Лимонний курд – це дуже смачне, ароматне і яскраве ласощі для різних десертів. Курд можна використовувати для прошарку тортів чи тістечок. Для приготування напівфабрикату беріть на замітку перевірену кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Лимонний курд — класичний рецепт
Лимонний курд – класичний рецепт, який використовують всі кондитери. Приготований таким способом курд виходить ніжним і густим. Він ідеально підійде для самих різних десертів. Обов’язково беріть на замітку покрокову кулінарну ідею.
Інгредієнти на
0.4 кг.
- Жовток 4 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Сік лимонний 70 мл
- Масло вершкове 70 гр.
- Лимонна цедра 1 ст. л.
- Крохмаль картопляний 2 ст. л.
Процес приготування:
- Лимонний курд за класичним рецептом готується дуже просто. Підготуємо необхідні продукти за списком.
- Знімаємо з лимона цедру будь-яким зручним способом.
- Віджимаємо з лимона сік, видаляємо з нього кісточки.
- У сотейнику з’єднуємо лимонний сік, цедру, яєчні жовтки, цукор і крохмаль. Перемішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин до загустіння. Потім розтоплюємо тут вершкове масло. Вимішуємо.
- Заготівлю розтираємо через дрібне металеве сито.
- Переливаємо отриману масу в баночку і прибираємо в холодильник на пару годин для охолодження.
- Лимонний курд за класичним рецептом готовий!
Вершково-лимонний курд
Вершково-лимонний курд нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Ласощі вийде дуже смачним, ніжним і ароматним. Ідеальне рішення для ваших домашніх десертів.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 400 гр.
Склад:
- Сік лимонний – 160 мл
- Яйце – 225 гр.
- Цедра лимона – 8 гр.
- Цукор – 240 гр.
- Масло вершкове – 350 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість лимонного соку.
Крок 2. Яким зручним способом знімаємо з лимона цедру.
Крок 3. З’єднуємо цедру з цукром і ретельно вимішуємо.
Крок 4. У сотейнику з’єднуємо лимонний сік, цедру з цукром і курячими яйцями. Ставимо на водяну баню.
Крок 5. Прогріваємо до температури 84 градусів і постійно вимішуємо віночком.
Крок 6. Даємо масі охолонути до температури 60 градусів. Занурюємо сюди шматочки вершкового масла і збиваємо близько 10 хвилин.
Крок 7. Вершково-лимонний курд готовий. Використовуйте за призначенням!
Лимонний курд з желатином
Лимонний курд з желатином – це дуже смачний і ароматний продукт для домашніх і професійних десертів. Курд використовують для тортів, тістечок та інших популярних ласощів. Для нескладного приготування лимонного продукту використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 1 година 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 400 гр.
Склад:
- Сік лимонний – 115 мл
- Цукор – 110 гр.
- Крохмаль – 2 ч. л.
- Желатин швидкорозчинний – 15 гр.
- Вода – 30 мл
- Жовтки яєчні – 4 шт.
- Цедра лимона – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 60 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Знімаємо цедру з лимонів будь-яким зручним способом.
Крок 2. З лимонів віджимаємо потрібну кількість соку.
Крок 3. Проціджуємо сік, щоб видалити кісточки.
Крок 4. У сотейнику з’єднуємо сік, цедру, цукор, крохмаль, яєчні жовтки і вершкове масло.
Крок 5. Ставимо сотейник на невеликий вогонь і тушкуємо до загустіння, постійно помішуючи.
Крок 6. Далі заготовку можна прикрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 1 годину.
Крок 7. Розвести желатин у воді і залишаємо на 15 хвилин. Відправляємо його в курд, ставимо на невеликий вогонь і нагріваємо до розчинення желатину, постійно помішуючи.
Крок 8. Лимонний курд з желатином готовий!
Курд з лимона з вершковим маслом
Курд з лимона з вершковим маслом кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки. Частування вийде неймовірно смачним, ніжним і ароматним. Відмінне рішення для ваших домашніх десертів.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 350 гр.
Склад:
- Лимон – 250 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 150 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо лимони. Знімаємо з них цедру і видавлюємо сік. Відправляємо сік і цедру в миску.
Крок 2. Розбиваємо сюди по черзі яйця і збиваємо вміст виделкою або вінчиком.
Крок 3. Додаємо цукор і продовжуємо вимішувати.
Крок 4. Ставимо заготовку на водяну баню. Тушкуємо близько 10-20 хвилин, постійно помішуючи.
Крок 5. Маса повинна стати густий і тягучою.
Крок 6. Прибираємо заготовку з вогню і занурюємо в неї вершкове масло.
Крок 7. Збиваємо заготівлю блендером до густої пишної маси. Прибираємо в холодильник для охолодження.
Крок 8. Курд з лимона з вершковим маслом готовий!
Лимонний курд з яєчними жовтками
Лимонний курд з яєчними жовтками – це неймовірно смачний, ніжний і ароматний продукт для самих популярних ласощів. Для нескладного приготування лимонного курда в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої збірки.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 400 гр.
Склад:
- Жовтки яєчні – 4 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Цедра лимонна – 1 ст. л.
- Сік лимона – 70 мл
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Яєчні жовтки акуратно відділяємо від білків.
Крок 2. У каструлі змішуємо жовтки, цукор, лимонну цедру і лимонний сік. Перемішуємо.
Крок 3. Ставимо на середній вогонь і тушкуємо вміст до розчинення цукру, постійно помішуючи.
Крок 4. Зменшуємо вогонь і продовжуємо тушкувати масу до загусання.
Крок 5. Опускаємо сюди шматочки вершкового масла. Вимішуємо до однорідності.
Крок 6. Далі готовий курд перетираємо через дрібне металеве сито, щоб зробити масу більш однорідною і ніжною.
Крок 7. Лимонний курд з яєчними жовтками готовий. Використовувати в подальших приготуваннях!
Лимонний курд з крохмалем
Лимонний курд з крохмалем нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої кулінарної збірки. Готовий продукт вийде дуже смачним, густим і ароматним. Обов’язково спробуйте!
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 800 гр.
Інгредієнти:
- Сік лимонний – 320 мл
- Цедра лимона – 2 ст. л.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Цукор – 220 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Жовток яєчний – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо лимонну цедру і лимонний сік. Відправляємо в глибоку миску.
Крок 2. Сюди ж додаємо крохмаль.
Крок 3. Вимішуємо масу до зникнення грудочок.
Крок 4. Додаємо сюди цукор і шматочки вершкового масла. Ставимо на невеликий вогонь, щоб масло повністю розтопилося.
Крок 5. Збиваємо яєчні жовтки. Не перестаючи збивати, вливаємо сюди лимонну заготовку.
Крок 6. Ставимо на плиту. Нагріваємо і постійно помішуємо до загустіння.
Крок 7. Лимонний курд з крохмалем готовий. Використовуйте для подальших приготувань.