Лимонний курд з крохмалем
Лимонний курд з крохмалем нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої кулінарної збірки. Готовий продукт вийде дуже смачним, густим і ароматним. Обов’язково спробуйте!
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 800 гр.
Інгредієнти:
- Сік лимонний – 320 мл
- Цедра лимона – 2 ст. л.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Цукор – 220 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Жовток яєчний – 6 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо лимонну цедру і лимонний сік. Відправляємо в глибоку миску.
Крок 2. Сюди ж додаємо крохмаль.
Крок 3. Вимішуємо масу до зникнення грудочок.
Крок 4. Додаємо сюди цукор і шматочки вершкового масла. Ставимо на невеликий вогонь, щоб масло повністю розтопилося.
Крок 5. Збиваємо яєчні жовтки. Не перестаючи збивати, вливаємо сюди лимонну заготовку.
Крок 6. Ставимо на плиту. Нагріваємо і постійно помішуємо до загустіння.
Крок 7. Лимонний курд з крохмалем готовий. Використовуйте для подальших приготувань.