Як запекти ліниві пельмені в духовці?
Тільки глянувши на назву можна вже уявити, що чекає вас в цьому рецепті. Звичайно пельмені, але приготовані дуже швидким способом. Блюдо виходить таким же смачним, соковитим і апетитним.
Час готування: 75
Час приготування: 30 хв
Порцій – 4-5
Інгредієнти:
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Борошно пшеничне – 2,5 склянки
- Сметана – 1 склянка
- Окріп – 1 склянка
- Соус томатний – ¾ склянки
- Часник – 3 зуб.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Влийте в миску окріп, змішайте його з рослинним маслом.
Крок 2. У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль, перемішайте. Потім тонкою цівкою влийте суміш води й олії. Перемішуйте інгредієнти ложкою, потім переходите до ручного замісу. Коли тісто буде готове, залиште на 10-15 хвилин.
Крок 3. Підготуйте фарш. Подрібніть цибулю і часник, додайте їх до фаршу, перемішайте. Посоліть і приправте фарш, ще раз добре вимісити його.
Крок 4. Тісто розкачати в тонкий прямокутний пласт, розподіліть по ньому фарш.
Крок 5. Потім скрутіть тісто в рулет.
Крок 6. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Рулет наріжте рівними частинами і викладіть їх у форму.
Крок 7. Змішайте сметану і томатний соус, додайте лавровий лист. Отриманим соусом залийте ліниві пельмені.
Крок 8. Закрийте Форму фольгою і поставте в духовку, розігріту до 180-200 градусів на 20 хвилин. Потім зніміть фольгу і готуйте пельмені ще 20 хвилин у відкритому вигляді. Ліниві пельмені готові, приємного апетиту.