Маринована капуста швидкого приготування – 10 смачних рецептів хрусткою і соковитою капусти

Простий і смачний рецепт маринованої капусти гарячим розсолом

Апетитна капуста швидкого приготування, яка буде радувати вас, за столом лише через декілька годин. Готувати її просто, так що з таким блюдом впорається навіть початківець кулінар.

Час готування: 8 годин.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 0,5 л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Видаляємо верхні листки капусти, нарізаємо її тоненькими смужками.

2. Промиваємо морква, очищаємо її і натираємо на крупній тертці.

3. Додаємо моркву до капусти і перемішуємо.

4. Перекладаємо овочі в чисту банку.

5. У киплячу воду засипаємо цукор, сіль, перець, олія рослинна і лавровий лист. Проварюємо маринад протягом пари хвилин. В кінці вливаємо оцет. Знімаємо з вогню.

6. Заливаємо гарячим розсолом банку з капустою і залишаємо остигати. Коли капуста охолола, прибираємо його в холодильник і через 6 годин знімаємо пробу. Приємного апетиту!