Засолювання горбуші з горілкою в домашніх умовах
Не варто лякатися такого варіанту розсолу для риби як розсіл з алкоголем. Незважаючи на те, що горілка спочатку видає різкий запах, через деякий час він випарується, а разом з ним і явний запах горбуші. Завдяки додаванню горілки, за смаком і кольором горбуша в результаті максимально наближена до сьомзі.
Час приготування: 2 години.
Порцій: 4.
Склад:
- Філе горбуші – 400 г;
- Цукровий пісок – 1 ст. л.;
- Сіль – 2 ст. л.;
- Горілка – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Рибу обробити, видалити хребет і кістки, залишити шматки філе на шкірі спільним вагою близько 400 р.
2. У мисці змішати цукровий пісок, сіль і горілку. Перемішати, щоб кристали солі і цукру повністю просочилися горілкою.
3. Обмазати отриманою сумішшю шматки філе горбуші з обох сторін, укласти в контейнер, щільно притиснувши, один до одного.
4. Закрити герметично контейнери з рибою кришкою.
5. Відправити горбушу в холодильник на 2 години для засолювання.
6. За цей час з риби виділиться велика кількість рідини. Спробувати рибу і, якщо вона недостатньо солона, покласти знову в розсіл, вистояти близько 1 години понад норму.
7. Дістати шматки риби з розсолу і насухо промокнути паперовими рушниками.
8. Горбушу нарізати невеликими шматочками, обережно відокремлюючи філе від шкірки. Подавати на бутерброди з білого хліба з маслом, воно пом’якшує солоний смак риби.
Приємного апетиту!