Покроковий рецепт приготування маринованої капусти з морквою
За даним рецепту, для приготування маринованої капусти вам знадобляться всього добу, а процес маринування простий і зрозумілий. Така капуста буде чудовою закускою до обіду, вечері або алкоголю.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 5 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Оцет 9% – 100 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Готуємо капусту з морквою. Промиваємо їх і обсушуємо.
2. Викладаємо на дно стерилізованою банки лаврові листи, перець і нарізаний часник.
3. Капусту нарізаємо великими шматками. Морква ріжемо тонкими кільцями.
4. Викладаємо в банку тонкий шар моркви.
5. На моркву викладаємо капусту, потім знову моркву і так далі.
6. Таким чином, заповнюємо всю банку.
7. Для маринаду додаємо у воду цукор і сіль і доводимо до кипіння. У киплячий протягом хвилини маринад вливаємо оцет і вимикаємо вогонь.
8. Даємо маринаду охолонути і заливаємо їм капусту.
9. Літра води повинно вистачити на 2 літрові або 1 дволітрову банку.
10. Закриваємо банку кришкою і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на добу.
11. Готову капусту прибираємо в холодильник. Приємного апетиту!