Мариновані маслюки з лимонною кислотою
Лимонна кислота відмінно заміняє оцет в зимових заготовках. Приготуйте апетитні мариновані маслюки з додаванням кислоти, і ви отримаєте більш ніжний на смак продукт, який подається як окремо, так і в складі інших холодних закусок.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2 банки
Інгредієнти:
- Маслюки – 1 кг
- Вода – 1 л
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 2 шт.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У маслюків попередньо видаляємо шкірку на капелюшках. Потім гриби доводимо до кипіння, а після промиваємо в холодній воді.
Крок 2. Вливаємо в каструлю літр води, у неї відправляємо гриби з цукром, сіллю, лимонною кислотою і спеціями. Варимо 15 хвилин після кипіння.
Крок 3. Стерилізуємо банки зручним для вас способом. Можна просто пропарити над каструлею з киплячою водою.
Крок 4. Кип’ятимо кришки. Даємо їм і банкам охолонути.
Крок 5. Переливаємо маслюки в стерилізовану тару.
Крок 6. Закриваємо банки кришками, перевертаємо їх верх дном і даємо охолонути.
Крок 7. Готово! Ніжні маслюки, мариновані з лимонною кислотою, готові!