Малосольні огірки в банку – 8 швидких рецептів з часником і кропом з покроковими фото

Малосольні огірки холодним розсолом в банку

Малосольні огірки холодним розсолом в банку – це апетитна закуска, яка доповнить багато гарячі страви або послужить самостійним холодним частуванням. Для нескладного приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 3 доби

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,6 кг
  • Часник – 4 зубчики.
  • Лист хрону – 3 шт.
  • Парасольку кропу – 2 шт.
  • Листя вишні – 10 шт.
  • Зерна коріандру – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.

Для розсолу:

  • Вода – 1 л
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо огірки вимочуємо в холодній воді, це зробить їх більш хрусткими. Після овочі промиваємо, зрізаємо хвостики.

Крок 2. У банку кладемо половину зелені, спецій і зубчиків часнику.

Крок 3. Викладаємо сюди огірки і закриваємо їх залишилася зеленню, спеціями.

Крок 4. Для розсолу з’єднуємо кип’ячену воду з сіллю і цукром. Розчиняємо сухі інгредієнти і даємо рідини охолонути.

Крок 5. Холодним розсолом заливаємо огірки зі спеціями. Прикриваємо кришкою і ставимо в глибоку миску на випадок витікання води в процесі бродіння.

Крок 6. Залишаємо заготовку на 1-3 доби. Спершу тримаємо при кімнатній температурі.

Крок 7. Коли огірки поміняють колір, переміщаємо заготовку в холодильник. Після закриваємо капроновою кришкою і зберігати в холодильник.

Крок 8. Малосольні огірки холодним розсолом в банку готові!