Маринована капуста з буряком швидкого приготування – 7 рецептів з покроковими фото

Швидка маринована капуста з буряком і оцтом в банках

Маринована капуста з буряком і оцтом – легка овочева закуска, яка надасть завзяття ваш апетит і сприяє травленню. На столі вона виглядає ефектно і красиво.

Час готування: 8 годин.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8-10.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Буряк – 2-3 шт.
  • Часник – 10-12 зуб.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Вода – 1 л
  • Оцет 9 % – 100 мл
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 3 ч. л.
  • Гвоздика – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Капусту помийте, зніміть верхні листки, видаліть качан. Наріжте капусту кубиками.

2. Буряк помийте, очистіть і наріжте тонкими кружечками.

3. Часник очистіть від лушпиння і наріжте пластинками.

4. У каструлю влийте воду, розчиніть в ній цукор і сіль, додайте сухі спеції. Прокип’ятіть маринад протягом 1-2 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню, додайте оцет і перемішайте.

5. В стерилізовані скляні банки викладіть овочі шарами, залийте їх киплячим маринадом. Заготовки залиште до повного охолодження при кімнатній температурі, потім зберігайте в холодному місці. На наступний день мариновану капусту вже можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!