Лимонний пиріг на дріжджовому тесті в духовці
Пишний лимонний пиріг можна спекти на дріжджовому тісті. Десерт вийде з яскравим рум’янцем і соковитою начинкою. Ідеальне рішення для домашнього чаювання. Беріть на замітку простий перевірений рецепт.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Масло вершкове – 180 гр.
- Цукор – 1,5 склянки
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Лимон – 1 шт.
- Вода – 120 мл
Процес приготування:
1. Сухі дріжджі розчиняємо в теплій воді. Залишаємо їх на 8-10 хвилин.
2. Вершкове масло ділимо на шматочки і засипаємо їх просіяним борошном.
3. Вимішуємо масло з борошном. Робимо в масі невелике поглиблення і виливаємо в нього настоявшиеся дріжджі.
4. Руками розминаємо продукти до утворення щільного кома. Ділимо його на дві нерівні частини і кладемо їх в тепле місце на 20-30 хвилин.
5. Подрібнюємо лимон і вимішуємо його з цукром.
6. Більшу частину тіста розкачуємо і кладемо на деко. Поливаємо основу лимонною начинкою.
7. Закриваємо начинку тістом, що залишилося. Можна вирізати з нього візерунки. Обмазуємо блюдо збитим яйцем і випікаємо його 40 хвилин при температурі 200 градусів.
8. Рум’яний дріжджовий пиріг з лимонною начинкою готовий. Можна подавати до столу.