Малосольні огірки гарячим розсолом – 6 рецептів хрумких огірків швидкого приготування з покроковими фото

Малосольні огірки з гірчицею в гарячому розсолі

Малосольні огірки з гірчицею в гарячому розсолі – чудова закуска, яка готується елементарно. Через 12 годин можна сміливо знімати пробу. Кількість зелені регулюємо за своїм розсудом, використовуємо листя і гілки за смаком. Для хрусткості можна використовувати листя і коріння хрону. Компоненти наділять огірочки незабутньою родзинкою.

Час готування – 13 год 00 хв.

Час приготування – 1 ч. 00 хв.

Порції – 15

Склад:

  • Огірки – 3 кг
  • Петрушка – 3 гілочки.
  • Зелень селери – 3 гілочки.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Гірчичний порошок – 1,5-2 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Сіль – 100 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти і вперед за роботу!

Крок 2. Уважно обполіскуємо молоденькі плоди.

Крок 3. Споліскуємо зелень і листя, шаткуємо їх, не зациклюючись на нарізці. Очищені часникові часточки ділимо на частини.

Крок 4. В промиту з содою баночку сиплемо рубані трави і часник.

Крок 5. Кладемо огірочки. Повторюючи дії, наповнюємо ємність.

Крок 6. Сиплемо гірчичний порошок.

Крок 7. В вогнетривкої ємності готуємо окріп. Солимо і солодим. Проварюємо до розчинення крупинок.

Крок 8. Гарячим розсолом акуратно заповнюємо порожнечі.

Крок 9. Прикриваємо і витримуємо від 8 до 12 годин в залежності від бажаного результату.

Крок 10. Через деякий час пробуємо швидку консервацію. Приємного апетиту!