Маринована капуста великими шматками – 6 рецептів швидкого приготування з покроковими фото

Хрустка маринована капуста шматками з буряком і часником

Хрусткий і ароматний маринована капуста виходить з додаванням часнику і буряків. Неймовірно смачне і яскраве частування можна подавати як самостійну закуску або ж в доповненні з іншими стравами.

Час готування: 3 дні

Час приготування: 2 дні

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Вода – 6 ст.
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Оцет 9% – 2,5 ст. ложки

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні овочі. Їх необхідно ретельно промити під водою і чистити.

2. Далі кожен інгредієнт нарізаємо невеликими шматочками. Отримані продукти викладаємо в загальну посуд і розмішуємо.

3. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром, лавровими листками і горошинами чорного перцю. Додаємо сюди оцет і отриманим маринадом заливаємо підготовлені овочі.

4. Накриваємо вміст тарілкою і залишаємо заготовку на дві-три доби в кімнатній температурі.

5. Через два дні капуста з буряком і часником буде готова. Охолоджуйте частування і подавайте до столу!