Мариновані опеньки на зиму – 10 найбільш смачних рецептів в банках з покроковими фото

Мариновані лучні опеньки

Свіжозібрані лучні опеньки користуються більшою популярністю, ніж інші види групи. Вони ідеально підходять для заготівлі в банках на зиму, а після круглий рік подаються в якості оригінальної закуски.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 1 банка

Інгредієнти:

  • Опеньки лучні – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Оцет 9% — 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Лучні опеньки перебираємо, заливаємо холодною водою і гарненько відмиваємо від будь-яких забруднень.

Крок 2. Знову заливаємо гриби водою, доводимо до кипіння і вимикаємо. Зливаємо воду. Промиваємо лучні опеньки повторно.

Крок 3. Знову наливають чисту воду. Відразу ж солимо, додаємо перець і лавровий лист. Варимо 30 хвилин на тихому вогні. За пару хвилин до закінчення готування вливаємо оцет і перемішуємо.

Крок 4. Переливаємо лучні опеньки в маринаді в чисту ошпарену банку. Попередньо її можна простерилізувати разом з кришкою. Закриваємо і відправляємо на зберігання!