Хрустка капуста великими шматками з буряком і маслом
Мариновані овочі частий гість на наших столах. Ними дуже добре і корисно розбавити м’ясний раціон. Як швидко замаринувати капусту з буряком, ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Час готування: 24 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Буряк – 1 шт.
- Вода – 1 л
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет 9 % – 1 склянка
- Масло соняшникове – 0,5 склянки
- лавровий Лист – 4 шт.
- Перець запашний горошком – 1 ст. л.
- Гвоздика – за смаком.
- Часник – 2-3 зуб.
Процес приготування:
1. Капусту помийте, видаліть качан і наріжте її великими часточками. Моркву і буряк помийте, очистіть і натріть на тертці.
2. Приготуйте маринад. У літрі води розчиніть сіль і цукор, закип’ятити її, додайте сухі спеції і рослинне масло, ще раз доведіть до кипіння. Влийте оцет, перемішайте і зніміть маринад з вогню.
3. 1/3 моркви і буряків покладіть в ємність для маринування.
4. Потім покладіть нарізану капусту.
5. Накрийте капусту залишилися овочами, покладіть зверху подрібнений часник.
6. Залийте овочі гарячим маринадом.
7. На овочі встановіть гніт і залиште на добу.
8. Перш, ніж подати мариновану капусту до столу, наріжте її на більш дрібні шматочки.
Приємного апетиту!