Маринована капуста з буряком швидкого приготування – 7 рецептів з покроковими фото

Хрустка капуста великими шматками з буряком і маслом

Мариновані овочі частий гість на наших столах. Ними дуже добре і корисно розбавити м’ясний раціон. Як швидко замаринувати капусту з буряком, ви дізнаєтеся з цього рецепту.

Час готування: 24 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Буряк – 1 шт.
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9 % – 1 склянка
  • Масло соняшникове – 0,5 склянки
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Перець запашний горошком – 1 ст. л.
  • Гвоздика – за смаком.
  • Часник – 2-3 зуб.

Процес приготування:

1. Капусту помийте, видаліть качан і наріжте її великими часточками. Моркву і буряк помийте, очистіть і натріть на тертці.

2. Приготуйте маринад. У літрі води розчиніть сіль і цукор, закип’ятити її, додайте сухі спеції і рослинне масло, ще раз доведіть до кипіння. Влийте оцет, перемішайте і зніміть маринад з вогню.

3. 1/3 моркви і буряків покладіть в ємність для маринування.

4. Потім покладіть нарізану капусту.

5. Накрийте капусту залишилися овочами, покладіть зверху подрібнений часник.

6. Залийте овочі гарячим маринадом.

7. На овочі встановіть гніт і залиште на добу.

8. Перш, ніж подати мариновану капусту до столу, наріжте її на більш дрібні шматочки.

Приємного апетиту!