Лимонний курд – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Лимонний курд з крохмалем

Лимонний курд з крохмалем нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої кулінарної збірки. Готовий продукт вийде дуже смачним, густим і ароматним. Обов’язково спробуйте!

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 800 гр.

Інгредієнти:

  • Сік лимонний – 320 мл
  • Цедра лимона – 2 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Цукор – 220 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Жовток яєчний – 6 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо лимонну цедру і лимонний сік. Відправляємо в глибоку миску.

Крок 2. Сюди ж додаємо крохмаль.

Крок 3. Вимішуємо масу до зникнення грудочок.

Крок 4. Додаємо сюди цукор і шматочки вершкового масла. Ставимо на невеликий вогонь, щоб масло повністю розтопилося.

Крок 5. Збиваємо яєчні жовтки. Не перестаючи збивати, вливаємо сюди лимонну заготовку.

Крок 6. Ставимо на плиту. Нагріваємо і постійно помішуємо до загустіння.

Крок 7. Лимонний курд з крохмалем готовий. Використовуйте для подальших приготувань.