Малосольні огірки з зеленню і часником швидкого приготування — рецепт зовсім не складний, але дуже вдалий, він може бути як сухим, так і ропні. Коли приходить час дозрівання молодих овочів, зазвичай дуже хочеться побалувати себе свіженьким малосольними огірками, наприклад, в пакеті з часником і кропом. Для засолювання найзручніше користуватися пакетами з герметичними замками, але можна і звичайними, якщо їх щільно зав’язати. Пакети хороші тим, що в них огірки знаходять малосольность набагато швидше, ніж в каструлі або в банку. 8 швидких рецептів з фото покроково на ваш вибір!
Швидкий рецепт малосольних огірків на 1 кг з часником і кропом
Як завжди, перший рецепт з нашої кулінарної збірки буде з фото, які навчать, як легко і швидко зробити на своїй кухні малосольні огірки з часником і кропом в пакеті. Рецепт розрахований на 1 кг свіжих огірочків, в ідеалі – тільки що зібраних з грядки!
Інгредієнти на
1 кг.
- Огірок 1 кг
- Сіль 1 ст. л.
- Часник 4 зубчики
- Кріп за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як швидко приготувати хрусткі малосольні огірки з зеленню і часником? Огірочки помиємо, обсушим, наріжемо вздовж на 4 частини, акуратно укладемо в щільний, прозорий пакет з поліетилену.
- За бажанням додайте до них колечка гострого перчика. А ось свіжий укропчик і часничок потрібно нарізати неодмінно, адже без цих двох інгредієнтів огірки не знайдуть такий знайомий, свіжий і приємний аромат, за що ми любимо найбільше ці овочі!
- Підсолити свою засолку, додайте мелений чорний перчик.
- Зав’яжіть герметично ємність з огірками і пару хвилин потрясіть, щоб його вміст рівномірно розподілилося усередині.
- Потім помістіть в холодильник на 3-4 години пакет з огірками і насолоджуйтеся смачною домашньою засолкою.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки в пакет з часником, кропом, маслом
Такий варіант засолу огірків також дуже привабливий своєю нескладної рецептурою. Огірочки, а скоріше дуже смачний салат з тільки що засолених огірків з запашним кропом, свіжим гострим часником і олією буде готовий до вживання вже 8-12 годин.
Склад:
- Огірки – 1 кг
- Сіль – 2 ст. л.
- цукор-пісок – 1-2 ст. л
- Оцет столовий – 1 ст. л.
- Свіжий кріп – 1 пучок.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Часник – 6-8 зубчиків.
- Пакети – 2 шт.
Процес приготування:
1. Підготуйте огірочки, як завжди промивши їх і витримавши в холодній воді. Якщо шкірка у них виявиться гіркою, тоді обов’язково очистіть її.
2. Розріжте кожен огірок на бруски або на половинки.
3. Свіжий кріп і часник дрібно наріжте.
4. Поліетиленові пакети вкладіть один в один, щоб вийшло міцна тара для засолювання огірків.
5. У пакети укладіть всі підготовлені інгредієнти, не забувши додати оцет, сіль, цукор і будь-яке рослинне масло без запаху.
6. Герметично закріпіть пакети і потрясіть 1-2 хвилини, щоб вміст перемішалося.
7. Покладіть огірки в холодильник, а потім їжте через 8 годин. Засолені вранці, до вечора вони вже повністю готовими.
Приємного апетиту!
Хрусткі малосольні огірки з часником, кропом, оцтом
За цим рецептом у вас вийде огірочки, дуже схожі на мариновані огірки, однак приготувати їх набагато швидше і простіше. Якщо ви хочете, щоб ваші огірочки чудово хрустіли, перед засолкою витримайте їх у холодній воді кілька годин.
Склад:
- Огірочки – 1 кг
- Кріп – 1 пучок.
- Часник – за смаком.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор – 1-2 ст. л
- Оцет – 1 ст. л.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Листя смородини – 3 шт.
- Листя вишні – 3 шт.
- Листя дуба – 3 шт.
Процес приготування:
1. Підготуйте до засолюванні ваші огірочки, відрізавши кінчики, вимивши їх і витримавши в холодній воді кілька годин.
2. Часник подрібніть довільно, а всі листочки гарненько промийте і обдайте дуже гарячою водою.
3. Свіжий кріп вимийте і подрібніть (можна використовувати і кріп в парасольках).
4. В міцний пакет, бажано з герметичною застібкою, укладіть всю зелень і огірочки з часником.
5. Сіль, оцет і цукор в кількості, зазначеному в рецепті, також додайте в пакет.
6. Пакет міцно застебніть (зав’яжіть) і потрясіть кілька хвилин.
7. Приберіть пакет в холодильник, але щогодини виймайте і знову трусіть, щоб огірки краще замолосолились.
8. Чудові, апетитно похрустывающие малосольні огірочки будуть готові через 6 годин.
Покроковий рецепт. Загальний вигляд
Приємного апетиту!
Швидкий і смачний рецепт огірків з часником, кропом, соєвим соусом
Якщо вам подобається морква чи капуста, приготовлена по-корейськи, тоді і це вельми незвичайний спосіб малосоления огірків з додаванням моркви, соєвого соусу, укусу і гострих прянощів вам точно сподобається.
Склад:
- Огірочки – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Часник – 5 зубчиків.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Масло рослинне – 70 мл
- Оцет 9% – 1-2 ст. л
- Кунжут – 1-2 ст. л
- Перець червоний – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- подрібнений Коріандр – 1 ч. л.
- Кінза свіжа – за смаком.
Процес приготування:
1. Для цієї засолювання моркву треба тоненько нарізати довгою соломкою або ж подрібнити на тертці для корейської моркви, але в самому початку вимийте її, очистіть.
2. До моркви додати трішки солі, цукор за рецептом і розітріть всі разом руками, щоб морквина пустила сік. Відкладіть її в сторону на півгодини.
3. На невеликі бруски розділіть огірки, до них всипте залишилася сіль, розмішайте і також дайте огіркам півгодини постояти в сторонці.
4. Потім з огірків і моркви видаліть сік, викладіть овочі в загальну миску, додайте дрібно нарізаний часник.
5. Масло накалите в сковорідці, додайте в нього кунжут, мелений перець і коріандр. Залийте в огірки з морквою.
6. Додайте туди ж соєвий соус, нарізану кінзу, оцет і все добре розмішайте.
7. Ємність з овочами приберіть в холод; через пару годин все добре розмішайте знову, і їжте дивні, незвичайні огірочки!
Приємного апетиту!
Хрусткі огірки з часником, кропом і мінералкою в пакеті
Малосольні огірки з часником, кропом і мінералкою – дуже зручний, швидкий і безтурботний спосіб приготування свіжої овочевої закуски. Такі огірочки чудово йдуть разом з гарячою картоплею і будь-якими м’ясними стравами. Готуйте і насолоджуйтеся їх неперевершеним смаком! До речі, солити огірки таким способом зручно не тільки в пакеті, але і в емальованому каструльці або в банку, найголовніше – це стежити, щоб мінералка повністю покрила собою огірки.
Інгредієнти:
- Огірки середні – 1 кг
- Мінеральна вода – 1 л
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Кріп – за смаком.
- Часник – за смаком.
- Свіжа зелень петрушки, кінзи – за бажанням.
Процес приготування:
1. Огірки вимийте, видалите кінчики з обох сторін. Бажано малосолить молоденькі, невеликі овочі, якщо ж у вас занадто великі і зрілі огірки, тоді наріжте їх кружками.
2. Часник і зелень вимийте, часник наріжте часточками.
3. На дно пакета або ж каструльки викладіть частину зелені і часник, зверху викладіть огірки, останнім шаром – зелень.
4. В мінералці розчиніть сіль, розсолом залийте овочі та зелень, пакет щільно зав’яжіть, а каструльку накрийте кришкою. Якщо соліть в пакеті, тоді пакет помістіть в миску.
5. На одну годину залиште огірки на столі в кухні, а потім прибирайте їх у холодильник.
6. Мінімальний термін засолу – 12 годин, за цей час огірки вберуть в себе сіль, а також запах зелені і часнику.
Приємного апетиту!
Смачні малосольні огірочки з часником, кропом, хреном
Побутує думка, що огірки з часником, кропом і хріном можна солити тільки в банку з розсолом, приготованому на основі холодної або гарячої води, проте це не так. Спробуйте молосолить огірочки за нашим рецептом, і ви самі переконаєтеся, якими смачними вони вийдуть без всякого розсолу.
Склад:
- Огірки – 1 кг
- Часник – 5-7 зубчиків.
- Листя хрону – 1-2 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Цукор – 0,5 ст. л. за бажанням.
- Сіль – 1-2 ст. л
Процес приготування:
1. Огірки ретельно промийте від бруду, з двох сторін видалити кінчики. Якщо ваші огірочки не тільки що зірвані з грядки, тоді потримайте їх у великій ємності з холодною водою 3-5 годин, щоб вони стали соковитіше.
2. Викладіть огірки в пакет, туди ж викладайте усю зелень, промиту і обсушену, а також часник, нарізаний великими скибками. Якщо хочете, зелень можна заздалегідь подрібнити.
3. Сіль і цукор, додайте в пакет, щільно закрутіть його і потрясіть пару хвилин, щоб його вміст рівномірно розподілилася.
4. Нехай огірочки разом із зеленню в пакеті побудуть добу в холодильнику, а потім їх можна діставати і їсти. Як бачите, нічого складного: такий спосіб засолу дуже простий, швидкий, а головне – ефективний!
Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт малосольних огірків в пакеті з помідорами
огірки, засолені у пакеті разом з помідорами, можна додати болгарський перець, так у вас вийде швидке малосольное овочеве асорті, дуже смачне і ароматне, особливо, якщо приготувати його з сезонних домашніх овочів і свіжої зелені.
Інгредієнти:
- Томати – 1 кг
- Огірки – 0,7 кг
- Перець солодкий – 2 шт.
- Перець гострий – 1 шт. або за бажанням.
- Свіжа зелень – за смаком.
- Часник – 1 головка або за смаком.
- Гірчиця в зернах – 1 неповна ст. л.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Перець чорний горошком або мелений – за смаком.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 2-2,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Овочі і свіжу зелену петрушку, кріп або кинзу ретельно вимийте і дайте воді стекти повністю (для обсушування скористайтесь паперовим рушником або друшляком).
2. Болгарські перці і помідори розрізати на четвертинки, огірки також. Викладіть у велику, зручну миску.
3. Часник очистіть і нарубаєте шматочками, зелень наріжте, але не дуже дрібно.
4. Підсолити овочі, додайте цукор, подрібнений часник і зелень, гірчицю в зернах. Якщо будете додавати гострий свіжий перець, наріжте його дрібними шматочками, і також додайте до засолюванні.
5. Вміст миски добре, але акуратно перемішайте, потім викладіть в один або кілька целофанових пакетів.
6. Витримайте овочі в пакетах на столі 1 годину, щоб вони пустили сік і почали маринуватися в теплі, а потім зберігайте засолку в холодильнику.
7. Їжте овочеве малосольное асорті через 18-24 години. Термін придатності – не більше трьох діб.
Приємного апетиту!
Малосольні огірки швидкого приготування в пакеті часточками
Нарізка скибочками або кружальцями огірків для швидкого засолу – це не тільки зручна, але й дуже красива подача страви. З такими огірками добре поєднується будь-пряна зелень, але можна обмежитися і меленим коріандром, тому що ця спеція, як і часник, просто ідеально підходить до малосольні огірочками. Спробуйте!
Склад:
- Огірки – 0,5 кг
- Зелень свіжа – за смаком.
- Коріандр мелений – 1-2 ч. л.
- Часник – за смаком.
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Добре вимийте огірочки, потім дайте їм постояти в холодній воді 2-3 години. Якщо ви тільки що зірвали огірочки з грядки, замочувати їх не потрібно.
2. Потім огірки наріжте і відразу ж помістіть в міцний поліетиленовий пакет, де і відбуватиметься засолення.
3. Додайте в пакет сіль, цукор і коріандр.
4. Очистіть від лушпиння свіжий часник, нарубаєте його на шматочки або роздушіть через прес, додати до засолюванні.
5. Зав’яжіть дуже щільно пакет з огірками, струсніть його кількома енергійними рухами.
6. Огірочки, нарізані скибочками або кружальцями, повинні подсолиться і охолонути близько двох-трьох годин у холодильнику, а потім їх можна їсти.
Приємного апетиту!