Малосольні огірки холодним розсолом в банку
Малосольні огірки холодним розсолом в банку – це апетитна закуска, яка доповнить багато гарячі страви або послужить самостійним холодним частуванням. Для нескладного приготування використовуйте перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Час готування – 3 доби
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 3 л.
Інгредієнти:
- Огірки – 1,6 кг
- Часник – 4 зубчики.
- Лист хрону – 3 шт.
- Парасольку кропу – 2 шт.
- Листя вишні – 10 шт.
- Зерна коріандру – 0,5 ч. л.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
Для розсолу:
- Вода – 1 л
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо огірки вимочуємо в холодній воді, це зробить їх більш хрусткими. Після овочі промиваємо, зрізаємо хвостики.
Крок 2. У банку кладемо половину зелені, спецій і зубчиків часнику.
Крок 3. Викладаємо сюди огірки і закриваємо їх залишилася зеленню, спеціями.
Крок 4. Для розсолу з’єднуємо кип’ячену воду з сіллю і цукром. Розчиняємо сухі інгредієнти і даємо рідини охолонути.
Крок 5. Холодним розсолом заливаємо огірки зі спеціями. Прикриваємо кришкою і ставимо в глибоку миску на випадок витікання води в процесі бродіння.
Крок 6. Залишаємо заготовку на 1-3 доби. Спершу тримаємо при кімнатній температурі.
Крок 7. Коли огірки поміняють колір, переміщаємо заготовку в холодильник. Після закриваємо капроновою кришкою і зберігати в холодильник.
Крок 8. Малосольні огірки холодним розсолом в банку готові!