Швидка маринована капуста з буряком і оцтом в банках
Маринована капуста з буряком і оцтом – легка овочева закуска, яка надасть завзяття ваш апетит і сприяє травленню. На столі вона виглядає ефектно і красиво.
Час готування: 8 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8-10.
Склад:
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Буряк – 2-3 шт.
- Часник – 10-12 зуб.
- лавровий Лист – за смаком.
- Вода – 1 л
- Оцет 9 % – 100 мл
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 3 ч. л.
- Гвоздика – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Капусту помийте, зніміть верхні листки, видаліть качан. Наріжте капусту кубиками.
2. Буряк помийте, очистіть і наріжте тонкими кружечками.
3. Часник очистіть від лушпиння і наріжте пластинками.
4. У каструлю влийте воду, розчиніть в ній цукор і сіль, додайте сухі спеції. Прокип’ятіть маринад протягом 1-2 хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню, додайте оцет і перемішайте.
5. В стерилізовані скляні банки викладіть овочі шарами, залийте їх киплячим маринадом. Заготовки залиште до повного охолодження при кімнатній температурі, потім зберігайте в холодному місці. На наступний день мариновану капусту вже можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!