Малосольна горбуша – 10 рецептів засолювання горбуші в домашніх умовах з покроковими фото

Засолювання горбуші з горілкою в домашніх умовах

Не варто лякатися такого варіанту розсолу для риби як розсіл з алкоголем. Незважаючи на те, що горілка спочатку видає різкий запах, через деякий час він випарується, а разом з ним і явний запах горбуші. Завдяки додаванню горілки, за смаком і кольором горбуша в результаті максимально наближена до сьомзі.

Час приготування: 2 години.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе горбуші – 400 г;
  • Цукровий пісок – 1 ст. л.;
  • Сіль – 2 ст. л.;
  • Горілка – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Рибу обробити, видалити хребет і кістки, залишити шматки філе на шкірі спільним вагою близько 400 р.

2. У мисці змішати цукровий пісок, сіль і горілку. Перемішати, щоб кристали солі і цукру повністю просочилися горілкою.

3. Обмазати отриманою сумішшю шматки філе горбуші з обох сторін, укласти в контейнер, щільно притиснувши, один до одного.

4. Закрити герметично контейнери з рибою кришкою.

5. Відправити горбушу в холодильник на 2 години для засолювання.

6. За цей час з риби виділиться велика кількість рідини. Спробувати рибу і, якщо вона недостатньо солона, покласти знову в розсіл, вистояти близько 1 години понад норму.

7. Дістати шматки риби з розсолу і насухо промокнути паперовими рушниками.

8. Горбушу нарізати невеликими шматочками, обережно відокремлюючи філе від шкірки. Подавати на бутерброди з білого хліба з маслом, воно пом’якшує солоний смак риби.

Приємного апетиту!