Локшина удон – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати локшину удон з грибами

Локшина удон з грибами готується досить просто, швидко і буде у вас самостійним другим блюдом, особливо в посаді. До локшині удон з грибами додається набір овочів і в цьому рецепті беремо цукіні, морква, солодкий перець і помідор. Гриби і овочі смажимо окремо, а потім всі з’єднуємо з відвареною локшиною. Основний час витрачається на підготовку і нарізку інгредієнтів.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Склад:

  • Локшина удон – 300 гр.
  • Печериці – 350 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Цукіні – 200 гр.
  • Моркву – 140 гр.
  • Помідори – 240 гр.
  • Перець болгарський – 150 гр.
  • Соєвий соус – 8 ст. л.
  • Масло кунжутне – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Білий кунжут – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу підготувати овочі для страви. Їх почистити, промити і подрібнити на тонку соломку. Дрібно нарізати часник. Печериці нарізати тонкими слайсами. Одночасно відварити у великій кількості підсоленої води і згідно з інструкцією, локшина удон.

Крок 2. Відварену локшину удон відкинути на друшляк і промити холодною водою.

Крок 3. В окремій сковороді розігріти кунжутне масло і обсмажити на ньому половину подрібненого часнику до появи його аромату.

Крок 4. Потім до часнику перекласти слайсы печериць і обсмажити на вогні трохи більше середнього протягом 5 хвилин. Гриби посипати сіллю і посмажити ще 2 хвилини.

Крок 5. В інший глибокій сковороді або вок обсмажити на кунжутній олії решті часник, додати нарізку кабачки з морквою і посмажити на середньому вогні при помішуванні протягом 5 хвилин.

Крок 6. До цих овочів перекласти нарізку солодкого перцю з помідорами, посолити, поперчити і посмажити ще 3 хвилини, так само при постійному помішуванні.

Крок 7. До обсмаженою овочам перекласти смажені печериці, відварену локшину удон, залити все соєвим соусом, акуратно перемішати і через 1-2 хвилини вогонь вимкнути.

Крок 8. Приготовлену локшину удон з грибами розкласти по порційних тарілках, посипати білим кунжутом і відразу накривати до столу. Приємного апетиту!