Макарони з сиром

Популярне блюдо з макаронів і сиру користується популярністю по всьому світу. Готовий продукт можна подавати як самостійне блюдо або використовувати в якості ситного гарніру. Найбільше таке частування радує своїм яскравим смаком і простотою приготування. Оцініть 10 різноманітних рецептів з покроковим описом процесу.

Простий і швидкий рецепт макаронів з сиром на сковороді

Швидке і смачне рішення для вашого столу – макарони з сиром, обсмажені на сковороді. Частування можна подавати в якості поживного гарнір або як самостійне гаряче блюдо.

Інгредієнти

  • Макарони 300 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Зелень за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як просто і смачно приготувати макарони з сиром? Відварюємо макарони до готовності в підсоленій воді. Після цього продукт відкидаємо на друшляк і даємо повністю стекти воді.
  2. Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії.
  3. Готуємо овоч до появи золотистого відтінку.
  4. Викладаємо макарони на цибульну подушку і розмішуємо.
  5. За смаком додаємо сіль у страву. Сюди ж додаємо в масу тертий сир. Знову розмішуємо і готуємо на слабкому вогні до розплавлення продукту.
  6. Розкладаємо апетитні макарони з сиром по порційних тарілках. Доповнюємо блюдо ароматною подрібненою зеленню і подаємо до столу!

Запіканка з макаронів з сиром і яйцем в духовці

Оригінальна і проста у виконанні кулінарна ідея – запіканка з макаронів, сиру і яєць. Поживне частування можна подавати на сніданок або в якості перекусу. Оцініть яскраве домашнє частування.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Макарони – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Майонез – 30 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. Варимо макарони в каструлі з підсоленою водою до повної готовності.

2. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця. Сюди ж додаємо сіль, спеції, столову ложку майонезу і подрібнену зелень.

3. Збиваємо яєчну масу до однорідного складу і повного з’єднання спецій.

4. Відварені макарони викладаємо в обмащений маслом форму для випікання.

5. Заливаємо макарони яєчною масою зі спеціями.

6. Зверху посипаємо блюдо твердим сиром. Ставимо посуд з вмістом в духовку на 1-15 хвилин.

7. Готуємо при температурі 180 градусів до повного розплавлення сиру. Далі страву можна подавати до столу!

Як приготувати смачні макарони з сиром і фаршем?

Апетитні макарони можна приготувати з м’ясним фаршем та сиром. Ситне частування послужить і гарніром або самостійним блюдом для домашнього обіду. Оцініть простий у виконанні рецепт.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Спегетти – 150 гр.
  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло рослинне – 80 мл

Процес приготування:

1. Спагетті в каструлі варимо до повної готовності. У процесі можна посолити продукт за смаком.

2. Відварні макаронні вироби відкидаємо на друшляк. Даємо повністю стекти воді.

3. Подрібнену цибулю обсмажуємо до м’якості на рослинному маслі.

4. У цю ж сковороду опускаємо м’ясний фарш. Доповнюємо продукти сіллю і спеціями.

5. Розмішуємо м’ясну масу і обсмажуємо до готовності.

6. До фаршу опускаємо і спагетті. Доповнюємо страву з вершковим маслом, розмішуємо і тримаємо на слабкому вогні 2-3 хвилини.

7. Розкладаємо частування по тарілках і обсипаємо його тертим сиром, поки продукт гарячий. Можна подавати до столу!

Ніжні макарони з сиром у вершковому соусі

Ніжні макарони з сиром і вершковим соусом можна подавати як гарнір або самостійне блюдо для обіду або вечері. Оцініть рецепт смачного й оригінального частування.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Спагетті – 200 гр.
  • Вершки – 200 мл
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Опускаємо спагетті в каструлю з підсоленою водою. Варимо продукт до повної готовності.

2. У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому подрібнені зубчики часнику до отримання яскравого аромату.

3. З яйця витягаємо тільки жовток. Збиваємо його з вершками до утворення пишної піни. Сюди ж додаємо сіль і чорний мелений перець.

4. Вливаємо рідку суміш до часнику. Розмішуємо і доводимо масу до кипіння.

5. Гарячий вершковий соус перелити в готові спагетті.

6. Сюди ж додаємо дрібно потертий сир. Розмішуємо страву.

7. Макарони з сиром і вершками готові. Ділите їх на порції і подавайте до столу в гарячому вигляді.

Соковиті макарони з сиром і помідорами в духовці

Соковиті макарони з сиром можна приготувати в духовці з додаванням помідорів. Поживне частування можна подавати як гарнір або самостійне блюдо. Оцініть яскраву кулінарну ідею для вашого меню.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Макарони – 250 гр.
  • Помідор – 3 шт.
  • Сир твердий – 250 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 70 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. Промиваємо помідори і опускаємо їх у киплячу воду. Ошпарюємо продукт кілька хвилин.

2. Виймаємо з води ошпарені овочі. Акуратно знімаємо з них шкірку.

3. Далі помідори нарізаємо тонкими часточками.

4. Промиваємо зелень і дрібно нарізаємо її ножем.

5. Обсмажуємо помідори в олії. Доповнюємо їх подрібненими зубчиками часнику і свіжою зеленню.

6. Твердий сир натираємо на крупній тертці.

7. У форму для випікання виливаємо масу з помідор. Сюди ж викладаємо макарони, посипаємо їх сіллю і тертим сиром.

8. Вливаємо в блюдо трохи води і ставимо його в духовку на 30 хвилин. Готуємо при температурі 180 градусів.

9. Апетитне блюдо виймаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути.

10. Ділимо частування на порційні шматочки і подаємо їх до столу.

Покроковий рецепт приготування макаронів з куркою і сиром

Ситна ідея для домашнього обіду на швидку руку – макарони з сиром і курячим філе. Ви не витратите багато часу на приготування, а готову страву порадує вас яскравим і соковитим смаком.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Макарони – 200 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Молоко – 200 мл
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Борошно – 60 гр.

Процес приготування:

1. Куряче філе дрібно нарізаємо і обсмажуємо його в сковороді до зміни кольору.

2. Далі додаємо до м’ясного продукту дрібно порізані помідори. Солимо продукти, посипаємо їх перцем і розмішуємо.

3. Сюди ж опускаємо сирі макарони і вливаємо воду. Тушкуємо страву під кришкою до готовності макаронів.

4. В окремій сковороді розтоплюємо вершкове масло.

5. Додаємо до нього борошно і продовжуємо підготовку.

6. Розмішуємо продукти і обсмажуємо їх до появи коричневого відтінку.

7. Далі вливаємо сюди молоко і всипаємо мелений перець. Доводимо масу до кипіння.

8. Натираємо сир і додаємо його в соус.

9. Готуємо масу до розплавлення сиру.

10. Повертаємося до макаронів з куркою. Після готовності регулюємо сіль за смаком.

11. Виливаємо в масу соус із сиром. Ретельно розмішуємо.

12. Гаряче частування для вашого обіду готово. Діліть його на порції і подавайте до столу!

Гнізда з макаронів з сиром в домашніх умовах

Яскраве блюдо, яке прийшло до нас з італійської кухні, легко приготувати в домашніх умовах. Оцініть простий і смачний рецепт гнізд з макаронів з сиром. Домашні оцінять поживне і ніжне частування.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Макарони гнізда – 250 гр.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Фарш м’ясний – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

1. Подрібнену цибулю обсмажуємо з м’ясним фаршем на рослинному маслі. Готуємо продукти до зміни кольору. Можна за смаком посолити.

2. У підсоленій воді акуратно варимо макарони гнізда до готовності.

3. Далі макаронні вироби перекладаємо у форму для випікання. Робимо це з особливою обережністю. Продукт не повинен змінити свою форму.

4. Починаємо гнізда невеликою кількістю фаршу, доповнюємо тонкими кружечками помідора і посипаємо все це тертим сиром.

5. Випікаємо блюдо 15 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього ділимо частування на порції і подаємо до столу!

Запіканка з макаронів з сиром і ковбасою в духовці

Поживна страва для вашого домашнього меню – макаронна запіканка з ковбасою та сиром. Подавати яскраве за смаком частування можна як гарнір або окремого страви для швидкого сніданку або обіду.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Макарони – 250 гр.
  • Ковбаса – 200 гр.
  • Сир твердий – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершки – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Розбиваємо курячі яйця в глибоку тарілку. Сюди ж вливаємо вершки, додаємо за смаком сіль.

2. Старанно збиваємо масу віночком до однорідного стану. Відправляємо сюди дрібно потертий сир.

3. Відварюємо до готовності макарони в підсоленій воді. Викладаємо їх у обмащений вершковим маслом форму. Вмішуємо в загальну масу дрібно порізану ковбасу.

4. Заливаємо продукти вершковим соусом з тертим сиром. Ставимо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.

5. Макарони з хрусткою сирною скоринкою готові. Дайте страві трохи охолонути і подавайте до столу!

Дуже швидкий рецепт спосіб приготувати макарони з сиром і грибами

Яскраве рішення для вашого столу – макарони, приготовані з грибами і сиром. Ніжне блюдо порадує смаком, ароматом, а також простим і швидким кулінарним процесом. Подавайте до обіду або вечері.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Спагетті – 1 пачка.
  • Гриби – 400 гр.
  • Сир дор блю – 100 гр.
  • Вершки – 2 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Відварюємо спагетті в підсоленій воді до готовності. Далі відкидаємо продукт на друшляк.

2. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.

3. Гриби промиваємо і також нарізаємо на невеликі шматки.

4. У каструлі з товстим дном розтоплюємо вершкове масло. Тут же обсмажуємо цибулю до м’якості.

5. Далі викладаємо гриби. Посипаємо продукти сіллю і перцем. Розмішуємо і тушкуємо до готовності.

6. Вливаємо потрібну кількість вершків. Доводимо масу до кипіння.

7. Сюди ж опускаємо невеликі шматки сиру.

8. Варимо соус до однорідного стану.

9. Готові спагетті розкладаємо по тарілках, доповнюємо їх сумішшю з грибів і сиру. Можна подавати до столу!

Як швидко і смачно запекти макарони з сиром і молоком в духовці?

Найніжніші макарони з сиром виходить з додаванням молока. Приготуйте поживне домашнє блюдо в духовці. Його можна подавати як гарнір до м’ясними або рибними делікатесами.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Макарони – 400 гр.
  • Сир твердий – 180 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Відварюємо макарони до готовності, після чого обсмажуємо їх з подрібненою цибулею на рослинному маслі. Можна посолити за смаком.

2. У цей час можна зайнятися соусом. Збиваємо яйце з молоком і щіпкою солі до утворення пишної піни.

3. Перекладаємо обсмажені макарони у форму, придатну для випікання. Заливаємо продукт молочною сумішшю.

4. Далі рясно посипаємо блюдо тертим твердим сиром. Ставимо посуд з вмістом в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо 10-15 хвилин.

5. Після випікання даємо частування трохи охолонути, після ділимо його на порції і подаємо до столу. Готово!