Простий і смачний рецепт маринованої капусти гарячим розсолом
Апетитна капуста швидкого приготування, яка буде радувати вас, за столом лише через декілька годин. Готувати її просто, так що з таким блюдом впорається навіть початківець кулінар.
Час готування: 8 годин.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 0,5 л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Видаляємо верхні листки капусти, нарізаємо її тоненькими смужками.
2. Промиваємо морква, очищаємо її і натираємо на крупній тертці.
3. Додаємо моркву до капусти і перемішуємо.
4. Перекладаємо овочі в чисту банку.
5. У киплячу воду засипаємо цукор, сіль, перець, олія рослинна і лавровий лист. Проварюємо маринад протягом пари хвилин. В кінці вливаємо оцет. Знімаємо з вогню.
6. Заливаємо гарячим розсолом банку з капустою і залишаємо остигати. Коли капуста охолола, прибираємо його в холодильник і через 6 годин знімаємо пробу. Приємного апетиту!