Лимонний пиріг на листковому тісті
Лимонний пиріг на листковому тесті виходить цікавим за смаком, ароматним та привабливим. Такий пиріг можна подавати з чашкою чаю, компоту та іншими улюбленими начинками. Для нескладного та швидкого приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 500 гр.
- Лимон – 2 шт.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Листкове тісто заздалегідь розморожуємо у природних умовах.
Крок 2. Лимони добре промиваємо та ріжемо на невеликі шматочки. Видаляємо кісточки.
Крок 3. Відправляємо лимонні частини у блендер разом із цукром. Перемелюємо до утворення однорідної кашки.
Крок 4. В отриману масу викладаємо кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо до зникнення грудочок.
Крок 5. Від розмороженого тіста відокремлюємо невелику частину і ріжемо тонкими смужками. Вони закриватимуть начинку та прикрашатимуть пиріг.
Крок 6. Тісто, що залишилося, викладаємо у форму з бортиками. Вливаємо начинку та закриваємо гратами зі смуг тіста. Випікаємо близько 30-40 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.
Крок 7. Лимонний пиріг на листковому тісті готовий. Подавайте до столу та пригощайтеся!