Лимонний курд – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Лимонний курд – це дуже смачне, ароматне і яскраве ласощі для різних десертів. Курд можна використовувати для прошарку тортів чи тістечок. Для приготування напівфабрикату беріть на замітку перевірену кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Лимонний курд — класичний рецепт

Лимонний курд – класичний рецепт, який використовують всі кондитери. Приготований таким способом курд виходить ніжним і густим. Він ідеально підійде для самих різних десертів. Обов’язково беріть на замітку покрокову кулінарну ідею.

Інгредієнти на
0.4 кг.

  • Жовток 4 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Сік лимонний 70 мл
  • Масло вершкове 70 гр.
  • Лимонна цедра 1 ст. л.
  • Крохмаль картопляний 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Лимонний курд за класичним рецептом готується дуже просто. Підготуємо необхідні продукти за списком.
  2. Знімаємо з лимона цедру будь-яким зручним способом.
  3. Віджимаємо з лимона сік, видаляємо з нього кісточки.
  4. У сотейнику з’єднуємо лимонний сік, цедру, яєчні жовтки, цукор і крохмаль. Перемішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин до загустіння. Потім розтоплюємо тут вершкове масло. Вимішуємо.
  5. Заготівлю розтираємо через дрібне металеве сито.
  6. Переливаємо отриману масу в баночку і прибираємо в холодильник на пару годин для охолодження.
  7. Лимонний курд за класичним рецептом готовий!