Маринована капуста швидкого приготування – 10 смачних рецептів хрусткою і соковитою капусти

Покроковий рецепт приготування маринованої капусти з морквою

За даним рецепту, для приготування маринованої капусти вам знадобляться всього добу, а процес маринування простий і зрозумілий. Така капуста буде чудовою закускою до обіду, вечері або алкоголю.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Готуємо капусту з морквою. Промиваємо їх і обсушуємо.

2. Викладаємо на дно стерилізованою банки лаврові листи, перець і нарізаний часник.

3. Капусту нарізаємо великими шматками. Морква ріжемо тонкими кільцями.

4. Викладаємо в банку тонкий шар моркви.

5. На моркву викладаємо капусту, потім знову моркву і так далі.

6. Таким чином, заповнюємо всю банку.

7. Для маринаду додаємо у воду цукор і сіль і доводимо до кипіння. У киплячий протягом хвилини маринад вливаємо оцет і вимикаємо вогонь.

8. Даємо маринаду охолонути і заливаємо їм капусту.

9. Літра води повинно вистачити на 2 літрові або 1 дволітрову банку.

10. Закриваємо банку кришкою і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на добу.

11. Готову капусту прибираємо в холодильник. Приємного апетиту!