Лимонний пиріг – 10 найсмачніших і найпростіших рецептів у духовці з покроковими фото

Лимонний пиріг – це неймовірно смачні, яскраві та ароматні ласощі для вашого чаювання або святкового столу. Таке частування точно нікого не залишить байдужим. Приготувати лимонний пиріг можна різними способами. Найкращі з них ви знайдете в нашій перевіреній кулінарній добірці з десяти найсмачніших і найпростіших рецептів у духовці з покроковими фотографіями.

Класичний лимонний пиріг із пісочного тіста

Класичний лимонний пиріг із пісочного тіста порадує вас не лише яскравим смаком, а й привабливим зовнішнім виглядом. Ласощі ідеально підійдуть для вашого чаювання або свята. Порадуйте себе та близьких апетитною випічкою за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепту.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Борошно – 300 гр.
  • Олія вершкове – 180 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Цукрова пудра – 230 гр.

Процес приготування:

Як приготувати пиріг з цибулею? Відміряємо необхідну кількість борошна і просіюємо його в глибоку миску. Сюди ж відправляємо розпушувач і 100 г цукрової пудри. Цукрову пудру, що залишилася, будемо використовувати для лимонного крему.

У суху масу викладаємо шматочки вершкового масла|мастила|. 30 грам олії залишаємо для крему.

Вміст посуду вимішуємо до утворення дрібної крихти.

В отриману масу розбиваємо куряче яйце. Два яйця залишаємо для крему.

В отриману масу розбиваємо куряче яйце. Два яйця залишаємо для крему.

Загортаємо його в харчову плівку та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

У цей час візьмемося приготуванням крему. З лимона вичавлюємо сік будь-яким зручним способом.

Після цього сік проціджуємо через дрібне сито.

У каструлі або сотейнику розтоплюємо 30 грам вершкового масла, що залишилися.

У олію вливаємо підготовлений лимонний сік.

Сюди ж всипаємо цукрову пудру, що залишилася.

Розбиваємо два курячі яйця.

Варимо крем на слабкому вогні близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Він повинен загуснути.

Застилаємо форму для випікання пергаментом чи іншим папером для випікання. Тісто ділимо на дві нерівні частини. Більшу частину тісто розгортаємо і викладаємо у підготовлену форму. Обов’язково формуємо бортики із тіста.

Вливаємо на основу лимонний крем.

Тісто, що залишилося, розкочуємо і розрізаємо на тонкі смуги.

Закриваємо начинку смужками тіста у вигляді грат і відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 30 хвилин.

Класичний лимонний пиріг із пісочного тіста готовий. Подавайте до столу!