Популярне блюдо з макаронів і сиру користується популярністю по всьому світу. Готовий продукт можна подавати як самостійне блюдо або використовувати в якості ситного гарніру. Найбільше таке частування радує своїм яскравим смаком і простотою приготування. Оцініть 10 різноманітних рецептів з покроковим описом процесу.
Простий і швидкий рецепт макаронів з сиром на сковороді
Швидке і смачне рішення для вашого столу – макарони з сиром, обсмажені на сковороді. Частування можна подавати в якості поживного гарнір або як самостійне гаряче блюдо.
Інгредієнти
- Макарони 300 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як просто і смачно приготувати макарони з сиром? Відварюємо макарони до готовності в підсоленій воді. Після цього продукт відкидаємо на друшляк і даємо повністю стекти воді.
- Дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії.
- Готуємо овоч до появи золотистого відтінку.
- Викладаємо макарони на цибульну подушку і розмішуємо.
- За смаком додаємо сіль у страву. Сюди ж додаємо в масу тертий сир. Знову розмішуємо і готуємо на слабкому вогні до розплавлення продукту.
- Розкладаємо апетитні макарони з сиром по порційних тарілках. Доповнюємо блюдо ароматною подрібненою зеленню і подаємо до столу!
Запіканка з макаронів з сиром і яйцем в духовці
Оригінальна і проста у виконанні кулінарна ідея – запіканка з макаронів, сиру і яєць. Поживне частування можна подавати на сніданок або в якості перекусу. Оцініть яскраве домашнє частування.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Макарони – 250 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
1. Варимо макарони в каструлі з підсоленою водою до повної готовності.
2. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця. Сюди ж додаємо сіль, спеції, столову ложку майонезу і подрібнену зелень.
3. Збиваємо яєчну масу до однорідного складу і повного з’єднання спецій.
4. Відварені макарони викладаємо в обмащений маслом форму для випікання.
5. Заливаємо макарони яєчною масою зі спеціями.
6. Зверху посипаємо блюдо твердим сиром. Ставимо посуд з вмістом в духовку на 1-15 хвилин.
7. Готуємо при температурі 180 градусів до повного розплавлення сиру. Далі страву можна подавати до столу!
Як приготувати смачні макарони з сиром і фаршем?
Апетитні макарони можна приготувати з м’ясним фаршем та сиром. Ситне частування послужить і гарніром або самостійним блюдом для домашнього обіду. Оцініть простий у виконанні рецепт.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Спегетти – 150 гр.
- Фарш м’ясний – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Масло рослинне – 80 мл
Процес приготування:
1. Спагетті в каструлі варимо до повної готовності. У процесі можна посолити продукт за смаком.
2. Відварні макаронні вироби відкидаємо на друшляк. Даємо повністю стекти воді.
3. Подрібнену цибулю обсмажуємо до м’якості на рослинному маслі.
4. У цю ж сковороду опускаємо м’ясний фарш. Доповнюємо продукти сіллю і спеціями.
5. Розмішуємо м’ясну масу і обсмажуємо до готовності.
6. До фаршу опускаємо і спагетті. Доповнюємо страву з вершковим маслом, розмішуємо і тримаємо на слабкому вогні 2-3 хвилини.
7. Розкладаємо частування по тарілках і обсипаємо його тертим сиром, поки продукт гарячий. Можна подавати до столу!
Ніжні макарони з сиром у вершковому соусі
Ніжні макарони з сиром і вершковим соусом можна подавати як гарнір або самостійне блюдо для обіду або вечері. Оцініть рецепт смачного й оригінального частування.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Спагетті – 200 гр.
- Вершки – 200 мл
- Сир твердий – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Опускаємо спагетті в каструлю з підсоленою водою. Варимо продукт до повної готовності.
2. У сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому подрібнені зубчики часнику до отримання яскравого аромату.
3. З яйця витягаємо тільки жовток. Збиваємо його з вершками до утворення пишної піни. Сюди ж додаємо сіль і чорний мелений перець.
4. Вливаємо рідку суміш до часнику. Розмішуємо і доводимо масу до кипіння.
5. Гарячий вершковий соус перелити в готові спагетті.
6. Сюди ж додаємо дрібно потертий сир. Розмішуємо страву.
7. Макарони з сиром і вершками готові. Ділите їх на порції і подавайте до столу в гарячому вигляді.
Соковиті макарони з сиром і помідорами в духовці
Соковиті макарони з сиром можна приготувати в духовці з додаванням помідорів. Поживне частування можна подавати як гарнір або самостійне блюдо. Оцініть яскраву кулінарну ідею для вашого меню.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Макарони – 250 гр.
- Помідор – 3 шт.
- Сир твердий – 250 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Зелень – 1 пучок.
- Вода – 70 мл
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо помідори і опускаємо їх у киплячу воду. Ошпарюємо продукт кілька хвилин.
2. Виймаємо з води ошпарені овочі. Акуратно знімаємо з них шкірку.
3. Далі помідори нарізаємо тонкими часточками.
4. Промиваємо зелень і дрібно нарізаємо її ножем.
5. Обсмажуємо помідори в олії. Доповнюємо їх подрібненими зубчиками часнику і свіжою зеленню.
6. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
7. У форму для випікання виливаємо масу з помідор. Сюди ж викладаємо макарони, посипаємо їх сіллю і тертим сиром.
8. Вливаємо в блюдо трохи води і ставимо його в духовку на 30 хвилин. Готуємо при температурі 180 градусів.
9. Апетитне блюдо виймаємо з духовки і даємо йому трохи охолонути.
10. Ділимо частування на порційні шматочки і подаємо їх до столу.
Покроковий рецепт приготування макаронів з куркою і сиром
Ситна ідея для домашнього обіду на швидку руку – макарони з сиром і курячим філе. Ви не витратите багато часу на приготування, а готову страву порадує вас яскравим і соковитим смаком.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Макарони – 200 гр.
- Філе куряче – 300 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Помідор – 1 шт.
- Вода – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Молоко – 200 мл
- Масло вершкове – 60 гр.
- Борошно – 60 гр.
Процес приготування:
1. Куряче філе дрібно нарізаємо і обсмажуємо його в сковороді до зміни кольору.
2. Далі додаємо до м’ясного продукту дрібно порізані помідори. Солимо продукти, посипаємо їх перцем і розмішуємо.
3. Сюди ж опускаємо сирі макарони і вливаємо воду. Тушкуємо страву під кришкою до готовності макаронів.
4. В окремій сковороді розтоплюємо вершкове масло.
5. Додаємо до нього борошно і продовжуємо підготовку.
6. Розмішуємо продукти і обсмажуємо їх до появи коричневого відтінку.
7. Далі вливаємо сюди молоко і всипаємо мелений перець. Доводимо масу до кипіння.
8. Натираємо сир і додаємо його в соус.
9. Готуємо масу до розплавлення сиру.
10. Повертаємося до макаронів з куркою. Після готовності регулюємо сіль за смаком.
11. Виливаємо в масу соус із сиром. Ретельно розмішуємо.
12. Гаряче частування для вашого обіду готово. Діліть його на порції і подавайте до столу!
Гнізда з макаронів з сиром в домашніх умовах
Яскраве блюдо, яке прийшло до нас з італійської кухні, легко приготувати в домашніх умовах. Оцініть простий і смачний рецепт гнізд з макаронів з сиром. Домашні оцінять поживне і ніжне частування.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Макарони гнізда – 250 гр.
- Сир твердий – 120 гр.
- Фарш м’ясний – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Подрібнену цибулю обсмажуємо з м’ясним фаршем на рослинному маслі. Готуємо продукти до зміни кольору. Можна за смаком посолити.
2. У підсоленій воді акуратно варимо макарони гнізда до готовності.
3. Далі макаронні вироби перекладаємо у форму для випікання. Робимо це з особливою обережністю. Продукт не повинен змінити свою форму.
4. Починаємо гнізда невеликою кількістю фаршу, доповнюємо тонкими кружечками помідора і посипаємо все це тертим сиром.
5. Випікаємо блюдо 15 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього ділимо частування на порції і подаємо до столу!
Запіканка з макаронів з сиром і ковбасою в духовці
Поживна страва для вашого домашнього меню – макаронна запіканка з ковбасою та сиром. Подавати яскраве за смаком частування можна як гарнір або окремого страви для швидкого сніданку або обіду.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Макарони – 250 гр.
- Ковбаса – 200 гр.
- Сир твердий – 120 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Вершки – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. Розбиваємо курячі яйця в глибоку тарілку. Сюди ж вливаємо вершки, додаємо за смаком сіль.
2. Старанно збиваємо масу віночком до однорідного стану. Відправляємо сюди дрібно потертий сир.
3. Відварюємо до готовності макарони в підсоленій воді. Викладаємо їх у обмащений вершковим маслом форму. Вмішуємо в загальну масу дрібно порізану ковбасу.
4. Заливаємо продукти вершковим соусом з тертим сиром. Ставимо частування в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
5. Макарони з хрусткою сирною скоринкою готові. Дайте страві трохи охолонути і подавайте до столу!
Дуже швидкий рецепт спосіб приготувати макарони з сиром і грибами
Яскраве рішення для вашого столу – макарони, приготовані з грибами і сиром. Ніжне блюдо порадує смаком, ароматом, а також простим і швидким кулінарним процесом. Подавайте до обіду або вечері.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Спагетті – 1 пачка.
- Гриби – 400 гр.
- Сир дор блю – 100 гр.
- Вершки – 2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло вершкове – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Відварюємо спагетті в підсоленій воді до готовності. Далі відкидаємо продукт на друшляк.
2. Очищаємо цибулю і дрібно нарізаємо його.
3. Гриби промиваємо і також нарізаємо на невеликі шматки.
4. У каструлі з товстим дном розтоплюємо вершкове масло. Тут же обсмажуємо цибулю до м’якості.
5. Далі викладаємо гриби. Посипаємо продукти сіллю і перцем. Розмішуємо і тушкуємо до готовності.
6. Вливаємо потрібну кількість вершків. Доводимо масу до кипіння.
7. Сюди ж опускаємо невеликі шматки сиру.
8. Варимо соус до однорідного стану.
9. Готові спагетті розкладаємо по тарілках, доповнюємо їх сумішшю з грибів і сиру. Можна подавати до столу!
Як швидко і смачно запекти макарони з сиром і молоком в духовці?
Найніжніші макарони з сиром виходить з додаванням молока. Приготуйте поживне домашнє блюдо в духовці. Його можна подавати як гарнір до м’ясними або рибними делікатесами.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Макарони – 400 гр.
- Сир твердий – 180 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 150 мл
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Відварюємо макарони до готовності, після чого обсмажуємо їх з подрібненою цибулею на рослинному маслі. Можна посолити за смаком.
2. У цей час можна зайнятися соусом. Збиваємо яйце з молоком і щіпкою солі до утворення пишної піни.
3. Перекладаємо обсмажені макарони у форму, придатну для випікання. Заливаємо продукт молочною сумішшю.
4. Далі рясно посипаємо блюдо тертим твердим сиром. Ставимо посуд з вмістом в розігріту до 180 градусів духовку. Готуємо 10-15 хвилин.
5. Після випікання даємо частування трохи охолонути, після ділимо його на порції і подаємо до столу. Готово!