Лимонний пиріг – це неймовірно смачні, яскраві та ароматні ласощі для вашого чаювання або святкового столу. Таке частування точно нікого не залишить байдужим. Приготувати лимонний пиріг можна різними способами. Найкращі з них ви знайдете в нашій перевіреній кулінарній добірці з десяти найсмачніших і найпростіших рецептів у духовці з покроковими фотографіями.
Класичний лимонний пиріг із пісочного тіста
Класичний лимонний пиріг із пісочного тіста порадує вас не лише яскравим смаком, а й привабливим зовнішнім виглядом. Ласощі ідеально підійдуть для вашого чаювання або свята. Порадуйте себе та близьких апетитною випічкою за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепту.
Інгредієнти:
на – 8 порції
- Борошно – 300 гр.
- Олія вершкове – 180 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Яйце куряче – 3 шт.
- Розпушувач – 10 гр.
- Цукрова пудра – 230 гр.
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з цибулею? Відміряємо необхідну кількість борошна і просіюємо його в глибоку миску. Сюди ж відправляємо розпушувач і 100 г цукрової пудри. Цукрову пудру, що залишилася, будемо використовувати для лимонного крему.
У суху масу викладаємо шматочки вершкового масла|мастила|. 30 грам олії залишаємо для крему.
Вміст посуду вимішуємо до утворення дрібної крихти.
В отриману масу розбиваємо куряче яйце. Два яйця залишаємо для крему.
В отриману масу розбиваємо куряче яйце. Два яйця залишаємо для крему.
Загортаємо його в харчову плівку та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
У цей час візьмемося приготуванням крему. З лимона вичавлюємо сік будь-яким зручним способом.
Після цього сік проціджуємо через дрібне сито.
У каструлі або сотейнику розтоплюємо 30 грам вершкового масла, що залишилися.
У олію вливаємо підготовлений лимонний сік.
Сюди ж всипаємо цукрову пудру, що залишилася.
Розбиваємо два курячі яйця.
Варимо крем на слабкому вогні близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Він повинен загуснути.
Застилаємо форму для випікання пергаментом чи іншим папером для випікання. Тісто ділимо на дві нерівні частини. Більшу частину тісто розгортаємо і викладаємо у підготовлену форму. Обов’язково формуємо бортики із тіста.
Вливаємо на основу лимонний крем.
Тісто, що залишилося, розкочуємо і розрізаємо на тонкі смуги.
Закриваємо начинку смужками тіста у вигляді грат і відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 30 хвилин.
Класичний лимонний пиріг із пісочного тіста готовий. Подавайте до столу!