Манник в мультиварці – 10 покрокових рецептів з фото

Манник в мультиварці — швидкий і смачний спосіб приготувати щось новеньке на сніданок або вечерю. Мультиварка чудово підходить для приготування домашньої випічки, для цього передбачені спеціальні режими: «Випічка» або «Мультиповар». Так можна приготувати смачний, пишний манник, для цього вам знадобляться 10 докладних рецептів.

Класичний маннік на кефірі в мультиварці

Манник – прекрасний легкий пиріг. Приготувати його в мультиварці простіше простого: змішайте необхідні інгредієнти, виберіть потрібну програму і дочекайтеся пишного пирога.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Манна крупа 200 гр.
  • Кефір 280 мл
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Цукор-пісок 240 гр.
  • Борошно пшеничне 160 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Ванілін за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати пишний розсипчастий манник в мультиварці? Манну крупу залийте кефіром, перемішайте і залиште на 20-30 хвилин.
  2. В окремій мисці збийте яйця з цукром, додайте збиту масу до набряклої манки.
  3. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні. Занурте в нього пензлик і змажте чашу мультиварки, інше масло додайте в тісто і добре перемішайте.
  4. Додайте в тісто просіяне борошно, ванілін і розпушувач, перемішайте до однорідного стану.
  5. Тісто перекладіть в чашу мультиварки. Встановіть мультиварці на режимі «Випічка» на 65 хвилин.
  6. Дайте маннику 10-12 хвилин охолонути, потім вийміть його з чаші і подавайте з чаєм на стіл.

Приємного апетиту!

Пишний і повітряний маннік на молоці в мультиварці

Манник – корисний пиріг, який можна включати в дитячий раціон харчування. Його можна доповнювати сметаною, згущеним молоком або медом. Завдяки сучасної кухонної техніки процес приготування лепешняку став ще простіше.

Час готування: 85 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Крупа манна – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукор – 170 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Молоко – 250 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Манну крупу пересипте в миску, залийте її молоком, перемішайте і залиште на 15 хвилин.

2. В іншій мисці збийте яйця з цукром, сіллю і рослинним маслом. Кількість цукру можна регулювати за своїм смаком.

3. Змішайте збиті яйця з набряклою манкою.

4. Потім додайте в тісто просіяне борошно, розпушувач і мелену корицю, перемішайте до однорідності. Змастіть чашу мультиварки маслом або застелити її фольгою. Викладіть тісто в чашу і розрівняйте його.

5. Встановіть мультиварці на режимі «Випічка» на 40 хвилин. Після звукового сигналу перевірте готовність пирога. Остудіть манник, посипте його цукровою пудрою і можна подавати до чаю.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування лепешняку на сметані в мультиварці

Всім відомо, що тісто для лепешняку замішується на кисло-молочних продуктах. Найбільш пишний і розсипчастий манник виходить на основі сметани. Доповнити пиріг можна сухофруктами або свіжими ягодами, буде дуже соковито і смачно.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Родзинки – 0,5 склянки
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Сметана 20 % – 300-320 мл
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Розпушувач – 10 гр.

Процес приготування:

1. Змішайте манну крупу і сметану, залиште на півгодини для того, щоб манка набухла.

2. Яйця збийте з цукром в окремій мисці. Ізюм промийте теплою водою і просушіть.

3. Змішайте збиті яйця, набряклі манку, просіяне борошно з розпушувачем і родзинки.

4. Чашу мультиварки змастіть маслом, викладіть в неї тісто. Встановіть режим «Випічка» на 50 хвилин.

5. Дайте маннику охолонути в чаші, потім викладіть його на блюдо, посипте цукровою пудрою і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Класичний рецепт приготування лепешняку без борошна

Навіть без борошна тісто для лепешняку виходить досить в’язким і добре тримає форму після приготування. Головний секрет полягає в тому, щоб витримати манну крупу достатній час в сметані, тоді консистенція лепешняку вийде однорідної і ніжною.

Час готування: 150 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 склянка
  • Сметана – 1 склянка
  • Цукор – ¾ склянки
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Ванілін – за смаком.
  • Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Манну крупу пересипте в миску, додайте сметану, перемішайте і залиште на 30-40 хвилин.

2. Яйця збийте з цукром і ваніліном в окремій ємності до однорідної пишної маси.

3. Коли манка вбере всю сметану і добре набубнявіє, додайте до неї яєчну масу і розпушувач, добре перемішайте. Чашу мультиварки змастіть маслом, викладіть в неї підготовлене тісто.

4. На мультиварці встановіть режим «Випічка» на 65 хвилин. Пості звукового сигналу, не поспішайте відкривати кришку, дайте настоятися маннику 10-15 хвилин. Теплий пиріг вийміть з форми і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Пишний і розсипчастий манник в мультиварці

Манник – справжнє диво кулінарії, дуже просто і легко ви отримаєте чудовий пиріг для чаювання в колі близьких. Готується він з доступних продуктів, які легко можна придбати в найближчому магазині: манна крупа, сметана, курячі яйця, вершкове масло, борошно і цукор.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • цукровий Пісок – 1 склянка
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Сметана – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Ванілін – за смаком.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

1. Курячі яйця збийте з цукром. Потім додайте вершкове масло, сметану, манку, сіль і соду, гашену оцтом, перемішайте.

2. Далі просійте в миску борошно і ще раз добре перемішайте тісто.

3. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, викладіть в неї тісто.

4. Виберіть мультиварці на режимі «Випічка», встановіть таймер на 60 хвилин. Манник остудіть під кришкою в мультиварці, потім викладіть на блюдо і подавайте разом з варенням і чаєм на стіл.

Приємного апетиту!

Простий рецепт повітряного лепешняку з яблуками

Яблука зроблять ваші десерти ще більш соковитими і ароматними. Манник не виняток. Цей рецепт ми присвятимо приготування повітряного манного пирога з вмістом яблук в мультиварці.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 склянка
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Цукор – 1 шт.
  • Яблука – 2-3 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.

Процес приготування:

1. Всипте в миску манну крупу, додайте кефір, перемішайте і залиште на півгодини.

2. Окремо збийте яйця з звичайним і ванільний цукром.

3. Коли манка добре набубнявіє, додайте до неї збиті яйця і соду, погашену оцтом.

4. У миску додайте просіяне борошно і замісіть тісто без грудок.

5. Яблука помийте, просушіть їх паперовими рушниками, очистіть від серцевини з насінням і наріжте кубиками. Додайте яблука в тісто, перемішайте.

6. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом, викладіть в неї тісто.

7. Виберіть програму «Випічка», встановіть таймер на 60 хвилин. Після звукового сигналу залиште кришку закритій ще на 10-15 хвилин. Потім вийміть манник з чаші, прикрасьте його цукровою пудрою і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Класичний рецепт ніжного лепешняку з сиром

Замість звичної запіканки на сніданок можна приготувати манник з сиром. Його ніжна структура точно доведеться вам за смаком. У цій справі вам допоможе мультиварка.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Сир – 250 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 1 склянка
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Розпушувач для тіста – 1,5 ч. л.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • цукрова Пудра – для посипання.
  • Масло вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

1. Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він прогрівся до кімнатної температури. Залийте манну крупу кефіром, перемішайте і залиште на 10 хвилин.

2. В набряклу манку додайте яйця і сир, перемішайте. Щоб отримати більш однорідну консистенцію, скористайтесь блендером.

3. Потім всипте просіяне борошно, розпушувач, цукор і ванільний цукор, замісіть однорідне тісто без грудочок.

4. Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом і викладіть в неї підготовлене тісто.

5. Увімкніть мультиварку, виберіть програму «Випічка», встановіть таймер на 60 хвилин. Готовий манник остудіть в чаші, потім посипте цукровою пудрою і смачний сніданок готовий.

Приємного апетиту!

Манник з мукою – класичний рецепт в мультиварці

Манник – один з небагатьох пирогів, які можна приготувати в мультиварці. Якщо ви хочете побалувати себе і своїх близьких смачною випічкою, то це відмінний варіант, його можна приготувати швидко і без особливих турбот.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 1 склянка
  • Молоко – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Масло олію – 100 мл

Процес приготування:

1. Манку змішайте з молоком і залиште на 10-15 хвилин.

2. Яйця збийте з сіллю і цукром, потім додайте рослинне масло.

3. У збиті яйця додайте набряклу манку, просіяне борошно і розпушувач для тіста, перемішайте всі інгредієнти до однорідного стану.

4. Чашу мультиварки змастіть рослинним маслом, викласти в неї тісто. Закрийте кришку мультиварки, виберіть програму «Випічка», встановіть таймер на 60 хвилин. Готовність лепешняку перевірте дерев’яної шпажкою. Випічку остудіть при закритій кришці мультиварки, після чого подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт лепешняку на воді

Навіть пісне меню можна урізноманітнити смачними десертами. Пропонуємо спробувати маннік на воді в мультиварці. Пиріг виходить злегка вологим, з ніжною і розсипчастою структурою.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Масло рослинне – 35 мл
  • Сухофрукти – за бажанням.
  • Крупа манна – 180 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вода – 200 мл
  • Цукор – 160 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • цукрова Пудра – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску всипте манну крупу і цукор. Залийте суміш цукру і манки дуже гарячою водою, добре змішайте інгредієнти і залиште на 30 хвилин.

2. Окремо змішайте сіль, ванілін, борошно і розпушувач. Сухі інгредієнти пересипте в набряклу манку, перемішайте.

3. Далі додайте в тісто олію і сухофрукти, перемішайте.

4. Чашу мультиварки змастіть рослинним маслом, викладіть в неї тісто, розрівняйте його з допомогою силіконової лопатки.

5. Закрийте каструлю, встановіть режим «Випічка» на 60 хвилин. Після звукового сигналу не відкривайте кришку мультиварки ще 15 хвилин. Потім акуратно вийміть манник з чаші, посипте його цукровою пудрою і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Класичний рецепт пишного шоколадного лепешняку з какао

Дуже смачний, вологий шоколадний манник можна приготувати в мультиварці. Він добре піднімається і тримає форму після охолодження. Якщо його розділити на коржі змастити заварним кремом, то у вас вийде чудовий торт для свята.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Вода – 1 склянка
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Масло рослинне – 120 мл
  • Борошно – 100 гр.
  • Розпушувач для тіста – 8 гр.
  • Ванілін – за смаком.
  • Какао – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску всипте манну крупу і цукор, залийте їх водою.

2. Потім додайте в миску просіяне борошно, розпушувач, какао, ванілін і добре перемішайте або збийте міксером.

3. Далі влийте олію і ще раз перемішайте тісто.

4. Чашу мультиварки змастіть рослинною олією і просыпьте манною крупою. Викладіть в чашу підготовлене тісто. Встановіть мультиварці на режимі «Випічка» на 50 хвилин.

5. Остудіть манник в чашу мультиварки, потім акуратно вийміть його і змастіть кремом. Смачний шоколадний десерт готовий.

Приємного апетиту!