Лимонний пиріг – це неймовірно смачні, яскраві та ароматні ласощі для вашого чаювання або святкового столу. Таке частування точно нікого не залишить байдужим. Приготувати лимонний пиріг можна різними способами. Найкращі з них ви знайдете в нашій перевіреній кулінарній добірці з десяти найсмачніших і найпростіших рецептів у духовці з покроковими фотографіями.
Класичний лимонний пиріг із пісочного тіста
Класичний лимонний пиріг із пісочного тіста порадує вас не лише яскравим смаком, а й привабливим зовнішнім виглядом. Ласощі ідеально підійдуть для вашого чаювання або свята. Порадуйте себе та близьких апетитною випічкою за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепту.
Інгредієнти:
на – 8 порції
- Борошно – 300 гр.
- Олія вершкове – 180 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Яйце куряче – 3 шт.
- Розпушувач – 10 гр.
- Цукрова пудра – 230 гр.
Процес приготування:
Як приготувати пиріг з цибулею? Відміряємо необхідну кількість борошна і просіюємо його в глибоку миску. Сюди ж відправляємо розпушувач і 100 г цукрової пудри. Цукрову пудру, що залишилася, будемо використовувати для лимонного крему.
У суху масу викладаємо шматочки вершкового масла|мастила|. 30 грам олії залишаємо для крему.
Вміст посуду вимішуємо до утворення дрібної крихти.
В отриману масу розбиваємо куряче яйце. Два яйця залишаємо для крему.
В отриману масу розбиваємо куряче яйце. Два яйця залишаємо для крему.
Загортаємо його в харчову плівку та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
У цей час візьмемося приготуванням крему. З лимона вичавлюємо сік будь-яким зручним способом.
Після цього сік проціджуємо через дрібне сито.
У каструлі або сотейнику розтоплюємо 30 грам вершкового масла, що залишилися.
У олію вливаємо підготовлений лимонний сік.
Сюди ж всипаємо цукрову пудру, що залишилася.
Розбиваємо два курячі яйця.
Варимо крем на слабкому вогні близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Він повинен загуснути.
Застилаємо форму для випікання пергаментом чи іншим папером для випікання. Тісто ділимо на дві нерівні частини. Більшу частину тісто розгортаємо і викладаємо у підготовлену форму. Обов’язково формуємо бортики із тіста.
Вливаємо на основу лимонний крем.
Тісто, що залишилося, розкочуємо і розрізаємо на тонкі смуги.
Закриваємо начинку смужками тіста у вигляді грат і відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 30 хвилин.
Класичний лимонний пиріг із пісочного тіста готовий. Подавайте до столу!
Найсмачніший пиріг з лимонною начинкою
Найсмачніший пиріг з лимонною начинкою нескладно приготувати в домашніх умовах. Беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт і починайте захоплюючий кулінарний процес. Готовий продукт порадує яскравим смаком, апетитним виглядом та дивовижним ароматом.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 480 гр.
- Олія вершкове – 100 гр. + для змащування форми
- Сметана – 250 грн.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Цукор – 1 ст.
Для лимонної начинки:
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Просіюємо вказану кількість борошна в глибоку миску. Сюди ж відправляємо сіль, цукор та розпушувач.
Крок 3. У суху масу викладаємо шматочки вершкового масла. Розминаємо все руками до утворення крихти.
Крок 4. Викладаємо сюди сметану і продовжуємо вимішувати.
Крок 5. Замішуємо щільне однорідне тісто. Загортаємо його в харчову плівку та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Крок 6. Лимон заливаємо окропом на 2 хвилини. Так ми приберемо зайву гіркоту цитрусу.
Крок 7. Підготовлений лимон нарізаємо півкухлями. Обов’язково видаляємо кісточки.
Крок 8. Шматки лимона прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 9. Охолоджене тісто ділимо на дві нерівні частини.
Крок 10. Більшу частину тіста тонко розкочуємо та викладаємо у форму з бортиками.
Крок 11. У лимонну начинку всипаємо цукор та крохмаль, перемішуємо.
Крок 12. Вливаємо на підготовлену основу лимонну начинку.
Крок 13. Меншу частину тесту також розкочуємо та закриваємо їй нашу начинку.
Крок 14. З’єднуємо тісто по краях і зверху заготовку проколюємо вилкою в кількох місцях.
Крок 15. Відправляємо пиріг у розігріту до 180 ° духовку на 30-40 хвилин.
Крок 16. Найсмачніший пиріг з лимонною начинкою готовий. Можна прикрасити цукровою пудрою перед подачею!
Пиріг з лимонною меренгою у духовці
Пиріг з лимонною меренгою в духовці – це оригінальні і неймовірно смачні ласощі для вашого домашнього столу або свята. Такий апетитний пиріг нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним покроковим рецептом.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 2 ст.
- Лимон – 3 шт.
- Цедра лимона – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Олія вершкове – 180 гр.
- Вода – 400 мл.
- Яєчний білок – 5 шт.
- Яєчний жовток – 6 шт.
- Крохмаль – 4 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед приготуємо основу пирога. У глибокій мисці перемішуємо борошно та вершкове масло, щоб отримати дрібну крихту.
Крок 2. Сюди ж відправляємо два яєчні жовтки вливаємо три столові ложки води. Замішуємо щільну кулю і забираємо її в холодильник.
Крок 3. Тепер необхідно відварити сироп зі склянки цукру та склянки води.
Крок 4. В отриманий цукровий сироп вливаємо розведений у 100 мл води крохмаль. Варимо крем, поки він не загусне.
Крок 5. З лимонів вичавлюємо сік і відокремлюємо цедру.
Крок 6. Чотири яєчні жовтки збиваємо разом із лимонним соком.
Крок 7. Суміш із жовтків відправляємо в наш крем разом із цедрою. Добре все перемішуємо.
Крок 8. Підготовлене тісто тонко розкочуємо та викладаємо у форму з бортиками. Проколюємо вилкою.
Крок 9. На підготовлену основу виливаємо лимонний крем.
Крок 10. Яєчні білки, що залишилися, збиваємо зі склянкою цукру і щіпкою солі до утворення щільної білої маси.
Крок 11. Отриману меренгу викладаємо на лимонний крем.
Крок 12. Забираємо пиріг у розігріту до 180 ° духовку на 25-30 хвилин. Потім десерт повністю остудити.
Крок 13. Пиріг із лимонною меренгою в духовці готовий. Ділите на порції та пригощайтеся!
Лимонний пиріг із дріжджового тіста
Лимонний пиріг із дріжджового тіста виходить насиченим за смаком, ароматним та привабливим. Такий пиріг ідеально поєднується з чашкою чаю, компоту та іншими улюбленими начинками. Приготувати десерт зможе кожен. Використовуйте для цього перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 600 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл.
- Олія вершкове – 200 гр.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Дріжджі сухі – 10 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Ванілін – 2 гр.
Для начинки:
- Лимон – 300 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Крохмаль – 70 гр.
Додатково:
- Олія – для змащування форми.
- Пудра цукрова для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. У глибоку миску вливаємо тепле молоко, всипаємо дріжджі та цукор.
Крок 3. Перемішуємо продукти віночком.
Крок 4. Залишаємо підготовлену опару на 10-15 хвилин.
Крок 5. Через вказаний час додаємо сюди сіль та ванілін.
Крок 6. Знову все перемішуємо віночком.
Крок 7. Вливаємо в опару розтоплену та охолоджену вершкове масло, перемішуємо.
Крок 8. Поступово сюди просіюємо муку|борошно| і починаємо замішувати тісто.
Крок 9. Вимішуємо м’яке однорідне тісто. Закриваємо його плівкою і залишаємо в теплому місці на одну-півтори години.
Крок 10. За цей час тісто помітно збільшиться у розмірі.
Крок 11. Готове тісто викладаємо на робочу поверхню та обминаємо руками.
Крок 12. Далі ділимо його на дві нерівні частини. Обидві частини закриваємо харчовою плівкою, ненадовго відставляємо убік.
Крок 13. У цей час візьмемося приготуванням начинки. Добре промиваємо лимони і обробляють їх на шматочки. Обов’язково видаляємо всі кісточки. Якщо переживаєте, що лимон гірчить, попередньо ошпарюємо його окропом.
Крок 14. У глибокій мисці з’єднуємо лимон із цукром.
Крок 15. Далі ці продукти подрібнюємо блендером до дрібної кашки.
Крок 16. В отриману масу всипаємо крохмаль.
Крок 17. Збиваємо все це блендером до однорідності.
Крок 18. Більшу частину тіста тонко розкочуємо.
Крок 19. Викладаємо тісто у форму з бортиками, змащену олією.
Крок 20. На одержану основу виливаємо начинку.
Крок 21. Тісто, що залишилося, також розкочуємо і закриваємо нашу начинку.
Крок 22. З’єднуємо краї тіста. Можна використовувати привабливе фігурне ліплення.
Крок 23. Відправляємо наш пиріг у розігріту до 170 ° духовку на 35-45 хвилин.
Крок 24. Далі пирога даємо охолонути і посипаємо його цукровою пудрою.
Крок 25. Лимонний пиріг із дріжджового тіста готовий. Нарізайте та подавайте до столу!
Пісний лимонний пиріг
Пісний лимонний пиріг – це цікаве за смаком і просте у виконанні кулінарне рішення для чаювання та свят. Якщо ви дотримуєтеся посту або дотримуєтеся рослинного харчування, то вам варто взяти на замітку наш перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Лимонний сік – 60мл.
- Лимонна цедра – 1 ст.
- Вода – 100 мл.
- Олія – 60 мл.
- Борошно – 280 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сода – 1 ч.л.
- Сіль – 0,25 ч.л.
- Кунжут – 1 год.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Лимон добре промиваємо і натираємо його на дрібній тертці. У такий спосіб ми знімаємо цедру. Також з лимона віджимаємо приблизно 3-4 столові ложки соку.
Крок 3. У глибокій мисці з’єднуємо лимонний сік, цукор, 100 мілілітрів води та лимонну цедру.
Крок 4. Сюди ж вливаємо олію і добре все перемішуємо.
Крок 5. В окремому посуді з’єднуємо борошно, що просіює, кунжут, сіль і соду. Перемішуємо сухі продукти.
Крок 6. Вливаємо сюди підготовлену суміш із лимона та олії. Замішуємо однорідне тісто.
Крок 7. Переливаємо тісто у форму для випікання, попередньо застелену пергаментом.
Крок 8. Відправляємо частування в розігріту до 180 ° духовку на 30-40 хвилин.
Крок 9. Пісний лимонний пиріг готовий. Скоріше спробуйте!
Тертий пиріг з лимонною начинкою
Тертий пиріг із лимонною начинкою відрізняється насиченим смаком, а також привабливим зовнішнім виглядом. Ласощі ідеально підійдуть для вашого чаювання або свята. Порадуйте себе та близьких апетитною випічкою за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепту.
Час готування – 1 година 20 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Маргарін – 130 гр.
- Борошно – 230 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор ванільний – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач тесту – 2 ч. л.
- Цукрова пудра для прикраси.
Для лимонної начинки:
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 70 гр.
- Крохмаль – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Всипаємо в глибоку миску борошно, що просіює. Сюди натираємо на тертці охолоджений маргарин. Перетираємо продукти в крихту.
Крок 2. В окремій мисці з’єднуємо яйце, 100 г звичайного цукру, ванільний цукор і сіль. Вимішуємо.
Крок 3. Вливаємо підготовлену суміш у нашу крихту. Сюди відправляємо розпушувач і замішуємо однорідне тісто.
Крок 4. Ділимо тісто на дві нерівні частини. Меншу частину забираємо в морозильник на 30 хвилин. Більший шматок кладемо на якийсь час у холодильник.
Крок 5. Займемося приготуванням начинки. Обробляємо лимонні частини та прибираємо всі кісточки.
Крок 6. Потім шматки лимона прокручуємо через м’ясорубку.
Крок 7. У лимонну масу відправляємо 70 грам цукру та крохмаль. Перемішуємо та ставимо на повільний вогонь. Проварюємо до загусання.
Крок 8. Дістаємо більшу частину тіста з холодильника, тонко розкочуємо і викладаємо у форму з бортиками.
Крок 9. На підготовлену основу виливаємо лимонну начинку.
Крок 10. Невеликий шматочок підмороженого тіста натираємо на тертці. Цією крихтою посипаємо начинку пирога.
Крок 11. Відправляємо наші частування в розігріту до 180 ° духовку на 40 хвилин.
Крок 12. Тертий пиріг із лимонною начинкою готовий. Прикрашайте цукровою пудрою та пригощайтеся!
Простий лимонний пиріг на кефірі
Простий лимонний пиріг на кефірі – це ароматні і неймовірно смачні ласощі для вашого домашнього чаювання. Такий апетитний та нескладний у виконанні пиріг нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним покроковим рецептом.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Лимон – 1 шт.
- Кефір – 1,5 ст.
- Цукор-пісок – 0,5 ст.
- Олія вершкове – 80 гр.
- Крупа манна – 2 ст.
- Розпушувач тесту – 2 ч. л.
Для просочення:
- Цукор-пісок – 0,3 ст.
- Вода – 0,5 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Необхідну кількість манної крупи висипаємо в глибоку миску.
Крок 2. Заливаємо крупу кефіром.
Крок 3. Перемішуємо продукти та залишаємо на 30 хвилин, щоб манна крупа набухла.
Крок 4. Займемося підготовкою лимона. Знімаємо з нього шкірку і подрібнюємо її в цедру за допомогою дрібної тертки.
Крок 5. У гарячій воді розмішуємо кілька столових ложок цукру. Таку суміш будемо використовувати як сироп для просочення.
Крок 6. Також у наш сироп обов’язково видавлюємо трохи лимонного соку.
Крок 7. Через 30 хвилин повертаємось до заготовок з кефіру та манки. Всипаємо сюди цукор.
Крок 8. Також сюди відправляємо розтоплене вершкове масло.
Крок 9. Викладаємо лимонну цедру.
Крок 10. Також додаємо розпушувач і добре все перемішуємо.
Крок 11. Переливаємо наше тісто у форму для випікання.
Крок 12. Відправляємо пиріг у розігріту до 180 ° духовку на 30 хвилин.
Крок 13. Готове частування поливаємо лимонним просоченням.
Крок 14. Остуджуємо пиріг і даємо просоченню трохи вбратися.
Крок 15. Простий пиріг лимонний на кефірі готовий. Розрізайте на порційні шматочки та подавайте до столу!
Лимонний пиріг на листковому тісті
Лимонний пиріг на листковому тесті виходить цікавим за смаком, ароматним та привабливим. Такий пиріг можна подавати з чашкою чаю, компоту та іншими улюбленими начинками. Для нескладного та швидкого приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
- Лимон – 2 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Листкове тісто заздалегідь розморожуємо у природних умовах.
Крок 2. Лимони добре промиваємо та ріжемо на невеликі шматочки. Видаляємо кісточки.
Крок 3. Відправляємо лимонні частини у блендер разом із цукром. Перемелюємо до утворення однорідної кашки.
Крок 4. В отриману масу викладаємо кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо до зникнення грудочок.
Крок 5. Від розмороженого тіста відокремлюємо невелику частину і ріжемо тонкими смужками. Вони закриватимуть начинку та прикрашатимуть пиріг.
Крок 6. Тісто, що залишилося, викладаємо у форму з бортиками. Вливаємо начинку та закриваємо гратами зі смуг тіста. Випікаємо близько 30-40 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.
Крок 7. Лимонний пиріг на листковому тісті готовий. Подавайте до столу та пригощайтеся!
Сирно-лимонний пиріг у духовці
Сирно-лимонний пиріг в духовці – це неймовірно ніжні, повітряні та смачні ласощі для вашого домашнього столу або свята. Такий апетитний пиріг нікого не залишить байдужим. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним покроковим рецептом.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Лимон – 2 шт.
- Сир – 60 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Сода – 0,3 ч. л.
- Борошно – 1 ст.
- Маргарин – 120 гр.
- Вода – 30мл.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця і всипаємо 150 г цукру. Збиваємо міксером.
Крок 2. Сюди вливаємо розтоплений маргарин і добре все перемішуємо.
Крок 3. Видавлюємо сік одного лимона та викладаємо цедру.
Крок 4. Сюди ж відправляємо сир, просіяне борошно та соду. Вимішуємо до однорідності.
Крок 5. Переливаємо тісто у форму для випікання та відправляємо у розігріту до 180° духовку на 1 годину.
Крок 6. В окремому посуді з’єднуємо 30 г цукру з теплою водою. Перемішуємо та вливаємо сюди сік ще одного лимона.
Крок 7. Дістаємо пиріг з духовки і поливаємо його нашим просоченням. Даємо повністю охолонути.
Крок 8. Сирно-лимонний пиріг у духовці готовий. Можна куштувати!
Смачний лимонно-апельсиновий пиріг
Смачний лимонно-апельсиновий пиріг порадує вас не лише яскравим смаком, а й дивовижним цитрусовим ароматом. Ласощі ідеально підійдуть для вашого чаювання або свята. Порадуйте себе та близьких апетитною випічкою за допомогою нашого перевіреного покрокового рецепту.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Борошно – 200 гр.
- Олія вершкове – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Розпушувач тесту – 1 год.
- Цукор ванільний – 0,5 ч.л.
Для начинки:
- Лимон – 0,5 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 120 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Розм’якшене вершкове масло з’єднуємо з борошном, що просіює, розпушувачем, цукром-піском, ванільним цукром і сіллю. Збиваємо до однорідності.
Крок 2. По черзі додаємо в тісто яйця та продовжуємо замішувати тісто.
Крок 3. Щільний ком тесту загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник.
Крок 4. Приступимо до приготування начинки. Курячі яйця з’єднуємо із цукром.
Крок 5. Збиваємо продукти до однорідності.
Крок 6. Додаємо до одержаної суміші цедру одного апельсина.
Крок 7. Також додаємо цедру половини лимона.
Крок 8. Далі видавлюємо сюди сік половини лимона та сік цілого апельсина.
Крок 9. Добре перемішуємо нашу начинку.
Крок 10. Виймаємо тісто з холодильника і тонко розкочуємо його.
Крок 11. Викладаємо тісто у форму з бортиками. Зрізаємо зайве по краях.
Крок 12. На підготовлену основу виливаємо начинку.
Крок 13. Відправляємо пиріг у розігріту до 180 ° духовку на 25 хвилин.
Крок 14. Смачний лимонно-апельсиновий пиріг готовий. Нарізайте та подавайте до столу!