитним.

Час готування: 75

Час приготування: 30 хв

Порцій – 4-5

Інгредієнти:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Борошно пшеничне – 2,5 склянки
  • Сметана – 1 склянка
  • Окріп – 1 склянка
  • Соус томатний – ¾ склянки
  • Часник – 3 зуб.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Влийте в миску окріп, змішайте його з рослинним маслом.

Крок 2. У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль, перемішайте. Потім тонкою цівкою влийте суміш води й олії. Перемішуйте інгредієнти ложкою, потім переходите до ручного замісу. Коли тісто буде готове, залиште на 10-15 хвилин.

Крок 3. Підготуйте фарш. Подрібніть цибулю і часник, додайте їх до фаршу, перемішайте. Посоліть і приправте фарш, ще раз добре вимісити його.

Крок 4. Тісто розкачати в тонкий прямокутний пласт, розподіліть по ньому фарш.

Крок 5. Потім скрутіть тісто в рулет.

Крок 6. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Рулет наріжте рівними частинами і викладіть їх у форму.

Крок 7. Змішайте сметану і томатний соус, додайте лавровий лист. Отриманим соусом залийте ліниві пельмені.

Крок 8. Закрийте Форму фольгою і поставте в духовку, розігріту до 180-200 градусів на 20 хвилин. Потім зніміть фольгу і готуйте пельмені ще 20 хвилин у відкритому вигляді. Ліниві пельмені готові, приємного апетиту.