Мариновані лучні опеньки
Свіжозібрані лучні опеньки користуються більшою популярністю, ніж інші види групи. Вони ідеально підходять для заготівлі в банках на зиму, а після круглий рік подаються в якості оригінальної закуски.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 1 банка
Інгредієнти:
- Опеньки лучні – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Вода – 2 склянки
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Оцет 9% — 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Лучні опеньки перебираємо, заливаємо холодною водою і гарненько відмиваємо від будь-яких забруднень.
Крок 2. Знову заливаємо гриби водою, доводимо до кипіння і вимикаємо. Зливаємо воду. Промиваємо лучні опеньки повторно.
Крок 3. Знову наливають чисту воду. Відразу ж солимо, додаємо перець і лавровий лист. Варимо 30 хвилин на тихому вогні. За пару хвилин до закінчення готування вливаємо оцет і перемішуємо.
Крок 4. Переливаємо лучні опеньки в маринаді в чисту ошпарену банку. Попередньо її можна простерилізувати разом з кришкою. Закриваємо і відправляємо на зберігання!