Мариновані маслюки на зиму – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Мариновані маслюки з лимонною кислотою

Лимонна кислота відмінно заміняє оцет в зимових заготовках. Приготуйте апетитні мариновані маслюки з додаванням кислоти, і ви отримаєте більш ніжний на смак продукт, який подається як окремо, так і в складі інших холодних закусок.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2 банки

Інгредієнти:

  • Маслюки – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Кислота лимонна – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У маслюків попередньо видаляємо шкірку на капелюшках. Потім гриби доводимо до кипіння, а після промиваємо в холодній воді.

Крок 2. Вливаємо в каструлю літр води, у неї відправляємо гриби з цукром, сіллю, лимонною кислотою і спеціями. Варимо 15 хвилин після кипіння.

Крок 3. Стерилізуємо банки зручним для вас способом. Можна просто пропарити над каструлею з киплячою водою.

Крок 4. Кип’ятимо кришки. Даємо їм і банкам охолонути.

Крок 5. Переливаємо маслюки в стерилізовану тару.

Крок 6. Закриваємо банки кришками, перевертаємо їх верх дном і даємо охолонути.

Крок 7. Готово! Ніжні маслюки, мариновані з лимонною кислотою, готові!