Лимонний курд – це дуже смачне, ароматне і яскраве ласощі для різних десертів. Курд можна використовувати для прошарку тортів чи тістечок. Для приготування напівфабрикату беріть на замітку перевірену кулінарну збірку з шести рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Лимонний курд — класичний рецепт
Лимонний курд – класичний рецепт, який використовують всі кондитери. Приготований таким способом курд виходить ніжним і густим. Він ідеально підійде для самих різних десертів. Обов’язково беріть на замітку покрокову кулінарну ідею.
Інгредієнти на
0.4 кг.
- Жовток 4 шт.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Сік лимонний 70 мл
- Масло вершкове 70 гр.
- Лимонна цедра 1 ст. л.
- Крохмаль картопляний 2 ст. л.
Процес приготування:
- Лимонний курд за класичним рецептом готується дуже просто. Підготуємо необхідні продукти за списком.
- Знімаємо з лимона цедру будь-яким зручним способом.
- Віджимаємо з лимона сік, видаляємо з нього кісточки.
- У сотейнику з’єднуємо лимонний сік, цедру, яєчні жовтки, цукор і крохмаль. Перемішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин до загустіння. Потім розтоплюємо тут вершкове масло. Вимішуємо.
- Заготівлю розтираємо через дрібне металеве сито.
- Переливаємо отриману масу в баночку і прибираємо в холодильник на пару годин для охолодження.
- Лимонний курд за класичним рецептом готовий!
