Лимонний пиріг – 10 найсмачніше рецептів з покроковими фото

Лимонний пиріг на дріжджовому тесті в духовці

Пишний лимонний пиріг можна спекти на дріжджовому тісті. Десерт вийде з яскравим рум’янцем і соковитою начинкою. Ідеальне рішення для домашнього чаювання. Беріть на замітку простий перевірений рецепт.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 120 мл

Процес приготування:

1. Сухі дріжджі розчиняємо в теплій воді. Залишаємо їх на 8-10 хвилин.

2. Вершкове масло ділимо на шматочки і засипаємо їх просіяним борошном.

3. Вимішуємо масло з борошном. Робимо в масі невелике поглиблення і виливаємо в нього настоявшиеся дріжджі.

4. Руками розминаємо продукти до утворення щільного кома. Ділимо його на дві нерівні частини і кладемо їх в тепле місце на 20-30 хвилин.

5. Подрібнюємо лимон і вимішуємо його з цукром.

6. Більшу частину тіста розкачуємо і кладемо на деко. Поливаємо основу лимонною начинкою.

7. Закриваємо начинку тістом, що залишилося. Можна вирізати з нього візерунки. Обмазуємо блюдо збитим яйцем і випікаємо його 40 хвилин при температурі 200 градусів.

8. Рум’яний дріжджовий пиріг з лимонною начинкою готовий. Можна подавати до столу.